Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 sporto rūšys probleminėms zonoms

Įtrauktas pilvas, lieknos kojos, karališka laikysena savaime neatsiras. O norint per trumpą laiką pasiekti taip trokštamo rezultato, reikia teisingai parinkti treniruočių programą.
Šokiai ne tik sporto šaka
Šokiai ne tik sporto šaka / Bahman Farzad, Flickr.com

Tikslas: greitai sulieknėti

Kas padės? Pasidomėkite dviračių lenktynių programa sporto salėje. Taip taip – net ir sporto salėje ant dviračių treniruoklių jūs galite atlikti tuos pačius pratimus. Smagiau, jei tai grupiniai užsiėmimai. Be to, pratimai su dviračiu gerina ir širdies darbą.

Važinėjimas dviračiu padeda sulieknėti per rekordiškai trumpą laiką: išnaudojama 750 kkal energijos per valandą, net ir neužsiimant kitu papildomu sportu. Pedalų sukimas keičiant „sunku-lengva“ režimą, sustangrina šlaunis, sėdmenis ir blauzdas. Treniruojant širdį, kraujospūdis ilgainiui normalizuojasi. Dviračių sportas rekomenduojamas ir moterims tik pradėjus sirgti varikoze.

Tikslas: lankstumas ir gracija

Kas padės? Pilatesas, joga su lengvojo kultūrizmo elementais (fitness joga), baletas, kalanetika.

Šių užsiėmimų ypatybė – kompleksinis darbas su kūnu. Treniruotė gerina raumenų tonusą ir koordinaciją, stiprina stuburą, judesiai tampa plastiški. Sąnariai tampa tamprūs, o kūnas – lengvas. Vietoj to, kad atskirai mankštinti nugarą, presą, kojas, treniruosite visą kūną iš karto. Tokia metodika iššaukia energijos cirkuliaciją organizme.

Tikslas: patempti šlaunis ir sėdmenis

Kas padės? Žingsninė aerobika – ritmingi judesiai aukštyn ir žemyn ant specialios platformos. Priklausomai nuo sudėtingumo, šios platformos aukštis yra keičiamas. Pratimai gerina sąnarių lankstumą, treniruoja lygsvarą ir sudegina daugiau kalorijų. Žingsninė aerobika gerina figūrą, ypač geri rezultatai atsispindi ant šlaunų, sėdmenų ir blauzdų.

Tikslas: palaikyti bendrą formą

Kas padės? Vandens aerobika. Užsiėmimai vandenyje neturi kontraindikacijų, išskyrus labai sunkias ligas. Šie pratimai netraumuoja, be to, krūvis yra didesnis nei sportuojant sausumoje. Papildomai gaunate ir vandens masažą, kuris padeda kovojant su celiulitu.

Šie užsiėmimai galimi ir seklumoje, ir didesniame gylyje. Vandens aerobika padeda sustiprinti judesių koordinaciją, išlaikyti lygsvarą. Tinka ir jauniems, ir vyresnio amžiaus žmonėms, taip pat nėštukėms, ir žmonėms, patyrusiems rimtas traumas.

Tikslas: liekninti kojas

Kas padės? Šokiai! Tik šokių pagalba kojos tampa lieknos, stangrios ir lygios. Jūsų kojose yra keleta dešimčių raumenų, kurie atlieka savo funkcijas. Įprasti pratimai treniruoja tik tam tikros grupės raumenis.

Šokio metu išnaudojamos kalorijos, kaip ir įprastos treniruotės metu. Tačiau pašokę tik pusvalandį pagal mėgiamą muziką jūs pasijusite tikra karaliene ar karaliumi: akys degs, oda švytės, atsiras erotinė gracija!

Tikslas: dvasios ir kūno harmonija, karališka laikysena

Kas padės? Joga – patikrinta tūkstančius metų praktika, kai per fizinį kūno lavinimą pasiekiama ir vidinė harmonija. Treniruotė normalizuoja psichoemocinę būseną, padidina energijos potencialą, vysto ištvermę ir lankstumą.

Tai savotiška filosofija. Užsiimant joga, žmogus jaučiasi puikiai, jo imunitetas sustiprėja, pagerėja organizmo funkcijos ir medžiagų apykaita. Žmogus tampa atsparus stresui ir neigiamai aplinkos įtakai, atsikrato kompleksų.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius