Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalio valgiaraštis: žiemiški skoniai

Ką skanausite šiandien? Pirmąjį žiemos savaitgalį pasitikime saldžiai ir kvapniai.
Kreminis suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais
Kreminė suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais / Fotolia nuotr.

UŽKANDŽIAI

Riestainėliai su mėsa
Receptas: Riestainėliai su mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Riestainiai (1 pakelis) 180.00 g
Malta mėsa 300.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Riestainius užmerkite piene.

2. Į maltą mėsą įdėkite prieskonių.

3. Išdėliokite riestainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieną pridėkite mėsos įdaro ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Jūros kopūstais įdaryti grybai
Receptas: Jūros kopūstais įdaryti grybai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 13
Receptas
Ingredientai
Jūros kopūstai: 3.00 valg. š.
Pievagrybiai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 2.00 valg. š. (džiovintų)
Žiediniai kopūstai: 2.00 vnt. (keli žiedinėliai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (graikinių riešutų)
Svogūnai: 1.00 valg. š. (džiovintų)
Krapai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis - šaknies)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pievagrybių galvutes valandą pamirkykite sūdytame vandenyje. Nusausinkite ir dėkite valandai į maisto džiovintuvą arba į nekaitrią orkaitę (apie 50 laipsnių).
  2. Morkas ir jūros kopūstus (atskirai) pamirkykite 15 minučių.
  3. Pasiruoškite įdarą: mirkytas morkas, jūros kopūstus, pievagrybių kotelius susmulkinkite S formos peiliuku. Žiedinį kopūstą smulkinkite S formos peiliuku atskirai iki rupios masės. Viską sumaišykite, pagardinkite pipirais, krapais, džiovintais svogūnais, labai smulkiai peiliu sukapota imbiero šaknimi. Pagal skonį pasūdykite. Įpilkite aliejaus ir gerai išmaišykite.
  4. Paruošta mase įdarykite ką tik iš maisto džiovintuvo ištrauktas šiltas pievagrybių kepurėles ir iškart patiekite.
 
J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“ viršelis.
J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“ viršelis.

Receptas iš J. Djakonovaitės knygos „Žalia – gardu. Sveiki patiekalai pagal sezoną“

Suskleisti
Kreminis suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais
Receptas: Kreminė suflė su svogūnų laiškais ir čiobreliais
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 2.00 sauja
Česnakai: 2.00 vnt. ((askaloniniai))
Parmezano sūris: 60.00 g ((tiks bet koks kietasis sūris))
Sviestas: 50.00 g
Čiobreliai: 1.00 sauja
Pienas: 100.00 ml
Grietinėlė: 100.00 ml
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. ((šviežiai malti))
Druska: 2.00 g ((jūros))
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.

2. Askaloninius ir paprastus česnakus nulupkite bei smulkiai sukapokite. Supjaustykite svogūnų laiškus.

3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir ant mažos ugnies apkepkite askaloninius bei paprastus česnakus, kol šie taps skaidrūs. Į keptuvę įpilkite karštą vištienos sultinį ir, nuolat maišydami, leiskite jam išgaruoti. Viską pasūdykite.

4. Tada į keptuvę dėkite šviežius čiobrelio lapelius bei supjaustytus svogūnų laiškus. Viską maišydami laikykite ant ugnies dar 1–2 min. Vėliau pilkite pieną, grietinėlę bei troškinkite ant labai mažos ugnies, kol svogūnai taps minkšti. Nukelkite nuo ugnies.

5. Sūrį sutarkuokite stambia trintuve ir berkite į keptuvę su kitais ingredientais.

6. Atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus pasūdykite ir išplakite iki standžių putų. Trynius šiek tiek išplakite šakute, įpilkite į keptuvę su esančiais joje ingredientais ir, nuolat maišydami, palaipsniui, pilkite išplaktus baltymus.

7. Karščiui atsparias formeles ištepkite sviestu. Iki 2/3 užpildykite formeles mase iš keptuvės. Viršų apibarstykite maltais muskato riešutais.

8. Gilesnę skardą iki pusės pripildykite vandens ir išdėliokite formeles. 10–12 min. šaukite į įkaitintą orkaitę. Patiekalą patiekite dar karštą.

Suskleisti

SALOTOS

Viduržemio jūros salotos
Receptas: Viduržemio jūros salotos
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 225.00 g (kruopos)
Daržovių sultinys: 400.00 ml (tinka tirpus)
Avokadai: 2.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 100.00 g (konservuoti saulėje džiovinti)
Alyvuogės: 100.00 g (juodosios be kauliukų)
Fetos sūris: 225.00 g
Salotos: 130.00 g (lapai)
Kedrinės pinijos: 100.00 g
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Kaip gaminti

1. Kruopas suberkite į dubenį, kuriame bus gaminamos salotos, užplikykite verdančiu sultiniu, gerai išmaišykite, uždenkitei ir palikite 5 min. brinkti.

2. Paruoškite užpilą: į citrinų sultis, visą laiką maišant, plona srovele supilkite aliejų, pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

3. Į išbrinkusias kruopas įmaišykite du šaukštus užpilo. Sudėkite nuluptus ir stambiais gabalais supjaustytus avokadus, nuvarvintus pomidorus, supjaustytas alyvuoges, sūrio kubelius, suberkite kedrines pinijas.

4. Suplėšytus salotų lapus sumaišykite su likusiu užpilu, sudėkite į salotinę. Ant viršaus sukraukite kuskuso kauburį.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Spalvingosios kuskuso salotos
Receptas: Spalvingosios kuskuso salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 6
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 110.00 g (kruopų)
Sultinys: 200.00 ml (vištienos arba daržovių)
Citrinos: 1.00 vnt.
Migdolai: 25.00 g (drožlės)
Razinos: 25.00 g
Petražolės: 4.00 valg. š. (smulkintų lapelių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pusė)
Kaip gaminti

1. Nutarkuokite geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį, iš pusės vaisiaus išspauskite sultis.

2. Sultinį užvirinkite su aliejumi ir druska. Nukelkite nuo ugnies ir, visą laiką maišydami, po truputį suberkite kruopas. Suberkite citrinos žieveles, dar kartą pamaišykite, uždenkite ir palikite 10 min. brinkti.

3. Puodą su kuskusu vėl užkaiskite, supilkite citrinos sultis ir kaitinkite maždaug 5 min., šakute maigydami į gumulėlius sušokusias kruopas.

4. Razinas nuplaukite ir nuvarvinkite. Abrikosus pamirkykite vandenyje ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Migdolų drožles pakepinkite sausoje keptuvėje.

5. Gatavą kuskusą ataušinkite, sumaišykite su migdolų drožlėmis, abrikosais, razinomis ir petražolėmis. Galima pagardinti maltais juodaisiais pipirais.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Brokolių salotos
Receptas: Brokolių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 36
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (žiedyno)
Obuoliai: 1.00 vnt. („Golden“)
Spanguolės: 0.50 puodelis
Šoninė: 1.00 vnt. (šaltai rūkytos šoninės kubelių paskrudintų)
Žemės riešutai: 1.00 puodelis (1/4 puodelio - sūdytų)
Jogurtas: 0.50 puodelis
Majonezas: 0.50 puodelis
Garstyčios: 3.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į dubenį dėkite smulkintus brokolius (galima nuplikyti verdančiu vandeniu, bet nebūtina).
  2. Išmirkykite džiovintas spanguoles, sumaišykite jas su brokoliais.
  3. Skrudintus šoninės gabalėlius taip pat dėkite į salotų dubenį, kaip ir smulkintą obuolį.
  4. Padažui: sumaišykite jogurtą, garstyčias, medų, majonezą.
  5. Išmaišykite salotas su padažu ir apibarstykite skrudintais riešutais.
Suskleisti

SRIUBOS

Daržovių sriuba su sūriu
Receptas: Daržovių sriuba su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt.
Petražolės: 50.00 g
Bulvės: 300.00 g
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Daržovių sultinys: 1.00 l (tinka ir tirpus)
Sūris: 140.00 g (kietasis fermentinis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios)
Kaip gaminti
  1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite gabalėliais, morkas nulupkite ir stambiai sutarkuokite, salierų lapkočius supjaustykite griežinėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, išlydykite sviestą ir kepinkite smulkiai sukapotą svogūną, kol pasidarys skaidrus. Sudėkite visas kitas daržoves, garstyčias, išmaišykite, uždenkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite10 min.
  3. Supilkite sultinį ir virkite dar 20 min.
  4. Nuo ugnies nukeltą sriubą palikite praaušti, tada sutrinkite maišikliu.
  5. Pusę sūrio stambiai sutarkuokite, likusį supjaustykite kubeliais.
  6. Ištrintą sriubą vėl pakaitinkite, suberkite tarkuotą sūrį ir maišydami kaitinkite, kol pradės lydytis. Įmaišykite sūrio kubelius ir iš karto nukelkite nuo ugnies.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Itališka daržovių sriuba „Minestrone“
Receptas: Itališka daržovių sriuba „Minestrone“
12 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 27
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (konservuotų skardinė)
Jautiena: 500.00 g (pusantro puodelio virtos, kubeliais pjaustytos)
Bulvės: 4.00 vnt. (puodelis kubeliais supjaustytų)
Pomidorai: 200.00 g (puodelis konservuotų savo sultyse)
Svogūnai: 2.00 vnt. (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Morkos: 2.00 vnt. (pusė puodelio stambiai sutarkuotų)
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė puodelio juostelėmis pjaustyto, baltagūžio)
Salierai: 1.00 vnt. (ketvirtadalis puodelio stambiai supjaustytų šakniagumbių)
Paprikos: 1.00 vnt. (ketvirtadalis puodelio kvadratėliais pjaustytų žaliųjų saldžių paprikų)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintų)
Itališkų žolelių mišinys: 1.00 arbat. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (šviežių lapelių)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Bazilikai: 2.00 vnt. (lapeliai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į didelį puodą supilkite sultinį, užvirinkite, sudėkite bulves, svogūnus, morkas, salierus, paprikas, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite 15 min.

2. Sudėkite kitus recepte nurodytus produktus, išskyrus mėsą, uždenkite ir virkite dar 15 min.

3. Sudėkite mėsą, kelias minutes pavirkite ir nukelkite nuo ugnies. Jei sriuba per tiršta, prieš nukedami nuo ugnies galite įpilti verdančio vandens ir dar kartą užvirinti.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pievagrybių sriuba su miežinėmis kruopomis
Receptas: Pievagrybių sriuba su miežinėmis kruopomis
12 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 11
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 800.00 g
Daržovių sultinys: 2.00 l (tinka ir tirpus)
Salierai: 2.00 vnt. (2 puodeliai stambiai sutarkuotų šakniagumbių)
Svogūnai: 3.00 vnt. (2 puodeliai stambiai sukapotų)
Jogurtas: 120.00 g (natūralus)
Miežinės kruopos: (ketvirtadalis) 1.00 puodelis
Česnakai: 4.00 skiltelės
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis)
Kaip gaminti

1. Storasienį puodą uždėkite ant ugnies ir 1 min. pakaitinkite. Įpilkite aliejaus ir puodą pasukinėkite, kad riebalai pasklistų po visą dugną.

.2 Sudėkite nuvalytus ir griežinėliais supjaustytus pievagrybius, retkarčiais pamaišydami kepkite, kol išsiskirs sulčių.

3. Sudėkite salierus, svogūnus, grūstus česnakus ir troškinkite, kol svogūnai suminkštės.

4. Supilkite sultinį, suberkite kruopščiai nuplautas kruopas. Kai užvirs, ugnį sumažinkite, puodą uždenkite ir virkite, kol kruopos suminkštės. Tada pagardinkite pipirais.

5. Jogurtą įmaišykite taip: iš pradžių dubenėlyje jį sumaišykite su maždaug 100 ml karštos sriubos, paskui puodą nukelkite nuo ugnies, įmaišykite jogurto mišinį ir pagardinkite sojų padažu. Įmaišius jogurtą nebeužvirkite!

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

KARŠTIEJI PATIEKALAI

Krevečių apkepas
Receptas: Krevečių apkepas
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.6 / 5
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 150.00 g (nuluptų)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (baltymai)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintų lapelių)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Karis: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinių baltymus supilkite į dubenėlį, įberkite druskos ir šakute atsargiai išmaišykite, bet nesuplakti.

2. Į kepimo inde įkaitintą sviestą sudėkite cukinijos griežinėlius, supilkite baltymus, suberkite smulkiai sukapotą svogūną, įberkite po žiupsnelį pipirų ir kario. Ant viršaus išdėliokite krevetes, griežinėliais supjaustytus pomidorus, apibarstykite petražolėmis ir paprika.

3. Kepkite 180 °C orkaitėje 10–12 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Kiaulienos šniceliai
Receptas: Kiaulienos šniceliai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 100
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (maltos)
Pienas: 100.00 ml
Batonas: 6.00 riekės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g (trupinių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 30.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Batono riekes pamerkite į pieną ir apie 10 minučių palikite, kad susigertų. Tada sutrinkite, kad taptų vientisa mase.
  2. Svogūną smulkiai supjaustykite.
  3. Į faršą sukrėskite batoną, suberkite svogūną, įmuškite kiaušinį, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Gerai išmaišykite.
  4. Į lėkštę pabarstykite džiūvėsių trupinių. Drėgnomis rankomis imkite po gabalėlį faršo, suformuokite ovalius blynelius ir apvoliokite džiūvėsiuose. Dar gerai paplokite. Šniceliai turi būti nestori.
  5. Kepti galite keptuvėje arba orkaitėje. Orkaitėje kepti šniceliai bus liesesni, sausesni. Joje kepkite 200 laipsnių karštyje 10–15 min.
Suskleisti
Kepti varškėčiai
Receptas: Kepti varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 266
Receptas
Ingredientai
Varškė: 360.00 g (riebios)
Miltai: 2.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. nutarkuotos žievelės)
Vanilė: 1.00 vnt. (vanilės ankštis)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Razinos: 50.00 g (jei norite)
Kaip gaminti

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų.

2. Varškę kelis kartus pertrinkite per sietelį, tada įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius.  Suberkite miltus, kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles, razinas.

3. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išskobkite šiek tiek sėklyčių.

4. Varškėčių masę gerai išsukite, tada berkite miltus, įmaišykite baltymus ir užminkykite tešlą – ji turi būti ne kieta, bet nelipti prie rankų.

5. Iš tešlos formuokite blynelių dydžio varškėčius ir tinkamu atstumu (kepdami varškėčiai iškyla) išdėliokite riebalais išteptoje skardoje.

6. Varškėčius apšlakstykite aliejumi arba lydytu sviestu ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su mėgstamu padažu.

Suskleisti

DESERTAI

Vanilinis obuolių pyragas
Receptas: Vanilinis obuolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 43
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Miltai: 250.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilė: 1.00 vnt. (ankšties sėklų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š.)
Cukrus "Demerara": 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Minkštą sviestą ir cukrų inde sukite mediniu šaukštu tol, kol masė taps puri ir pašviesės.

2. Sudėkite išplaktus kiaušinius, įsijokite miltus su kepimo milteliais, suberkite vanilės sėklas ir gerai išmaišykite.

3. Tešlą sukrėskite į sviestu išteptą skardą ir išlyginkite. Ant viršaus gražiai sudėkite plonas nuluptų obuolių skilteles ir truputį įspauskite į tešlą.

4. Obuolius apibarstykite cukrumi „Demerara“ ir cinamonu. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie valandą (įbestas ir ištrauktas pagaliukas turi likti švarus). Pyragą išimkite iš skardos ir patiekite atvėsusį su plakta grietinėle.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Desertas su aguonomis ir mandarinais
Receptas: Desertas su aguonomis ir mandarinais
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Pienas: 2.00 st.
Cukrus: 150.00 g
Vanilinis cukrus: 2.00 valg. š.
Aguonos: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (išplakti)
Mandarinai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nedideles kepimo formeles ištepkite riebalais.

2. Puode pakaitinkite pieną, suberkite 100 g cukraus, vanilinį cukrų, aguonas ir maišykite, kol ištirps cukrus. Kai užvirs, iškart nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

3. Paruoškite karamelę: likusius 50 g cukraus kaitinkite keptuvėje, kol cukrus taps skystas. Išpilstykite į paruoštas formeles.

4.Į atvėsusį pieną supilkite kiaušinius ir gerai išplakite. Plakinį pilkite į formeles su karamele.

5. Formeles statykite į kitą indą ir iki pusės jų pripilkite vandens. Šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite 40–55 minutes arba kol kremas sustings. Išimkite iš orkaitės ir vėsinkite mažiausiai 2 valandas.

6. Mandarinus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir apkepkite su ruduoju cukrumi, atvėsinkite. Kai kremas atvės, sukrėskite jį į lėkštutes, mandarinus sudėkite ant kremo.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Sūrio pyragas su vynuogėmis
Receptas: Sūrio pyragas su vynuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Lazdynų riešutai: 80.00 g (malti, 8 arbat. š.)
Miltai: 1.00 st. (1 - 1,5 st.)
Cukrus: 300.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Sviestas: 200.00 g
Varškės sūris: 500.00 g (liesas)
Vanilinis cukrus: 30.00 g (2 pakeliai)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Krakmolas: 2.00 arbat. š.
Vynuogės: 400.00 g (raudonosios)
Migdolai: 3.00 arbat. š. (plokštelės)
Mėtos: 5.00 g (šviežios, šakelėmis)
Kaip gaminti

1. Iš lazdynų riešutų, stiklinės miltų, 100 g cukraus, kiaušinio, 150 g pjaustyto sviesto užminkykite tešlą. Įvyniokite į foliją ir 30 minučių laikykite šaldytuve.

2. Stalą pabarstykite miltais. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 36 cm skersmens skritulį. Atsargiai paspausdami, juo išklokite sviestu pateptą torto formą.

3. Tešlą formoje subadykite šakute, užklokite sviestiniu popieriumi, ant viršaus užberkite žirnių, kad paplotis kepdamas neiškiltų. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

4. Ištirpinkite likusį sviestą ir palikite atvėsti. Sūrį sumalkite, ištrinkite su 150 g cukraus, likusiais miltais, atskirtais tryniais, vaniliniu cukrumi, citrinų žievelėmis, krakmolu.

5. Į įdaro masę supilkite atvėsusį sviestą, sudėkite iki purumo išplaktus kiaušinių baltymus, suberkite likusį cukrų. Atsargiai išmaišykite, kad nesukristų baltymai.

6. Pusę įdaro sukrėskite ant iškepto papločio, išdėliokite vynuoges. Supilkite likusią masę, pabarstykite migdolais. Kepkite 175 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Papuoškite mėtų lapeliais ir vynuogėmis.

Knyga „Uogos“
Knyga „Uogos“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Uogos“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ŠTAI ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius