Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

Vasaros daržo gardumynai

Daržovės
Photos.com nuotr. / Daržovės
Šaltinis: „Savaitė“
0
A A

Šviežių daržovių mišrainė

3 šviežios bulvės, 3 šviežios morkos, 1 stiklinė šviežių žirnelių, ¼ žiedinio kopūsto.

Padažui: 1 šaukštas grietinės, 2 šaukštai majonezo, 1 šaukštelis krienų, bazilikų lapelių.

Daržoves išvirkite pasūdytame vandenyje ir supjaustykite: bulves – kubeliais, morkas – griežinėliais, žiedinį kopūstą – nedideliais gabalėliais. Bulves, morkas, žirnelius ir kopūstą sumaišykite ir sudėkite į salotinę. Mišrainę užpilkite padažu ir papuoškite bazilikų lapeliais.

Agurkai

Vasaros salotos

200 g virtų šviežių bulvių, 200 g šviežių agurkų, 200 g pomidorų, 100 g svogūnų laiškų, 3 kietai virti kiaušiniai, 200 g grietinės, druskos.

Daržoves ir kiaušinius supjaustykite skiltelėmis, svogūnų laiškus susmulkinkite, pabarstykite druska ir atsargiai išmaišykite. Salotas užpilkite grietine, papuoškite kiaušinio skiltelėmis ir žalumynais.

Šviežių bulvių salotos su džiovintais grybais

3 šviežios bulvės, 100 g džiovintų grybų, 200 g konservuotų kukurūzų, 2 kietai virti kiaušiniai, 2 svogūnai, 2 šaukštai aliejaus, 2 šaukštai acto, druskos, krapų, petražolių.

Bulves išvirkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Džiovintus grybus išmirkykite, išvirkite ir supjaustykite šiaudeliais. Susmulkinkite svogūnus ir kiaušinius. Bulves, grybus, kukurūzus, kiaušinius ir svogūnus sumaišykite, pasūdykite, užpilkite aliejaus ir acto mišiniu. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintais krapais ir petražolėmis.

Šviežios bulvės su varške

1 kg šviežių mažų bulvyčių, 200 g varškės, 0,5 raudonosios paprikos, 0,5 geltonosios paprikos, 3 šaukštai natūralaus jogurto arba jogurtinės grietinės, druskos.

Bulvytes gerai nuplaukite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Paprikas supjaustykite mažais kubeliais, sumaišykite su varške ir jogurtu, pasūdykite. Varškės padažu užpilkite virtas šviežias bulvytes.

Keptos šviežios bulvės su kmynais ir sūriu

500 g šviežių vidutinio dydžio bulvių, 150 g riebaus fermentinio sūrio, 2 šaukštai kmynų, druskos, aliejaus.

Švariai nuplautas bulves nušluostykite, perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska bei kmynais ir palaikykite 5–10 minučių. Tada sudėkite jas į aliejumi pateptą skardą pjūviu į viršų, užbarstykite 100 g tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite orkaitėje. Kai bulvės suminkštės, jas išimkite ir dar labai karštas apibarstykite likusiu sūriu. Patiekite su truputėlį paraugintais agurkais.

Keptos įdarytos bulvės

10 didelių šviežių bulvių.

Įdarui: 400 g maltos mėsos, 1 svogūnas, 1 kiaušinis, 2 skiltelės česnako, 2 šaukštai džiūvėsėlių, 2 šaukštai smulkintų žalumynų, druskos, pipirų, universalaus prieskonių mišinio.

Nuskustas bulves perpjaukite per pusę ir išskobkite vidų. Maltą mėsą sumaišykite su susmulkintais svogūnu, česnaku, kiaušiniu, džiūvėsėliais, žalumynais ir prieskoniais. Šio įdaro prikimškite bulvių puseles. Taip paruoštą kiekvieną bulvę įvyniokite į foliją ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 50 min. Bulves patiekite karštas toje pačioje folijoje, kurioje kepė.

Šviežių bulvių ir silkių apkepas

10 šviežių bulvių, 4 silkių filė, 4 kiaušiniai, 0,5 indelio majonezo, 200 g fermentinio sūrio, 2 svogūnai, 30 g sviesto, pipirų.

Bulves ir silkių filė supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su smulkintais ir svieste apkeptais svogūnais. Kiaušinius išplakite, sumaišykite su majonezu, paskaninkite pipirais ir užpilkite ant bulvių bei silkių. Viską gerai išmaišykite ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo formą. Kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje. Baigdami kepti pabarstykite tarkuotu sūriu ir dar pakepkite, kol sūris išsilydys.

Keptos bulvės su pomidorais

8 šviežios bulvės, 50 g lydyto sviesto, 1 šaukštas smulkintų žalumynų, 50 g grietinėlės, 2 pomidorai, 50 g trupintos baltos duonos, 100 g fermentinio sūrio, 1 šaukštas smulkintų svogūnų, druskos, pipirų.

Nuskustas bulves supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą. Bulves apibarstykite žalumynais, pipirais ir druska, užpilkite grietinėle, uždenkite folija ir kepkite orkaitėje apie 30 min. Tada kepimo indą išimkite iš orkaitės ir ant bulvių sudėkite griežinėliais supjaustytus pomidorus. Trupintą baltą duoną sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu bei smulkintais svogūnais ir užbarstykite ant pomidorų. Taip paruoštą patiekalą dar 10 min. laikykite karštoje orkaitėje.

K.Vanago BFL nuotr./Bulvės

Šviežios bulvės su grybais ir kumpiu

500 g šviežių bulvių, 100 g rūkyto kumpio, 200 g šviežių pievagrybių, 100 g svogūnų, 200 g grietinėlės, 100 g aliejaus, 100 g fermentinio sūrio, petražolių.

Neskustas bulves išvirkite, atvėsinkite, tada nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į kepimo indą. Pievagrybius ir svogūnus supjaustykite šiaudeliais ir apkepkite aliejuje. Juos sumaišykite su atskirai pakeptu juostelėmis supjaustytu kumpiu, užpilkite grietinėle ir dar pakepkite 3–5 min. Šiuo mišiniu užpilkite bulves, apibarstykite tarkuotu sūriu ir pašildykite orkaitėje arba mikrobangų krosnelėje.

Šviežios bulvės su grietinės padažu

300 g šviežių bulvių, 30 g sviesto, 100 g sūrio, aliejaus.

Grietinės padažui: 100 g grietinės, 50 g sviesto, 50 g miltų, 100 g sultinio arba virinto vandens.

Šviežias bulves supjaustykite griežinėliais, iškepkite aliejuje ir sudėkite į kepimo indą. Padažui skirtus miltus pakepinkite svieste, maišydami supilkite sultinį ir maišykite, kol susidarys vientisa masė. Tada supilkite grietinę ir nuolat maišydami kepkite apie 5 min. Paruoštu padažu užpilkite bulves, apibarstykite tarkuotu sūriu, pašlakstykite ištirpintu sviestu ir šiek tiek pakepkite orkaitėje. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis petražolėmis.

Šviežių bulvių plokštainis su varškės padažu

10 šviežių bulvių, 1 pakelis bulvių prieskonių, aliejaus.

Padažui: 200 g varškės, 0,5 stiklinės pieno, 0,5 stiklinės grietinės, druskos.

Bulves nuskuskite, stambiai sutarkuokite ir sumaišykite su prieskoniais. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi supilkite tarkuotas bulves ir tolygiai jas paskirstykite. Kai plokštainio apačia apskrus, jį apverskite ir kepkite toliau. Padažui skirtą varškę sumalkite, sumaišykite su grietine bei pienu ir pasūdykite. Padažą gerai išmaišykite ir patiekite su bulvių plokštainiu.

„Savaitė“
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Sužinokite daugiau
Parašykite atsiliepimą apie 15min