Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 faktų apie „Euroviziją“ laimėjusį Nyderlandų atstovą Duncaną Laurence'ą

Šių metų „Eurovizijoje“ triumfavo Nyderlandams atstovavęs Duncanas Laurence'as su savo kūrybos daina „Arcade“. Tai – emocinė baladė, atnešusi pergalę šiam atlikėjui. O ko apie jį galbūt dar nežinojote?
Duncanas Laurence'as
Duncanas Laurence'as / „Scanpix“ nuotr.

Nacionalinis Nyderlandų transliuotojas (AVROTROS) pasirinko Duncaną ilgos atrankos metu. Tai yra taktika, kuria transliuotojas vadovaujasi nuo 2013 m.

Duncanas buvo mažiau žinomas nei jo varžovai, tačiau pasirodžiusi daina atlikėją pavertė konkurso favoritu. Po jo šilto pasirodymo „Eurovizijos“ scenoje Tel Avive ir šlovę atnešusios pergalės pristatome 10 faktų apie šį atlikėją.

VIDEO: WINNER'S PERFORMANCE: Duncan Laurence - Arcade - The Netherlands - Eurovision 2019

1. Mokėsi „Rockacademie" Tilburge

Kai kurių žmonių krauju teka muzika. Olandų dainininkas yra vienas iš jų. Atlikėjas gimė Duncan De Moor vardu 1994 m. balandžio 11 dieną., jis mokėsi Tilburgo „Rockacademie", vienoje iš didžiausių muzikos mokyklų Nyderlanduose. Būtent šioje vietoje jis su keliais studentais įkūrė „The Slick&Suits“ grupę.

2. Pasirodė muzikos festivalyje „Eurosonic“

„The Slick&Suits“ buvo viena iš tų grupių, kurios pirmosios pasirodė festivalyje „Eurosonic“ 2015 m. Tai yra pasaulinio lygio festivalis, kuriame žiba tiek Nyderlandų, tiek tarptautiniai talentai – taip pat ir „Eurovizijos“ žvaigždės Blanche, Kristianas Kostovas ir Salvadoras Sobralis.

VIDEO: The Slick & Suited

3. Pietų Korėjoje laikosi populiarumo viršūnėje

Kol „Arcade“ dar po truputį tik pritraukinėjo vis daugiau dėmesio ir simpatijų olandų reitinguose, pats Duncanas jau galėjo save laikyti lyderiu tarp dainų kūrėjų... Pietų Korėjoje! Jis parašė bendrą dainą, kuri vadinasi „Closer“. Ji buvo įrašyta su K-pop muzikos grupe „TVQX” ir pasirodė jų albume „New Chapter #1: The Chance of Love“. Įrašas iškart debiutavo ir pakilo į aukščiausius Pietų Korėjos populiariausių įrašų sąrašus.

VIDEO: 180707 TVXQ! CIRCLE CONCERT #welcome 동방신기 최강창민 솔로(Changmin Solo)- Closer(Sung by MAX)

4. Varžėsi muzikiniame šou „The Voice of Holland“

Būtent dalyvavimas šiame šou ir pavertė Duncaną žvaigžde, tai buvo viso ko pradžia. 2014 m. Duncanas dalyvavo muzikiniame šou „Olandijos balsas“ („The Voice of Holland“). Per akląją perklausą jis atliko Edo Sheerano dainą „Sing“. Tada net trys iš keturių mokytojų atsisuko – išimtimi tapo tik Trijintje Oosterhuis. Po ilgų svarstymų jis prisijungė prie Ilse DeLange komandos. Gaila, tačiau Duncanas nepasiekė finalo, į jį iš pusfinalio pateko merginų grupė „O’G3NE“, kuri pasirodė 2017 m. „Eurovizijoje“. Šis muzikinis šou gali girtis ir kitais su „Eurovizija“ susijusiais dalyviais – Anouk, Douwe Bob ir Waylonu.

VIDEO: Duncan de Moor - Sing (The Blind Auditions | The voice of Holland 2014)

5. Palaiko ryšius su Ilse DeLange

Duncano santykiai su „Balso“ mokytoja Ilse vis dar tęsiasi ir po šou pabaigos. Iš tikrųjų, jis pirmasis pasidalino „Arcade“ su ja per „Dropbox“ paskyrą. Remiantis interviu, kurį Duncanas davė „DWDD“, Ilsei patiko įrašas ir iškart jo paklausė, ar gali jį nusiųsti Nyderlandų atrankos komitetui. Kai žurnalistė susitiko su Duncanu interviu, jis patikino, kad Ilse taip pat bus Tel Avive, kad galėtų jam duoti patarimų.

6. Pasirodymą režisavo Hansas Pannecoucke

Belgų scenos režisierius Hansas Pannecoucke – kitas žymus vardas, kuris keliavo kartu su olandų delegacija. Jis yra žinomas iš 2014 m. režisuoto klipo „Calm After The Storm“ grupei ir jų dainai „The Common Linnets“. Režisierius jau vieną kartą padaręs šedevrą, o šįsyk padarė ir antrą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Nyderlandų atstovas Duncan Laurence
Luko Balandžio / 15min nuotr./Nyderlandų atstovas Duncan Laurence

7. Daina – labai asmeniška

Pats Duncanas kol kas nenori askleisti visko apie asmeninį ryšį su daina „Arcade“. Tačiau tiek wiwibloggs, tiek „DWDD“ interviu jis sakė, kad ji yra apie žmogų, kuris mirė, kai buvo jaunas. Jausmai, kuriuos jis įdėjo į dainos žodžius, paverčia ją labai asmeniška. Nepaisant to, atlikėjas yra universalus ir kiekvienas gali dainą suprasti savaip.

8. Tapo lažybininkų mėgstamiausiu olandu

Nors „The Common Linnets“ 2014 m. buvo labai arti laimėjimo, visgi Duncanas Laurence buvo pirmasis olandų atlikėjas, pirmavęs lažybose. Ir šįsyk prognozės išsipildė.

„Scanpix“/AP nuotr./Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as, nugalėjęs „Eurovizijoje“
„Scanpix“/AP nuotr./Nyderlandų atstovas Duncanas Laurence'as, nugalėjęs „Eurovizijoje“

9. Yra LGBTQ+ bendruomenės narys

Ne paslaptis, kad „Eurovizija“ turi didelę dalį LGBTQ + gerbėjų. Tačiau retai kažkas atstovauja šiai bendruomenei pačioje scenoje. Visgi pats Duncanas yra biseksualus ir turi draugą.

„Prieš porą metų aš atsiskleidžiau kaip biseksualus. Tai buvo geriausias dalykas, kurį aš kada nors padariau savo gyvenime. Ne todėl, kad aš noriu svyruoti tarp merginų ir vaikinų, ne todėl, kad aš negaliu pasirinkti... Priešingai: mano pasirinkimas yra aiškus. Aš įsimyliu asmenį. Ir kaip man pasisekė, kad prieš porą mėnesių aš radau tą žmogų“, – sakė Duncanas.

Po Douwe Bob jis yra tik antras olandų atstovas, kuris atsiskleidė kaip biseksualus. Seksualumo atžvilgiu, kaip rodo jo vaizdo klipas, jis taip pat pasinaudoja Douwe koziriu – jame Duncaną galima išvysti nuogą, kaip ir D.Bob kai kuriose jo nuotraukose.

10. Pirmojo koncerto bilietai išpirkti per kelias dienas

Paskutinis, bet ne mažiau svarbus faktas – gegužės 1 d. Duncanas surengė pirmąjį solinį koncertą Amsterdamo „Het Zonnehuis“ teatro salėje. Tai suteikė gerbėjams galimybę pamatyti dainininką paskutinį kartą prieš jam išvykstant į Tel Avivą. Kovo 15 d. bilietams paskelbus akciją, likę buvo išpirkti per šešias dienas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Po „Eurovizijos“ – žinomų žmonių vertinimai: gyrė už seksualinę laisvę, peikė už kaimynių balsavimą

TAIP PAT SKAITYKITE: Jo svajonė išsipildė! „Eurovizijos“ nugalėtojas iš Nyderlandų dėkojo LGBT už palaikymą

TAIP PAT SKAITYKITE: „Eurovizijoje“ triumfavo Nyderlandai: Europą pakerėjo lyriškasis Duncanas Laurence'as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius