Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip kovoti su stresu darbe?

Per daug streso darbo vietoje – ir širdis pradėjo stipriau plakti, ir galvą skauda ištisai, depresija tapo normali psichinė būsena, persivalgymas lūkuriuoja prie šaldytuvo, o bendrauti, net su mylimu žmogumi, nėra jėgų. Skamba viliojančiai?
Išmokite ilsėtis
Išmokite ilsėtis / Juliana Dacoregio, Flickr.com

Net ir mažiausias stresas neigiamai veikia darbingumą, tad kaip sudaryti normalias darbo sąlygas? Vienintelis būdas kovoti su stresu – niekada neatsiriboti nuo to, kas vyksta. Stenkitės sužiūrėti viską, kas yra aplink jus, jūsų kolegas ir vadovybę. Tuo pačiu informuokite visus apie tai, kaip jums sekasi. Tokiu būdu išvengsite ir kitus išgelbėsite nuo nežinomybės.

Pailsėkite

Darbo maratonas po 18 valandų per parą ne tik kad neleidžia jums greičiau atlikti savo darbų, bet ir negatyviai veikia jūsų produktyvumą. Pratinkitės prie reguliarių pertraukų visos darbo dienos metu. Tarkim, baigiantis valandai, pailsėkite 5-10 minučių, išgerkite arbatos, pažiūrėkite pro langą ar pasivaikščiokite. Ir jokiais būdais nevalgykite prie kompiuterio darbo vietoje!

Atminkite: nėra idealių žmonių

Jūs taip ne išimtis. Todėl nereikia kelti streso ir savęs žeminti. Dauguma iš mūsų puikiai pažįsta perfekcionizmą – iš dalies tai varomoji jėga. Tačiau jei užkeliate per aukštą kartelę, tuo pačiu ir sukeliate streso lygį. Susikoncentruokite ties atliekamu darbu, o ne ties tuo, kad viską turite atlikti idealiai.

Atsijunkite po 18 val.

Dažnas nepripažįsta, kad mūsų asmeninis gyvenimas priklauso nuo darbinio maratono. Ir atvirkščiai. Jei jūsų asmeninis gyvenimas psichologiškai, emociškai ir fiziškai kenčia nuo darbinio streso, jis negatyviai veikia ir patį darbą. Tuomet žmogus atsiduria tarytum užburtame rate. O juk darbe mes praleidžiame didesnę laiko dalį. Todėl vos grįžę namo, atsijunkite nuo darbo: nekalbėkite apie reikalus, neatsiliepkite į darbinius telefono skambučius, neimkite darbo į namus. Tegul namuose vyrauja ramybė ir jaukumas. Jei sumažinsite stresą namuose, jo mažiau liks darbe – įsitikinkite! O jei ir tai negelbėja, tuomet gal laikas ieškoti naujo darbo?

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius