-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Parodoje BAF – olimpiados verti patiekalai ir sveikos mitybos patarimai

Visi, neabejingi gero maisto kultūrai, bei norintys pasisemti gastronominių idėjų, patirties, žinių, atrasti naujų skonių ir netikėtų derinių, galės tai padaryti lapkričio 20-22 d. LITEXPO vyksiančioje kasmetinėje Baltijos maisto ir gėrimų parodoje BAF.
2015 m. Virėjų nacionalinė komanda / Litexpo nuotr.
2015 m. Lietuvos virėjų nacionalinė komanda / Litexpo nuotr.

„Šiemet parodoje BAF siekėme kuo didesnio interaktyvumo ir lankytojų įsitraukimo. Bus daug galimybių ne tik susipažinti su įvairių šalių pristatomais maisto ir gėrimų produktais, prieskoniais, bet veiks ir atviros virtuvės bei erdvės, kuriose bus galima degustuoti, stebėti maisto gaminimą, išgirsti vertingų patarimų ir net gaminti patiems“, – pasakojo LITEXPO parodos BAF projekto vadovė Lilijana Dirsienė.

Parodos metu vyks atviras Lietuvos virtuvės šefų pasirengimas gastronomijos olimpiadai, tad parodos lankytojai galės mokytis iš aukščiausios klasės profesionalų.

Rungsis su pasaulio šalių virtuvės virtuozais

„Lapkričio 21 d. lankytojų laukia tikra staigmena – Lietuvos nacionalinės virėjų komandos pasirodymas. Prieš daugiau nei metus suburta Lietuvos virėjų nacionalinė komanda jau turi tarptautinę patirtį, iškovojo medalius pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2014“ Liuksemburge, ir ruošiasi atstovauti Lietuvai 2016 m. spalį vyksiančioje pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics“ Erfurte, Vokietijoje“, – džiaugėsi Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vykdančioji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.

Rungtyje su pasaulio šalių virtuvės virtuozais Lietuvos komandos 4 virėjai ir 2 konditeriai turės pagaminti meniu iš trijų patiekalų ir vienu metu paruošti 110 vienodų kiekvieno patiekalo porcijų. Kita komandos rungtis – namų darbų stalas, kurį ruošia visi dešimt komandos narių.

„Mūsų komandą sudaro septyni virtuvės šefai – kapitonas Tomas Rimydis, Darius Dabrovolskas, Justinas Kapkovičius, Jaroslav Orševski, Vytautas Zdanauskas, Artūras Braslauskas ir Artūras Samavičius – bei trys konditeriai: Justinas Misius, Rūta Šiušienė, Natalija Krasauskienė.

Pristatysime nacionalinių komandų rungtį – 110 vienodų porcijų, kurias ruoš keturi virtuvės šefai ir du konditeriai. Visi jie atviroje, profesionaliai įrengtoje virtuvėje šešias valandas plušės taip, kaip reikalauja tikrojo konkurso sąlygos.

Ir visa tai parodos BAF lankytojai galės stebėti gyvai. O įsigiję bilietus galės ne tik pasimėgauti konkursiniais patiekalais, bet ir paremti komandos pasiruošimą bei dalyvavimą pasaulio olimpiadoje“, – sakė J.Mikalkėnienė.

Paragauti - pasisemti idėjų

Dar vienas interaktyvus parodos BAF akcentas – vieno kąsnio užkandžių idėjos. Tai ypač aktualu artėjant didžiausioms metų šventėms, kai įmonės ieško idėjų solidiems renginiams, o kiekvienas žmogus – svečių sutikimui namuose.

„Visas parodos dienas lankytojai galės ne tik ragauti, bet ir pasisemti originalių idėjų vieno kąsnio užkandžiams. Siūlysim naujus skonius bei derinius, taip pat ir ekonominius šio užkandžio variantus“, – intrigavo J.Mikalkienė.

Erdvėje „Maisto žinovai pataria“ savo įžvalgomis ir patarimais apie sveiką gyvenseną bei vaisių ir daržovių vartojimą dalinsis ekspertai: žinomos sveikos mitybos specialistės Vaida Kurpienė ir Jūratė Dobrovolskienė, žaliavalgė Olga Dzindzaleta, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistė Aurelija Drumsitienė bei kulinaras Alfas Ivanauskas – geriausiu pasaulyje kulinariniu žurnalu pripažinto „VMG“ vyr. redaktorius.

Specialistai dalinsis praktiniais patarimais apie sveiką mitybą, parodys, kokias pagrindines klaidas darome ruošdami žalias daržoves bei kaip paprastais būdais padidinti daržovių ir vaisių kiekį savo kasdieniame racione.

Baltijos maisto ir gėrimų paroda BAF vyks lapkričio 20-22 d. Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Joje dalyvaus daugiau kaip 100 įmonių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Danijos, Lenkijos, Vokietijos, Vengrijos, Italijos, Indonezijos, Ukrainos. Jos reprezentuos savo gaminius, o kartu ir savo šalies maisto bei gėrimų kultūrą ir tradicijas.

Pirmąją parodos dieną, lapkričio 20-ąją, bus įteikti BAF aukso medaliai, Nacionaliniai pakuotės dizaino apdovanojimai NAPA. Tą pačią dieną vyks ir rinkodaros konferencija “Prekių ženklo legenda – nuo idėjos ir pakuotės iki vartotojų pripažinimo”.

Parodos programa ir visa informacija apie parodą galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius