-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 būdai, kaip išsigydyti peršalimą namuose

Šąlant orams peršalimo ligų nepalyginamai daugėja, todėl labai svarbu stiprinti savo imuninę sistemą, o tam, pasirodo, labai padeda miegas.
Imunitetą stiprinti reikia jau dabar.
Imunitetą stiprinti reikia jau dabar. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Leidinyje „Archives of Internal Medicine“ išspausdinto tyrimo išvadose nurodoma, kad žmonėms, kurie naktį miega mažiau nei 7 valandas, buvo net 3 kartus didesnė rizika susirgti įvairiomis peršalimo ligomis, nei tiems, kurie miegodavo 8 ir daugiau valandų per parą.

Tačiau jeigu vis dėlto nepavyko išvengti gripo, išbandykite šiuos, tinklalapyje ivillage.com pateiktus patarimus ir galbūt išsigydysite peršalimą namuose.

1. Gurkšnokite karštus skysčius

Kai kurie skysčiai iš tiesų apsaugo nuo dehidratacijos, tačiau karšti gėrimai kur kas efektyviau lengvina tokius peršalimo simptomus, kaip skaudanti gerklė, sloga ar kosulys, nei kambario temperatūros gėrimai.

Taigi peršalę pasistenkite gerti ne tik daug vandens, kuris taip pat yra būtinas, bet ir dažniau gurkšnokite karštą arbatą arba karštą vandenį su medumi ir griežinėliu citrinos. Žinoma, nepamirškite pietums ar vakarienei suvalgyti ir dubenėlį gardžios sriubos. Išsiaiškinta, kad vištienos sriuba pasižymi priešuždeginiminėmis savybėmis ir palengvina kvėpavimą.

2. Valgykite daugiau medaus

Jeigu dėl peršalimo jūsų vaikui naktį sunkiau užmigti, pabandykite jam duoti suvalgyti arbatinį šaukštelį medaus. Moksliniai tyrimai įrodė, kad šaukštelis medaus, prieš einant miegoti, palengvina kosulį. Tik atminkite, medaus negalima duoti vaikams, kurie yra jaunesni nei vienerių metų, dėl botulizmo rizikos.

3. Skalaukite gerklę druskos tirpalu

Ekspertai ir gydytojai tikina, kad sūrus vanduo išties gali sumažinti gerklės skausmą. Todėl į vidutinio dydžio stiklinę įberkite pusė arbatinio šaukštelio druskos ir įpilkite šilto vandens, gerklę šiuo tirpalu skalaukite kas 3–4 valandas per parą.

4. Drėkinkite nosį

Naudokite druskos tirpalus ir nosies gleivinės drėkinimui. Geriausia kelis kartus per dieną į nosį purkštis jūros vandens tirpalą. Nepamirškite bent šiek tiek sudrėkinti ir servetėlių, kuriomis valotės nosį, taip apsaugosite ir savo veido odą.

Šie patarimai puikiai tinka ir vaikams, tačiau nepamirškite, kad druskos tirpalus naudoti galima tik peršalus, profilaktiškai jais nesigydykite, kadangi dažnai naudojami, jie gali pažeisti nosies gleivinę.

Tyrimai taip pat atskleidė, kad druskos tirpalas gali palengvinti ir alergijos simptomus, todėl nepamirškite jo įsigyti artėjant pavasariui, kai itin suaktyvėja šienligė.

5. Drėkinkite savo namus

Peršalimo ir kiti uždegimus sukeliantys virusai kur kas lengviau išgyvena ir vystosi sausose patalpose, todėl patartina nuolatos drėkinti savo namus. Taigi vos keli purkštelėjimai vandens gali jus apsaugoti nuo užsikišusios nosies, skaudančios gerklės ar stipraus kosulio.

Purkšti galite paprastą vandenį, tik nepamirškite kasdien pakeisti vandens ir bent kas tris dienas kruopščiai išplauti talpyklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius