-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre

Siūlome išbandyti naują receptą!
Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre
Kopūstų ir daržovių lietiniai su aštria pomidorų tyre / „Kotanyi“ nuotr.

Jums reikės:

1 kopūsto lapų, 8 artišokų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais, 2 pastarnokų, nuluptų ir supjaustytų kubeliais, 2 morkų, nuskustų ir supjaustytų kubeliais, 2 šaukštų sviesto, 4 šaukštų daržovių sultinio ar vandens, druskos, maltų juodųjų pipirų, žiupsnelio maltų kvapiųjų pipirų, 2 šaukštų „Kotányi“ petražolių, 4 šaukštų Bešamelio padažo, 2 kiaušinių trynių, 1 šaukšto trintos mocarelos, 2 šaukštų alyvų aliejaus.

Padažui sumaišykite 1 stiklinę grietinės su dviem kiaušinių tryniais, pagardinkite druska ir maltais pipirais.

Aštriai pomidorų pastai: 2 skardinės konservuotų pomidorų be odelių arba 500 g šviežių pomidorų (ketvirčiais), 2 šaukštai alyvų aliejaus, 2 smulkiai supjaustyti svogūnai, 2 malti gvazdikėliai, druska, pipirai, 1 šaukštas čiobrelių, 1 šaukštas rozmarinų, 1 šaukštas bazilikų, žiupsnelis cukraus, lašelis balzamiko acto.

Visus ingredientus sudėkite į keptuvę ir kepinkite ant silpnos ugnies.Vėliau nukoškite per sietelį. Kopūstų lapus perpjaukite pusiau, išpjaukite lapkočius ir trumpam pamerkite į sūdytą vandenį. Atvėsinkite šaltame vandenyje ir palikite nuvarvėti. Daržoves sumaišykite su sviestu ir sudėkite prieskonius. Supilkite viską į daržovių sultinį ar vandenį ir garinkite, kol sukietės. Atvėsinkite. Sudėkite Bešamelio padažą, petražoles, rozmarinus ir mocarelą, pagardinkite pagal skonį. Paskleiskite įdarą ant kopūsto lapų ir susukite mažais rulonėliais.

Alyvų aliejų supilkite į ugniai atsparų indą, sudėkite rulonėlius sluoksniais, užpilkite padažu ir kepkite orkaitėje 25 minutes 200°C temperatūroje.

Patiekite pakeptus rulonėlius su aštria pomidorų tyre ir papuoškite baziliku.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius