-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šis paprastas įprotis turi didžiausią įtaką tam, ar jūsų vaikas bus sėkmingas

Palyginti su kitais sveikatos rodikliais, miegas yra svarbiausias iš visų. Parodoje „SLEEP 2022“ pristatytame tyrime nustatyta, kad šis sveikatos rodiklis gali lemti vaikų sėkmės ir augimo galimybes.
Vaikas ir pinigai
Vaikas ir pinigai / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Vaikai Miegas

Tyrėjai sujungė duomenis, gautus iš JAV Ligų kontrolės ir prevencijos centro su Vaikų galimybių indekso (angl. Child Opportunity Index), kuriame pateikiami švietimo, sveikatos ir aplinkos indeksai, taip pat socialiniai ir ekonominiai ištekliai bei sąlygos, darančios įtaką vaikų vystymuisi.

Atlikus tyrimą nustatyta, kad iš daugelio sveikatos kintamųjų bendruomenės miego kokybė buvo geriausias rodiklis, apibrėžiantis vaikų galimybes ir sėkmingumą. Jis paaiškino 57,2 proc. viso pasaulio vaikų galimybių indekso skirtumų.

„Ištyrus rajonus pagal tai, kiek procentų jų gyventojų miega rekomenduojamą miego kiekį, taip pat pagal daugelio kitų rodiklių lygį, būtent miegas pranoko visus šiuos rodiklius pagal gebėjimą prognozuoti to rajono vaikų galimybių indeksą“, – sakė pagrindinė tyrimo autorė Suzanne Gorovoy, psichologijos mokslų daktarė.

Statistiniuose duomenyse buvo pateikta informacija apie tai, kiek žmonių gyvena bendrijoje bei prognozuojamą žmonių, miegančių ne mažiau kaip septynias valandas per naktį, procentinę dalį. Kiti vertinti sveikatos rodikliai apėmė sveikatos draudimo prieinamumą, metinių sveikatos patikrinimų ar odontologinių apžiūrų dažnumą, vyresnio amžiaus žmonių profilaktinę priežiūrą, laisvalaikio praleidimo aktyvumą, papildomus sveikatos tyrimus ir ligų paplitimą.

Išvados rodo, kad visuomenės sveikatos pastangos, nukreiptos į miego sveikatą bendruomenės lygmeniu, gali turėti neproporcingai didelę naudą padedant tos bendruomenės vaikams sveikai vystytis. Tyrimas taip pat patvirtina poziciją, kad miegas yra labai svarbus sveikatai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius