-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Košė pusryčiams – energijos užtaisas visai dienai

Valgydami košę pusryčiams, padidinate dėmesio koncentraciją visos dienos metu. Tokias išvadas padarė Londono Karališkojo koledžo tyrėjai.
Košė pusryčiams
Košė pusryčiams / Janet Hudson, Flickr.com

Paskutiniuoju metu ypač dažnai pastebimi žmogaus dėmesio sutrikimai bei jo blogėjimas. Mokslininkai išsiaiškino, kad rytinė košės porcija gali išspręsti šią problemą: ji išlaiko dėmesingumą, neleidžia jam sumažėti, o kai kuriais atvejais dėmesingumas išlieka ir visą dieną.

Eksperimentas buvo atliktas su mokyklinio amžiaus vaikais, kurie buvo padalinti į tris grupes. Pirmoji grupė keturias dienas valgė rytais košę, antroji – gerdavo gėrimą su gliukozę, o trečioji visai nepusryčiaudavo. Pirmosios grupės mokinių dėmesingumas ir atminties pablogėjimas pakito labai nežymiai.

Geriausias dėmesingumas ir atminties aktyvumas išliko tiems tiriamiesiems, kurie valgydavo pusryčiams košes su mažu glikemijos indeksu, t.y. avižines, košes su selenomis, javų grūdus.

Beje, jau ir anksčiau yra pastebėta, kad avižinė košė pusryčiams žmogų aprūpina energija ilgesniam laikui nei kiti patiekalai. Maistas su mažu glikemijos indeksu sąlygoja virškinimo trakte išsiskirti hormonui, kuris stabdo alkio pojūčio atsiradimą, todėl skrandis jaučiasi esantis sotus. Tokiems produktams yra priskiriama ruginė duona, pienas, dauguma daržovių ir vaisių. Taigi, valgant mažo glikemijos indekso turinčius produktus, žmogus ilgiau jaučiasi sotus ir suvalgo mažiau maisto.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius