Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Time“ metų viršelis su seksualinio smurto „tylos laužytojomis“: kodėl viena jų nerodo veido?

Trečiadienį žurnalas „Time“ metų žmogaus titulą skyrė ne vienam konkrečiam žmogui, o visoms apie seksualinį priekabiavimą prabilusioms moterims, pavadintoms „Tylos laužytojomis“ („The Silence Breakers“).
Ant „Time“ metų žmogaus viršelio – su seksualiniu smurtu susidūrusios moterys
Ant „Time“ metų žmogaus viršelio – apie seksualinį smurtą prabilusios moterys / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ant šiai temai skirto leidinio viršelio atsidūrė šešios moterys, reprezentuojančios visas „tylos laužytojas“. Tiesa, vienos jų iš pirmo žvilgsnio nė nematyti – apatiniame viršelio kamputyje tėra pavaizduota ranka, nukirpta ties pečiais.

Ta ranka yra jaunos moters, dirbančios ligoninėje Teksase – ji yra seksualinio priekabiavimo auka, kuri bijo atskleisti savo tapatybę, nes tai neigiamai paveiktų jos šeimą. Ji nerodo savo veido nei ant viršelio, nei vidiniuose žurnalo puslapiuose, o ir jos vardas laikomas paslaptyje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Policijos ataskaita: paauglė 1986 m. teigė patyrusi Sylvesterio Stallone seksualinę prievartą

Toji mergina „Time“ pasakojo, kad prisimena visas detales iš to momento, kai prie jos buvo seksualiai priekabiaujama. Ji sakė negalėjusi nustoti galvojusi, ar buvo įmanoma to išvengti. „Galvojau – kas čia ką tik nutiko? Kodėl aš nesureagavau? Vis galvojau, ar aš kažką padariau, ar kažką pasakiau, ar atrodžiau kažkaip, kad jis pagalvojo, jog taip elgtis (su manimi) yra normalu?“ – tokios mintys kamavo jauną moterį.

Tačiau toji anonimiška moteris reprezentuoja didžiulę dalį visų kitų seksualinį smurtą patyrusių moterų – jos pavaizdavimas ant viršelio rodo solidarumą su visomis, kurios (kol kas) dėl tam tikrų priežasčių negali prabilti apie savo patirtis ir atskleisti savo tapatybių.

„Scanpix“ nuotr./Ant „Time“ metų žmogaus viršelio – su seksualiniu smurtu susidūrusios moterys
„Scanpix“ nuotr./Ant „Time“ metų žmogaus viršelio – su seksualiniu smurtu susidūrusios moterys

Ši anonimė dalijasi „Time“ viršeliu kartu su aktore Ashley Judd, kuri buvo viena pirmųjų, prakalbusi apie Holivudo grobuonio Harvey Weinsteino nusidėjimus, dainininke Taylor Swift, kuri bylinėjosi teisme su vienos radijo laidos vedėju, leidusiu sau lyg niekur nieko pagraibyti žvaigždę, buvusia „Uber“ inžiniere Susan Fowler, lobiste Adama Iwu ir braškių rinkėja imigrante iš Meksikos, kurios vardas buvo pakeistas siekiant apsaugoti jos tapatybę.

TAIP PAT SKAITYKITE: Veiksmo filmų žvaigždę Steveną Seagalą būrys kolegių apkaltino seksualiniu priekabiavimu

VIDEO: TIME Person of the Year 2017: The Silence Breakers | POY 2017 | TIME

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius