Kristina Brazauskienė
15min nuotr. / Kristina Brazauskienė

Slapti Kristinos Brazauskienės reikalai Floridoje

15min atskleidė, kaip Algirdo Mykolo Brazausko našlės verslas valdė didelės vertės turtą Floridoje ir oficialiuose dokumentuose slėpė šio turto egzistavimą. Vėliau taip pat identifikuotas prabangus turtas, priklausantis K.Brazauskienės sūnui Ernestui Butrimui. Kol Kristina Brazauskienė bando išsiaiškinti su valstybe, kas jai priklauso, dėl šio turto įgijimo aplinkybių tyrimą atlieka Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba.

2017 birželio 2 diena

Jachtų prieplauka, įspūdingi dangoraižiai, už jų – tyvuliuojantis Atlanto vandenynas ir karšta Floridos saulė. Tokiame fone prieš porą metų įsiamžinusi Algirdo Mykolo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė tapo nuosava duobkase. Mat šios nuotraukos leidžia smarkiai abejoti jos teiginiais apie nekaltas viešnages pas „draugus, kurie gerai gyvena“. Buvusia pirmąja ponia šiuo metu intensyviai domisi FNTT ir VMI. Tyrimai pradėti 15min paskelbus apie K.Brazauskienės verslo valdytą, bet nuslėptą nekilnojamąjį turtą Floridoje, taip pat – apie jos sūnaus iš pirmosios santuokos ten turimus apartamentus įspūdingame dangoraižyje. Šių vaizdų analizė leidžia pagrįstai manyti, kad K.Brazauskienė viešėjo ne bet kur, o E.Butrimui ir savo buvusiam vyrui A.Butrimui oficialiai priklausančiuose apartamentuose, dviejų dangoraižių komplekse „Duo Hallandale“.

Daugiau apie tai

 

2017 gegužės 18 diena

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl Kristinos Brazauskienės ir jos artimųjų turto Floridoje.

Daugiau apie tai

2017 gegužės 4 diena

VMI aiškinasi, kokie aitvarai K.Brazauskienės sūnui sunešė turtus Floridoje.

Daugiau apie tai

2017 gegužės 4 diena

Kristinos Brazauskienės verslui vadovaujantis jos sūnus Ernestas Butrimas kategoriškai neigia 15min atskleistą informaciją apie oficialiuose dokumentuose neegzistavusį bendrovės „Draugystės“ viešbutis nekilnojamąjį turtą Floridoje. Tačiau panašu, kad neigti reikia kur kas daugiau. 15min surinkti duomenys liudija, kad E.Butrimas Floridoje turi kur kas daugiau reikalų, nei rūpinimasis vienos, kad ir puikiai įrengtos, rezidencijos pirkimo-pardavimo klausimais. K.Brazauskienės sūnus už Atlanto apsirūpino ir kur kas prabangesniu NT, ir plėtojo verslą. Naujus faktus E.Butrimas komentuoja lakoniškai ir įžvelgia prieš save nukreiptą sąmokslą. Tiesa, dabar jis jau tvirtina nesakęs, kad dokumentai iš Floridos tikrai suklastoti. Iš kokių pinigų apsirūpino prabangiu NT Floridoje, jis neatskleidžia.

Daugiau apie tai

 

2017 balandžio 20 diena

K.Brazauskienė prašo Vyriausybės suteikti jai nemokamą būstą. Ji tikina, kad tokią teisę jai suteikia Prezidento įstatymas. Dalia Grybauskaitė K.Brazauskienės teisę į nemokamą būstą pavadino „nomenklatūrine privilegija“.

Daugiau apie tai

2017 balandžio 19 diena

VMI imasi Kristinos  Kristinos Brazauskienės verslo.

Daugiau apie tai

2017 balandžio 14 diena

Kristinai Brazauskienei ir jos valdomam verslui gali tekti aiškintis dėl galimai nuslėpto turto Floridoje. Po 15min publikacijos į teisėsaugą ir mokesčių inspektorius kreiptasi prašant išaiškinti į Majamį nuplaukusių pinigų kilmę. Ir ne tik. 15min tyrimas atskleidė, kad K.Brazauskienės valdoma bendrovė „Draugystės“ viešbutis 2010–2016 m. valdė rezidenciją Majamyje. Maždaug 240 kvadratinių metrų pastatas su marmurinėmis grindimis ir kitais prabangos požymiais pernai parduotas už 420 tūkst. dolerių – 200 tūkst. dolerių brangiau, nei mokėta jį perkant 2010 m. Kadangi „Draugystės“ viešbučio finansuose neatspindėtas šio turto pirkimas, o K.Brazauskienės įmonė oficialiai deklaravo neturinti nuosavo nekilnojamojo turto, Seimo narei Agnei Bilotaitei kilo abejonių dėl Floridoje nusėdusių pinigų teisėtumo.

Daugiau apie tai

2017 balandžio 12 diena

Kristina Brazauskienė jau su trečia Vyriausybe aiškinasi santykius dėl teisės gyventi Turniškėse. Tačiau Algirdo Mykolo Brazausko našlė kažkodėl pamiršo pasigirti, kad jos verslas šešerius metus šeimininkavo nekuklioje rezidencijoje JAV.   Bendradarbiaujant su tiriamosios žurnalistikos centru „Organized Crime and Corruption Reporting Project“, 15min atskleidžia, kaip K.Brazauskienės viešbučių verslas sumanė įsigyti rezidenciją Majamyje. Ir kažkokiu stebuklingu būdu nuslėpti šį nekilnojamąjį turtą oficialiuose dokumentuose. Nors stambias pinigines operacijas Floridoje liudijantys dokumentai patvirtinti notariškai, K.Brazauskienės verslui vadovaujantis jos sūnus Ernestas Butrimas nuo turto JAV atsiriboja. Esą visa tai – klastotės. Na, o pati K.Brazauskienė 15min daug ir išsamiai pasakojo, kaip jai patinka Florida. Tačiau nuo rezidencijos Majamyje prezidento našlė taip pat atsiriboja.

Daugiau apie tai