Ir vasarą naujienų netrūksta. 3 mėn. prenumerata vos už 1,49 Eur!
Išbandyti

„Eurovizijos“ atrankose sužibėjusios žvaigždės: ar vėl jas išvysime?

Skaičiuojant paskutines savaites iki televizijos eterį pasieksiančių „Eurovizijos“ atrankų, vieni atlikėjai vis dar sprendžia, dalyvauti ar ne, o kai kurie – jau intensyviai pluša repeticijose. Visgi kiekvieni metai į Lietuvos muzikos sceną atneša naujų vėjų – čia suspindi dar negirdėtos žvaigždės, o senbuvės dažnai nepaliauja stebinusios. Tad ar išvysime jas ir šiemet?
Neringa Šiaudikytė, Ieva Zasimauskaitė, Kotryna Juodzevičiūtė
Neringa Šiaudikytė, Ieva Zasimauskaitė, Kotryna Juodzevičiūtė / 15min nuotr.

Kone kasmet daugybę pagyrų sulaukia ir Ieva Zasimauskaitė. Į eurovizinę kovą žengdama su jausmingomis baladėmis, publikos jausmus ji visuomet sugeba užkabinti. Šiemet atlikėja žada tą patį.

„Tai, pasirodo, kad žadu dalyvauti, – 15min juokdamasi sakė Ieva. – Viskas gavosi netikėtai, sulaukiau labai gero pasiūlymo. Pajaučiau, kad toji daina gali laimėti ar bent patekti į TOP 10.“

Pasak jos, kai daina pasitiki 100 proc., nebelieka jokios baimės pristatyti didesnei publikai – anaiptol, norisi, kad visi gerbėjai pajustų tai, ką jaučia pati dainininkė. Tad komisijos nariai, kone nuolat kartojantys, kad galbūt Ieva dar kiek per jauna tokiam konkursui, šias pastabas gali pasilaikyti sau.

„Tai – angliška daina, kuri yra susijusi su kiekvienu mūsų, turi gilią ir jautrią žinutę, pasieks visus. Portugalija – šalis, dvelkianti jaukumu, pažiūrėkite į praėjusių metų nugalėtoją... Juk laimėjo ramybė ir tikrumas. Aš savo dainomis taip pat visada stengiuosi papasakoti kokią nors istoriją. Niekada neisiu su kūriniu, neturinčiu žinutės. Manau, kad kūryba ir muzika turi nešti peno klausytojams“, – sakė Ieva.

TAIP PAT SKAITYKITE: Erica Jennings į „Eurovizijos“ atrankas žengia su dviem dainomis: „Tegul publika renkasi“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ieva Zasimauskaitė

Ieva džiaugiasi – sudalyvavus „Eurovizijos“ atrankose, pačiam stengtis dėl kūrinių nebereikia – prodiuseriai iš visų pasaulio šalių siūlosi patys. Kol kas I.Zasimauskaitė negali plačiau papasakoti apie laukiantį savo pasirodymą, dar liko suderinti paskutinius niuansus.

„Šiais metais gavau ypač daug pasiūlymų – iš Švedijos, Anglijos ir kitur... Nesu niekada tiek sulaukusi! Taip pat neseniai su manim susisiekė prodiuseriai, kurie dirbo su Didžiosios Britanijos „X Faktoriaus“ žvaigždėmis. Tai dar laukiu, ką jie pasiūlys“, – 15min sakė I.Zasimauskaitė.

VIDEO: Ieva Zasimauskaitė pasirodė su daina „You saved me“

Praėjusiais metais viena iš lyderių atrankose buvo ir Kotryna Juodzevičiūtė. Tačiau ji vis dar dvejoja, ar šiemet čia vėl pasirodys.

„Aš dabar mokausi 12-oje klasėje. Jei laimėčiau atrankas, praleisčiau egzaminus, kurie šiemet yra paankstinti... Jau noriu pabaigti mokyklą pagaliau. Nors jei išvažiuočiau į „Euroviziją“, būtų svarbiau ten sudalyvauti nei mokslai“, – teigė ji.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kotryna Juodzevičiūtė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Kotryna Juodzevičiūtė

Be to, Kotryna dar sako neturinti dainos, kuri galėtų nugalėti konkurse. „Šiemet gavau daug pasiūlymų ir iš Lietuvos, ir užsienio kūrėjų. Bet norisi tokios geros, tokios tvirtos dainos, kuria taip tvirtai tikėčiau! Tokios dar negirdėjau. Šiaip norėčiau eiti su savo daina, juk tada būtų lengviau ją realizuoti. Bet manau, kad mano kūriniai netinka „Eurovizijai“, kuri turi savo stilių. Kai kurie atlikėjai, bandydami išsiskirti, pralošia. Mano dainos taip pat kitokios – tarp popmuzikos ir džiazo, kitaip tariant RnB stilius, kuris Lietuvoje žlunga“, – sakė Kotryna Juodzevičiūtė.

Eiti į konkurso atrankų sceną tik tam, kad primintų klausytojams apie save, Kotryna tikrai nežada - arba atiduoti visus 100 procentų, arba tiesiog šįkart pailsėti: „Man labai patinka dalyvauti konkursuose, esu priklausoma nuo jų. Bet jei jau ateinu, tai atiduodu visą save, dėl pasirodymo padarau viską, ką galiu, ir noriu nugalėti.“

VIDEO: Kotryna Juodzevičiūtė – „Love Shadow“ (liet. „Meilės šešėlis“)

„Eurovizijos“ atrankos į viešumą iškėlė ir žaviąją, Švedijoje gyvenančią atlikėją Gretą Zazza. Nors ir praėjusiais metais ji nukeliavo iki paskutiniojo etapo ir kovėsi finale, dėl šių metų dalyvavimo ji vis dar nėra tikra.

„Dalyvavimas atrankoje vienareikšmiškai buvo labai teigiamas įvykis, puiki patirtis ir didelė proga būti išgirstam Europos. Bet kadangi negyvenu Lietuvoje – dalyvavimas tokio pobūdžio konkurse reikštų labai daug skrydžių, planavimo, kartais – nepatogumų. Tad šiuo metu dėlioju visus "už" ir "prieš", ir sprendžiu, ar šiais metais pasirodyti“, – sakė atlikėja.

VIDEO: Greta Zazza – „Like I Love You“ (liet. „Taip, kaip aš tave myliu“)

Penkis kartus į „Eurovizijos“ atrankų sceną lipusi Neringa Šiaudikytė šiemet nusprendė pailsėti nuo viso įtempto maratono.

„Eurovizijos“ atrankose nedalyvausiu. Nežinau net priežasties. Tiesiog nejaučiu noro. Manau, kad būtų visai ne pro šalį pailsėti. O be to, tas dalyvavimas kiekvienas metais, iškritimas vidury ar jau pačiame gale įstringa klausytojams, kad nelaimi, kad nesi tope ar finale. Tad kol neturėsiu dainos, kuri bus verta laimėti, nedalyvausiu. O šiemet tokios neturiu“, – kalbėjo ji.

VIDEO: Nacionalinė „Eurovizijos“ atranka | Neringa Šiaudikytė „Running out of time“

Galima sakyti, „Eurovizijos“ atrankos tapo puikiu tramplinu į žinomumą Paulai Valentaitei. Visgi atlikėja dar nežino, ar gerbėjai išvys laidose ir ją.

„Praėjusių metų dalyvavimą „Eurovizijoje“ aš laikau kaip savo solinės karjeros pradžią. Žinoma, daug kartų scenoje buvau ir iki tol. Patirtis, pažintys ir atrasti klausytojai – visa tai neįkainojama. Ir visa tai man davė būtent šio konkurso atrankos. Manau, kad sunku būtų laimėti kelialapį pirmą kartą dalyvaujant, nes čia vyrauja tam tikros taisyklės, tam tikri niuansai, kuriuos reikia išmanyti. Dabar aš jau žinau, kaip viskas veikia, turiu auditorijos palaikymą ne tik Lietuvoje, bet ir užsienio šalyse. Netgi gaunu daug kūrinių pasiūlymų, kad šiais metais dalyvaučiau būtent su jais. Tačiau žinau viena, kad dalyvaučiau tik su savo kūriniu, kuriuo pati tikėčiau 100 proc., ir jis būtų palankiai vertinamas kompetetingų muzikoje žmonių Lietuvoje ir užsienyje“, – 15min sakė Paula Valentaitė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Paula Valentaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Paula Valentaitė

O kol kas – ji laiko veltui neleidžia. Intensyviai dirba studijoje ir laukia – galbūt gims toji daina, tinkanti „Eurovizijai“.

„Dainas kuriu su vienu perspektyviausių jaunosios kartos Lietuvos prodiuserių Gyčiu Valicku-Echoes. Šis prodiuseris dirbo su praėjusiai metais Metų albumu M.A.M.A. apdovanojimuose tapusiu Donato Montvydo albumu. Labai džiaugiuosi galimybe dirbti su Gyčiu, nes jis seka kiekvieną pasaulinę muzikos tendenciją, o dažnu atveju savo skambesniu net sugeba užbėgti toms tendencijoms už akių. Tai visiškai užsienio kokybė“, – teigė Paula.

VIDEO: Paula Valentaitė – „Let U Go“ (liet. „Niekad tavęs nepaleisiu“)

Dalyvauti „Eurovizijoje“ taip pat šiemet žada Erica Jennings, į atrankų sceną lipsianti net su dviem dainomis. Taip pat – ir Gabrielius Vagelis. Savo gerbėjams apie dalyvavimo konkurso atrankose užsiminė ir netikėtai susibūręs duetas - Egidijus Dragūnas ir Donatas Montvydas. Kaip patys sako, jiedu žada sudrebinti sceną su Donato kurtu kūriniu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Egidijus Dragūnas ir Donatas Montvydas nori sudrebinti „Eurovizijos“ sceną

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius