Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 04 16

Buriuotojas Saulius Sveikata: mano taisyklės yra dvi – tvarka ir tolerancija

Antigvos salos regatoje dalyvausiančios „Švyturys Challenger Sailing“ komandos gretose esantį Saulių Sveikatą (35) aistra stichijoms, nuotykiams, pažinimo, azarto ir laisvės pojūtis beveik prieš dešimtmetį atvedė į buriavimą. Jis daug laiko praleido Nidoje. Ten, susiradęs draugų, pradėjo plaukioti jachtomis. Kiekvienais metais įgydavo vis daugiau praktikos, o laisvalaikiu mieliau rinkosi buriavimo išvykas po Viduržemio jūrą. Vėliau gilinosi į teoriją, susipažino su visais buriavimo terminais ir taisyklėmis, mokėsi laive atlikti pareigas profesionaliai.
Buriuotojas Saulius Sveikata
Buriuotojas Saulius Sveikata / "Švyturys Challenger Sailing" nuotr.

Apie Antigvos regatą skaitykite čia.

Labiausiai įsimintinas buriavimo įvykis Sauliui yra susijęs su paklusimu kapitono komandai. Tą kartą visi vidiniai instinktai buvo pasirengę elgtis priešingai.

Sauliui plaukiant su pakeltu genakeriu netikėtai vienas įgulos narys atsidūrė už borto. Saulius buvo pasiruošęs iškart šokti jo ištraukti, tačiau kapitono komanda buvo "laukti" ir priplaukti arčiau, kad būtų galima ištraukti žmogų, atsidūrusį už borto.

"Sunku buvo suvaldyti norą tučtuojau šokti gelbėt" – prisimena Saulius, tačiau laivo tvarka ir hierarchija yra svarbesnė už vidinius instinktus.

Iš buriuotojiškos patirties jis teigia, kad svarbu, jog kiekvienas suprastų kiekvieną net iš menkiausio žodžio ar žvigsnio ir vykdytų savo pareigas taip, kaip sugeba geriausiai. Tai yra taip pat svarbu kaip fizinis pasiruošimas. Emocijos negali imti viršaus, nes psichologinis klimatas, tolerancija šalia esančiam komandos nariui yra labai svarbūs elementai, siekiant svarbiausių gyvenimo pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius