Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje

Kepta nugarinė
„Kotanyi“ nuotr. / Kepta nugarinė
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Siūlome išbandyti naują receptą!

Reikės: 180–200 g kiaulienos nugarinės su kauliuku, druskos, pipirų, 20 g aliejaus, 15 g tarkuoto sūrio „Gojus“/„Džiugas“, 10 g sviesto,15 g džiūvėsėlių, 5 g (viena skiltelė) česnako, 2 g (vienas šaukštas) kapotų petražolių,100 g šaldytų brokolių, 10 g migdolų drožlių, 15 g sviesto.

Nuo kiaulienos nugarinės kauliuko nupjaustome mėsą bent 2 cm, kad atrodytų estetiškai. Mėsą pabarstome prieskoniais ir apkepiname keptuvėje po 2 min. iš abiejų pusių.

Pasigaminame masę, kurią dėsime ant kiaulienos: sumaišome džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, petražoles, smulkiai kapotą česnaką ir sviestą. Gautą masę dedame ant apkeptos kiaulienos ir paskirstome tolygiai. Pašauname į 180°C temperatūros orkaitę 4–5 min., kad apskrustų.

Keptuvėje svieste apkepame atšildytus brokolius su migdolų drožlėmis. Kepiname, kol migdolai įgaus aukso spalvą. Pabarstome druska, pipirais pagal skonį.

Į lėkštę dedame kiaulieną, šalia išdėliojame brokolius, ant jų užbarstome migdolų drožles.

Skanaus!

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie 15min