Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip netekti svorio, o ne sveikatos?

Laikykitės šių taisyklių kasdien, ir nepaisant jūsų charakterio, polinkio į valgymą ar storumą, jums jos padės palaikyti sveikas kūno formas.
Valgykite daugiau vaisių ir daržovių
Valgykite daugiau vaisių ir daržovių / Flickr.com
Temos: 2 Sveika mityba Dieta

Įstatymas Nr. 1. Tik reguliarumas padės pasiekti norimo rezultato.

Įstatymas Nr. 2. Figūros lieknumas neturi kainuoti sveikatą. Venkite „sulieknėti iki švenčių“ ir „per penkias dienas numesti 5 kg“.

Įstatymas Nr. 3. Teisinga dieta – tai teisingai parinktas maisto racionas. Tai, ką valgote kasdien. Dietos nesilaikoma, dieta gyvenama. Ir nereikia „išgyventi“, reikia gyventi, suteikiant organizmui naudos, o ne žalos.

Šių įstatymų laužyti nevalia.

O štai taisyklės, kurios jums padės numesti svorio be jokių didesnių pastangų, o švenčių metu nereikės dėbsoti į pustuštę lėkštę. Principas labai paprastas: mažiau valgyti daugiau judėti.

1. Gerkite vandenį

Dietologai teigia, kad reikia 30 ml vandens 1 kg svorio. Vadinasi, jei jūs sveriate 70 kg, tai reiškia, kad turite išgerti šiek tiek daugiau nei 2 litrus vandens per dieną. Arbata, apelsinai, kiti vaisiai – visa tai sudaro vandenį. Tačiau kava, sriuba, alkoholis – ne, nes jie neaprūpina organizmo vandeniu.

2. Stiklinė vandens prieš valgį

Suvalgysite mažiau – tai tiesa. O kadangi šiais laikais persivalgymas tampa visuotine tendencija, tai niekam nepakenks.

3. Jokio cukraus į kavą ir arbatą

Kavos gėrimas darbe pertraukų metu – tai ritualas. Suskaičiuokite, kiek kavos puodelių išgeriate per dieną? O dabar suskaičiuokite, kiek įsidedate šaukštelių cukraus į juos? Ar tikrai neviršijate dienos normos abiem atvejais?

4. Mažesnės porcijos

Peržiūrėkite pietų maisto lėkštę. Jei joje nematote dugno, padarykite taip, kad jis „šviestųsi“. Jūs galite valgyti keptas bulves – tačiau ne kalną, bet keletą. Jūs galite valgyti maltinį – tačiau ne du, o geriau, jei rinksitės pusę. Beje, mažesnių porcijų paslaptis – mažesnės lėkštės jūsų namuose. Nuo to ir pradėkite.

5. Daugiau žalios spalvos

Žmogui reikalingi baltymai, riebalai, angliavandeniai, ląsteliena ir vitaminai. Tačiau kokių kiekių? Neapsiriksite pasirinkę žalią spalvą: žalios spalvos produktuose daug baltymų, angliavandenių, ląstelienos ir mums taip reikalingų vitaminų.

6. Daugiau šviežumo

Paprasta ir naudinga: kuo mažiau apdirbtų maisto produktų – tuo daugiau naudos mūsų organizmui. Venkite keptų patiekalų, daugiau šviežių daržovių, vaisių, virtų ir apdorotų garais patiekalų. Deja, mes esame linkę valgyti labai daug keptos mėsos.

7. Kontroliuokite užkandžius

Maitintis griežtai pagal valandas – sunkiai įgyvendinamas uždavinys šiuolaikiniam žmogui. Jei norite užkandžiauti, iš pradžių išgerkite stiklinę vandens. Mūsų organizmas labai dažnai alkį painioja su troškuliu. Jei praėjo 20-30 minučių, o jūs vis dar jaučiate alkį, tuomet užsitarnavote užkandžio. Tačiau ne bandelės ar sumuštinio, bet daržovės ar vaisiaus. Tiks ir kaloringas bananas.

8. Pusryčiai, pietūs ir vakarienė

Siekite reguliarumo. Būtinai valgykite pagrindinius patiekalus tris kartus per dieną: avižinė košė pusryčiams, pietums – sriuba, vakarienei – žuvis su salotomis, užkandžiams – vaisiai ir stiklinė kefyro, o prieš miegą išgerkite šilto pieno.

9. Iškrovos dienos

Badavimas arba iškrovos diena vieną kartą per savaitę normalu, jei valgote sveiką maistą. Kai kuriems žmonėms jų reikia kas savaitę, kitiems užtenka vieno karto per mėnesį. Tačiau jei jau kitą dieną svajojate, kaip kirsite visą maistą „iš peties“, iškrovos diena reikėtų suabejoti. Pagrindinis iškrovos dienų principas – lengva pradžia ir lengvas išėjimas iš jos: kitą dieną po iškrovos dienos nereikėtų apsiryti.

10. Treniruotės

Jei jau pradėjote teisingai valgyti, organizmas iš pradžių mes svorį, o paskui pradės „gudrauti“ ir kaupti kalorijas: jūs norėsite vis prisėsti, pasivolioti lovoje, mažai judėti ir daugiau miegoti. Štai tada bėgte į sporto salę! Ir ten jau negailėkite savęs: ne čia reikia grožėtis savimi, o išėjus iš sporto salės.

Taigi, patarimai paprasti: mažiau maisto, daugiau vandens ir judesio.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius