-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kiaulienos nugarinė su kauliuku, kepta orkaitėje

Siūlome išbandyti naują receptą!
Kepta nugarinė
Kepta nugarinė / „Kotanyi“ nuotr.

Reikės: 180–200 g kiaulienos nugarinės su kauliuku, druskos, pipirų, 20 g aliejaus, 15 g tarkuoto sūrio „Gojus“/„Džiugas“, 10 g sviesto,15 g džiūvėsėlių, 5 g (viena skiltelė) česnako, 2 g (vienas šaukštas) kapotų petražolių,100 g šaldytų brokolių, 10 g migdolų drožlių, 15 g sviesto.

Nuo kiaulienos nugarinės kauliuko nupjaustome mėsą bent 2 cm, kad atrodytų estetiškai. Mėsą pabarstome prieskoniais ir apkepiname keptuvėje po 2 min. iš abiejų pusių.

Pasigaminame masę, kurią dėsime ant kiaulienos: sumaišome džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, petražoles, smulkiai kapotą česnaką ir sviestą. Gautą masę dedame ant apkeptos kiaulienos ir paskirstome tolygiai. Pašauname į 180°C temperatūros orkaitę 4–5 min., kad apskrustų.

Keptuvėje svieste apkepame atšildytus brokolius su migdolų drožlėmis. Kepiname, kol migdolai įgaus aukso spalvą. Pabarstome druska, pipirais pagal skonį.

Į lėkštę dedame kiaulieną, šalia išdėliojame brokolius, ant jų užbarstome migdolų drožles.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius