-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atidarymas – be fanfarų: Vilniuje duris tyliai atvėrė pirmoji rusiško kapitalo parduotuvė „MERE“

Europos Parlamentui pripažinus Rusiją terorizmą remiančia valstybe ir vis kalbant apie ryšių su šios valstybės verslu nutraukimą, Vilniuje atidaryta pirmoji rusiško kapitalo parduotuvė „MERE“. Iki šiol šios parduotuvės veikė Klaipėdoje, Kaune ir kituose Lietuvos miestuose.
Prekybos centras „Mere“
Prekybos centras „Mere“ / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Apie tai neskelbiama nė pačiame įmonės puslapyje, nors apie duris atveriančias parduotuves kituose Lietuvos miestuose buvo skelbiama.

Nauja parduotuvė įsikūrė Savanorių prospekte. Apie tai pirmasis pranešė portalas MadeinVilnius.lt.

Vilniaus miesto savivaldybė 15min tvirtino, kad parduotuvę „Mere“ valdančiai įmonei „Valientė“ yra išdavusi prekybos tabako ir alkoholio gaminiais licencijas bei leidimą įrengti išorinę lauko reklamą.

„Prieš išduodant licencijas, savivaldybės specialistai kreipėsi į valstybės institucijas, kad jos pateiktų duomenis dėl įmonei galiojančių sankcijų ir kitų ribojimų. Duomenų apie šiuo metu galiojančius ribojimus nėra, todėl teisinio pagrindo neišduoti licencijos įmonei savivaldybė neturi. Dėl kitų parduotuvės veiklai keliamų reikalavimų atitikimo sprendžia valstybės institucijos“, – teigiama komentare.

Savivaldybė pridūrė, kad prašymų išduoti statybos leidimą ar licencijas kitose prekybos vietose UAB „Valientėׅ“ nėra pateikusi, tad savivaldybė neturi duomenų apie galimą įmonės parduotuvių plėtrą Vilniuje.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Prekybos centras „Mere“
Lukas Balandis / BNS nuotr./Prekybos centras „Mere“

Lietuvos miestuose veikia iš viso 19 šių parduotuvių.

„MERE“ pristatoma kaip viena iš „discounter“ formato tinklų Europos rinkoje. Parduotuvės veikia ir kaimyninėse Latvijoje ir Estijoje, kituose Europos šalyse. Save ši parduotuvė pozicionuoja kaip tiekianti asortimentą mažiausiomis kainomis.

Pirmoji „MERE“ parduotuvė Lietuvoje buvo atidaryta 2019 metais.

15min neseniai rašė, kad, karui Ukrainoje tebesitęsiant, kai kurie Lietuvos gyventojai ėmė kelti moralinį klausimą – ar neturėjusios rusiškos bei kare agresorę palaikančios Baltarusijos įmonės pasitraukti iš mūsų šalies? Šiuo metu rusiško kapitalo įmonių Lietuvoje yra 1830, baltarusiškų – 1230.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius