-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Natūralios medicinos siūlomi metodai – mokslas, o ne stebuklas

Kovos dėl sveikatos ir grožio fronte mažai buvo tokių prieštaringai vertinamų naujienų, kokias siūlo Žvėryno natūralios medicinos centras. Maisto netoleravimo testas ar organizmo valymas ir girami, ir peikiami, ir vėl giriami.
Daržovės
Daržovės / Photos.com nuotr.

Centro įkūrėja gydytoja Jelena Tulčina pati išmėgino savo siūlomas priemones. Ir atsikratė ne tik 10 kilogramų antsvorio, bet ir ligų. „Mes nieko neviliojame ir neagituojame. Tiesiog suteikiame informacijos, kad alergijos, žvynelinės, dermatito, migrenos, artrito, antsvorio galima atsikratyti ne tik tabletėmis ar kitais medicininiais preparatais, turinčiais aibę šalutinių poveikių, sportu ar badavimu. Gal nenuskambės pernelyg patetiškai, bet tai – mūsų misija“, – teigė gydytoja J.Tulčina.

– Jūsų centre atliekamas maisto netoleravimo testas dažnai painiojamas su dietomis pagal kraujo grupę.

– Taip, painiojamas. Bendra tik tiek, kad ir dieta pagal kraujo grupę, ir maisto netoleravimo testas remiasi kraujo tyrimais. Beje, kol nebuvo pastarojo, mes irgi taikėme dietas pagal kraujo grupę, jos gana logiškos, bet negalima visos žmonijos suskirstyti tik į 4 grupes – viskas daug sudėtingiau ir kartu paprasčiau. Maisto netoleravimo testas nustato, kaip organizmas reaguoja į netinkamus produktus.

Kai maistas patenka į organizmą, pirmiausia į jį reaguoja virškinimo ir imuninė sistema. Jei maistas iki galo nesuvirškinamas, imuninė sistema priima jį kaip alergeną. Ima gamintis antikūnai. Tokia slapta alerginė reakcija pasireiškia ne bėrimais, niežėjimais ar dusuliu, kaip ūmi, o lėtinėmis ligomis: migrena, bronchinė astma, sąnarių artritai. Kaip slapta alergija pasireikš, priklauso nuo genų – tai yra, kokia ligos programa mums įdiegta nuo proprosenelių laikų. Kurie organai silpnesni, tie ir kenčia.

Jei po valgio tinsta rankos, ima skaudėti galva, jaučiatės mieguistas, vargina nuovargis – tai irgi ne kas kitas, o alergija. Alergija maistui.

– Ar sudėtinga procedūra nustatyti, kam esi alergiškas?

– Testo išvakarėse nuo aštuntos valandos reikia nieko nevalgyti, gerti tik vandenį. Iš ryto irgi negalima praustis su muilu, valytis dantų pasta, kvėpintis, dažytis – kad niekas neiškraipytų testo rezultatų. Jei geriate steroidinius hormonus (prednizoloną, hidrokortizoną), turite 24-48 valandas jų negerti, kad neliktų jų pėdsako kraujyje. Iš venos imama 10 ml kraujo, kitą dieną jau gaunamas atsakymas ir kviečiame į konsultaciją, kad išmokytume mitybos principų. 

Yra parengti reagentai iš 110 produktų. Tiriama, kaip į juos reaguoja limfocitai, kraujo imuninės ląstelės. Susidūrę su alergenu jie tiesiog suyra. Beje, taip pat jie elgiasi ir kontaktuodami su virusais ar bakterijomis. Tik pastaruoju atveju išsiskiria labai stiprus fermentas ir mes imame karščiuoti. Tada nenorime valgyti, o virusai ir bakterijos žūsta tame karštyje. Kai limfocitai žūsta susidūrę su alergenu, tai pasireiškia lėtinėmis ligomis. Viskas aišku ir gražu – negali apsirikti, pro mikroskopą stebėdamas kraujo reakciją. Kiekvienam žmogui jos yra individualios.

Po kurio laiko testas kartojamas. Rezultatas gali keistis, vikas priklauso nuo to, kaip sąžiningai jūs laikėtės nurodymų. Ir produktų, kurių negalima valgyti, bus kur kas mažiau.

– Vadinasi, jūsų siūlomas metodas pirmiausia skirtas sveikatai gerinti, o lieknėjimas – tik malonus šalutinis poveikis?

– Galima sakyti ir taip. Prieš 30 metų šį metodą atrado alergologas Terrenas Randolpfas, amerikiečių tradicinės medicinos specialistas. Jis organizavo ligoninėje sterialias palatas, kur penkias dienas badaudavo žmonės, besiskundžiantys artritais, epilepsija ir kitomis bėdomis. Į palatas nepakliūdavo net kvapų! Rezultatas: po penkių visiško bado dienų žmonės, segantys reumatoidiniu artritu ir nė negalintys savęs aptarnauti, pajėgė atsukti kranus! Epilepsijos priepuoliai tapo retesni ir lengvesni. Migrena praeidavo kaip atsiradusi – be vaistų.

Tęsdamas eksperimentą dr. T.Randolpfas lašino ligoniams įvairių produktų ekstraktų (testų reagentų dar nebuvo) ir stebėjo, kaip organizmas reaguoja į juos. Pavyzdžiui: moteriai nuo kavos ekstrakto iškart sukausto sąnarius. Vadinasi, ji alergiška kavai. Parinkus netinkamą mėsą, epilepsijos priepuoliai sustiprėdavo ir padažnėdavo. Laikui bėgant buvo sukurtas testas su reagentais. Šiandien jis populiarus JAV, Italijoje, Australijoje, Vokietijoje. Studijose dalyvauja ir tradicinės medicinos klinikos. Pavyzdžiui, maisto netoleravimo testu buvo ištirta 100 vaikų, sergančių bronchine astma. Parinkus tinkamą valgiaraštį, 80 proc. iš jų galėjo nebevartoti jokių vaistų!

Kai žmogus pradeda tinkamai maitintis, organizme nesusidaro toksinių medžiagų, kūnas nekaupia vandens ir svoris krinta. Pagrindinė antsvorio (ir celiulito) priežastis – prastas maisto pasisavinimas, žarnynas perkraunamas toksinais, limfa nustoja cirkuliuoti, mes brinkstam, tinstam ir storėjam. Kai tik virškinimas pagerėja, riebalinis audinys netenka vandens ir pradedame lieknėti.

– Ar jūs pati išmėginote tai, ką siūlote žmonėms?

– Žinoma. Vaikystėje buvau mažutė, storutė: mama, augusi karo metais, stengėsi vaikams duoti kuo geriausia ir  maitino kuo gardesniais kąsneliais. Apie maisto derinimą niekas tada negirdėjo ir mėsa su bulvėmis ar desertas po sočių pietų buvo savaime suprantamas dalykas. O dar taip mėgdavau saldumynus. Ir taip silpna mano endokrininė sistema visai pametė galvą. Prisidėjo virusai, geopatogeninės zonos.

Kiek save prisimenu, visada sirgau. Gydytojai gąsdino, kad niekada neturėsiu vaikų (kai susikaukiau dukrų, maniau, kad jau viską gyvenime pasiekiau). Gydžiausi hormonais, patyriau 5 operacijas. Po penktosios operacijos susimąsčiau, kad reikia kažką keisti ir mėginti padėti sau.

Kai JAV pamačiau, kaip atliekamas žarnyno valymas ir supratau, kokį tai duoda efektą, suvokiau, kad virškinimo ir šalinimo sistema – visa ko pagrindas. Parsivežusi tokį pat aparatą į Lietuvą buvau visiškai rami – žinojau, ką siūlau žmonėms. 

Didžiausią efektą duoda ne kuri nors viena procedūra, o kompleksas: maisto netoleravimo testas, detoksikacija (storosios žarnos valymas), homeopatiniai preparatai. Ir tai, tik tada, kai griežtai laikomasi gydytojų nurodymų. Todėl visad kalbuosi su žmogumi, klausiančiu, kiek kainuoja viena ar kita procedūra. Nenoriu dirbti su tais, kurie mano, kad jo sveikata ir savijauta – mūsų, o ne jo problema. Norisi šaukti, kai matau netaisyklingai besimaitinanti žmogų.

Sakiau ir sakysiu: būti sveikam – tai darbas. O priklausomybė nuo maisto panaši į priklausomybę nuo narkotikų. Mano tikslas – atpratinti nuo jos, sulaužyti ydingą ratą: maistas – malonumas. Ir, jei galima, be abstinencijos periodo. Juk mūsų organizmas iš esmės protingas ir pats nori būti sveikas. Tai netrukdykime jam.

Reikia aiškiai suprasti, kad natūralios medicinos siūlomi metodai – mokslas, o ne stebuklas. Stebuklai būna tik pasakose. Nieko nepadarysime mes, jei pats žmogus nieko nedarys.

– Jūsų priešininkai teigia, kad žarnyno valymas (hidrokolonoterapija) išplauna iš organizmo gerąsias bakterijas, atpratina žarną pačią dirbti.

– Per storąją žarną pasišalina suvirškintas (išmatų pavidalu) maistas. Nesuvirškintas tarsi kokios šiukšlės su krauju išnešiojamas po visą organizmą. Kaip toks organizmas bus sveikas? Storoji žarna kaip kanalizacija, nevaloma užsikemša. Išvalius organizmą, iš žarnyno nebesklinda toksinai, jei žmogus laikosi jam sudarytos mitybos sistemos, nebevalgo tai, kas jam nenaudinga.

O dėl priekaištų. Kas trečias Lietuvos žmogus skundžiasi vidurių užkietėju, pats nepasituština, arba tuštinasi kartą ar tris per savaitę. Kai toks tuštinimosi režimas, žarnynas išsipučia, prasideda puvimo ir rūgimo procesai, veisiasi parazitai. Apie kokią gerą žarnyno florą tokiu atveju galime kalbėti? Jei neišvalysi aplinkos, jokios geros bakterijos neprigis, nors ryte rysi atitinkamus preparatus. Atlikome tyrimus su mūsų klientais: ėmėme išmatas ir Santariškių biochemijos laboratorija nustatė, kad 90 proc. tiriamųjų dar iki atėjimo pas mus neturėjo tos gerosios mikrofloros! O po procedūrų, kai žarnynas būdavo švarus, gerosios bakterijos labai spėriai apsigyvendavo.

Dėl žarnyno tingumo: jei kas trečias žmogus nesituština, tai jų žarnynas ir taip tingus. Kaip jam dar labiau pakenksi? O kai atliekama hidrokolonetarpija, treniruojami raumenys ir žarnynas pradeda dirbti.

– Ar jūsų sudarytosios mitybos sistemos reikia laikytis visą gyvenimą?

– Nebūna stebuklų. Jei ryji viską iš eilės, net ir po visų procedūrų, priaugsi svorio. Manęs kartais provokuodami klausia: „Girdi, mano senelis valgė viską ką norėjo, rūkė kaip garvežys, buvo plonas ir mirė sulaukęs šimto metų“. Galėjo ir taip būti – gal žmogus turėjo itin stiprią imuninę sistemą, virškinimo organus, ypač kasą. Bet tai greičiau išimtis, o ne taisyklė.

Prisiminkite statistiką: JAV 2/3 žmonių skundžiasi antsvoriu. 15  proc. vaikų yra nutukę, dar 15 proc. turi rizikos faktorių. Septynerių metų vaikams daroma šuntavimo operacijos – keičiamos kraujagyslės. Tai tikrai nacionalinė bėda. Dažniausiai mirštama nuo infarkto ir vėžio – tai gero gyvenimo ligos. Trečia dažniausia mirties priežastis – pašalinis medikamentų poveikis. Visos kitos ligos gerokai atsilieka. Ne veltui Hipokratas susirgusiems turtuoliams taikydavo vargšo dietą. Ir ne veltui sunkiai sirgdami mes nenorime valgyti. Maistas – sveikatos pagrindas.

Galvok ką valgai

Negalite sau leisti atlikti maisto netoleravimo testo? Bet paisyti daktarės Jelenos Tulčinos sveikos mitybos reikalavimų nieko nekainuoja!
 

  • Svarbu ne tik, ką valgyti, bet ir kaip valgyti. Reikia laikytis rotacijos principo: net ir leidžiamų produktų negalima valgyti kiekvieną dieną, nes organizmas jų sukaups tiek, kad ims nuodytis;
     
  • Mityba turi būti subalansuota: 10 proc. maisto raciono turi sudaryti baltymai, 10 proc.  riebalai, 80 proc. – kompleksiniai angliavandeniai (košės, daržovės, vaisiai).
     
  • Ribokite gyvulinius riebalus ir pamirškite Atkinso dietą – tokia baltymų ataka organizmui pražūtinga. Akmenis tulžies pūslėje, inkstuose, artritai, padidėjęs cholesterolio kiekis – dar vardyti šalutinius dietos poveikius?
     
  • Pagrindinis maistas turi būti tas, kuris auga ant žemės: vaisiai, daržovės, kruopos.
     
  • Kava, pieno produktai, rafinuotų miltų kepiniai, šokoladas, kai kurių rūšių mėsa (ypač jautiena ar veršiena) – šiems produktams slaptą alergiją turi beveik visi žmonės. Jei esate sveika, galite retkarčiais pasmaguriauti sūrio, išgerti puoduką kavos ar atsilaužti gabalėlį šokolado.
     
  • Pamirškite pieną ir jo produktus. Visi suaugę žinduoliai nustoja maitintis pienu, o mes jį geriame iki senatvės, mėgstame sūrelius, varškę, grietinę. Pieno baltymą kazeiną organizmas virškina itin sunkiai. O kalcis, gaunamas iš pieno, nepasisavinamas. 

 

Pavadinimas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius