TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Prezidentūros neįtikina argumentai, kad 200 eurų pensininkams negalima išmokėti anksčiau

Prezidentūra teigia, kad jos neįtikina valdančiųjų argumentai, jog vienkartinės 200 eurų išmokos pensininkams ir kai kurioms kitoms socialinėms grupėms dėl techninių priežasčių negalima išmokėti anksčiau nei rugpjūtį.
Pristatyti naujosios serijos „Europa“ 100 ir 200 eurų banknotai
Asociatyvi nuotrauka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Natūralu, kad kyla klausimas dėl išmokėjiimo laiko. Šokas ekonomikoje vyksta šiuo metu, karantino laikotarpiu, ir būtent to pozityvo ir lėšų ekonomikai įpūsti labiausiai reikia šuo metu. Ši priemonė būtų žymiai efektyvesnė, jeigu ji būtų panaudota šiuo metu, o ne po kelių mėnesių“, – LRT radijui ketvirtadienį sakė prezidento Gitano Nausėdos patarėjas Simonas Krėpšta.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simonas Krėpšta
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Simonas Krėpšta

„Tai yra techninis dalykas. Jeigu techninių problemų negali išspręsti dešimt žmonių, dešimt programuotojų, tai šimtas programuotojų tikrai gali“, – pridūrė patarėjas.

S.Krėpšta atkreipė dėmesį, kad susitelkus ir esant ryžtui šį klausimą galima išspręsti, nes ir viešuosius pirkimus, jei tokių prireiktų, ekstremalios situacijos metu galima vykdyti paprasčiau.

TAIP PAT SKAITYKITE: Tiesa ar melas? Linas Kukuraitis: „Sod­ra“ apkrauta, todėl 200 eurų išmokų negali paskirstyti anksčiau

Parlamentarai dėl vienkartinių išmokų spręs vėliau ketvirtadienį. Jei Seimas priims įstatymą, vienkartinę išmoką gaus 910 tūkst. tūkst. gyventojų: senatvės pensininkai, netekto darbingumo, našlių, našlaičių, maitintojo netekimo, ištarnauto laiko, socialinės ir dar kelių šalpos pensijų, taip pat kompensacijų už ypatingas darbo sąlygas gavėjai.

Vyriausybė teigia, kad ši priemonė paskatins vartojimą ir sumažins skurdą. Seimo opozicija siūlo pinigus išmokėti per keturis mėnesius nuo birželio. Opozicijos politikai pasirinktą išmokėjimo terminą sieja su spalio mėnesio rinkimais.

Iš viso tokia išmokai numatyta 182 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius