-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kokio poveikio tikėtis iš sulčių dietos?

Rytą pradedate stikline šviežiai spaustų sulčių. O ar galėtumėte vien tik jas vartoti visą dieną, kelias dienas ar net ištisą savaitę? Jei esate nepatenkinti savo kūno linijomis arba tiesiog norite išvalyti organizmą, metas sužinoti, ką šiais klausimais pataria sulčių dieta.
) Jei nutarėte išbandyti sulčių dietą, pradėkite nuo vienos dienos.
) Jei nutarėte išbandyti sulčių dietą, pradėkite nuo vienos dienos. / 123rf.com nuotr.

Kaip jos laikytis

Greičiausiai sutiksite, kad ruduo – pats tinkamiausias laikas sulčių dietai išmėginti. Juk soduose apstu šviežių vaisių ir daržovių. Riebalus deginanti bei energijos suteikianti dieta gali trukti vieną, tris arba septynias dienas, tačiau norint pasitikrinti organizmo reakciją į jos poveikį, rekomenduojame pradėti nuo vienos dienos. Patogiausias metas išbandyti sulčių dietą – savaitgalis. Pasirinktą dieną vienintelis jūsų maistas bus sultys, kurių reiks išgerti nei daug, nei mažai – 10–12 stiklinių.

Morkos, kopūstai, saldžiosios paprikos, pomidorai, agurkai, obuoliai – tinkamiausi deriniai dietai, tačiau galimi ir kiti, jūsų skoniui artimesni, variantai. Eksperimentavimų būdu kiekvienas gali atrasti individualią grožio ir sveikatos formulę. Svarbiausia nepamiršti sulčių maišyti su vandeniu arba praėjus pusvalandžiui gurkštelėti gryno vandens. Neskiedžiamos gali būti tik obuolių ir morkų sultys.

Baigus laikytis dietos, prie įprastos mitybos reikia grįžti palengva, valgant šviežius vaisius, daržoves, lengvas kruopų košes, vengiant sūrių, rūgščių bei aštrumu pasižyminčių patiekalų.

Organizmo reakcijos

Jei sulčių dietos laikysitės vieną dieną, su nemaloniais organizmo pojūčiais greičiausiai nesusidursite. Geriant sultis tris arba septynias dienas gali atsirasti pilvo pūtimas, varginti laisvi viduriai, tačiau tai tėra ženklas, kad organizmas pradėjo valytis. Norėdami apmalšinti šias reakcijas, sulčių dietos metu kelis kartus dienoje išgerkite po 2–3 valgomuosius šaukštus alyvų aliejaus.

Verta žinoti, kad padidėjusiu skrandžio rūgštingumu besiskundžiantiems žmonėms ši dieta netinka! Jos laikytis taip pat nerekomenduojama sergant gastritu bei opalige.

Dietos poveikis

Jėgų antplūdis, energingumas, skaisti ir švytinti veido oda – iš rudens gėrybių spaudžiamos sultys veikia tiek sveikatą, tiek išvaizdą. Pasirinkę vienos dienos sulčių dietą pagerinsite ne tik skrandžio, bet ir bendrą organizmo savijautą, o pasiryžę dietai skirti visą savaitę, akį džiuginančius rezultatus kaipmat pastebėsite veidrodyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius