-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 26

30 komandų per 30 dienų: niekur neskubanti ir nuolat auganti „Nuggets“

Iki NBA reguliariojo sezono pradžios liko daugiau nei mėnuo, todėl kiekvieną darbo dieną kviečiame susipažinti su vis nauja stipriausios pasaulio krepšinio lygos komanda. Pristatome ikisezonines ekipų apžvalgas, kurias galite rasti ir oficialiame lygos internetiniame puslapyje „NBA.com“. Šį kartą apžvelgsime jauną ir talentingą „Nuggets“.
Emmanuelis Mudiay
Emmanuelis Mudiay / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Denver Nuggets NBA

2015–2016 m. pergalių ir pralaimėjimų santykis: 33-49.

Išvyko: D.J.Augustinas, Joffrey Lauvergne.

Papildė: Jamalas Murray, Juanas Hernangomezas, Malikas Beasley, Petras Cornelie.

Trumpai: Stipria komanda „Nuggets“ pastarąjį kartą buvo prieš ketverius metus, kai ekipai vis dar vadovavo George'as Karlas.

Kalbant apie vasaros pirkinius ir laisvųjų agentų rinką, tai „Nuggets“ nusprendė nuo jų pailsėti. Tai nebuvo blogas sprendimas, nes retas žaidėjas rinksis rungtyniauti Denveryje, todėl galima visą savo dėmesį skirti jaunimui bei naujokų biržai. Žinoma, tai patiks ne visiems komandos sirgaliams, tačiau reikia kantriai laukti, kol tobulės ekipos talentai.

Geriausiu atveju „Nuggets“ artėjantį sezoną gali tikėtis stabilesnio savo jaunųjų krepšininkų žaidimo bėgant metams, o pergalių skaičius turėtų išlikti panašus kaip ir 2015-2016 m. sezone.

Denverio klubo prezidentas Joshas Kroenke ne kartą yra teigęs, kad nori užauginti komandą, kuri turėtų realias galimybes laimėti NBA trofėjų, o ne gąsdinti visus reguliariajame sezone ir iškristi pirmame atkrintamųjų etape. „Nuggets“ yra pasiryžę išlaidauti kitą vasarą, tačiau tai nereiškia, kad jiems pavyks į Denverį prisivilioti aukščiausio kalibro krepšininką.

Iki tol „grynuolių“ aistruoliai turi akylai sekti savo gynėjų augimą: Emmanuelio Mudiay, J.Murray ir Gary Harriso. Visi šie žaidėjai buvo pasirinkti Denverio klubo pirmuoju turėtu šaukimu pastaruosius trejus metus.

Šių metų NBA naujokų biržoje „Nuggets“ pasirinko J.Murray, o jis turėtų būti labai didele žvaigžde. Denverio komanda turėjo septintąjį šaukimą 2016-aisiais, todėl laukė kas jiems liks: Krisas Dunnas, Buddy Hieldas ar minėtasis J.Murray.

Galima teigti, kad „Nuggets“ pasisekė, nes šis žaidėjas iš visų trijų minėtų krepšininkų turi stabiliausią metimą ir gali pats susikurti progą pelnyti taškus.

Jis yra žemas, tačiau neturi įžaidėjo instinkto. Tai lems, kad gynėjas greičiausiai rungtyniaus atakuojančio gynėjo pozicijoje. Tokią pačią problemą turi ir E.Mudiay, kuris praėjusį sezoną dažnai nežinojo, kaip atlikti ekipos generolo pareigas, o krepšį atakavo vos 36 proc. taiklumu.

Tačiau „Nuggets“ leido E.Mudiay daryti klaidas ir tobulėti, o aikštėje jis praleisdavo apie 30 minučių per rungtynes. J.Murray taip pat turėtų žaisti daug. Reikia leisti šiems vyrukams rungtyniauti ir daryti klaidas dabar, o ne tuomet, kai klubas bus pasiruošęs pakilti į aukštesnį lygį ir kovoti dėl pergalių.

Turėdami dar kelis naujokų biržos šaukimus Denverio vadovai pasirinko J.Hernangomezą ir M.Beasley, kuriems atitinkamai yra 20 ir 19 metų. J.Hernangomezas yra agresyvus ir kupinas energijos puolėjas, o M.Beasley gali būti dar geresnis nei daug kas tikisi. Šie krepšininkai turėtų akimirksniu gauti labai daug žaidimo minučių.

Nors „Nuggets“ ateitis ir priklauso nuo komandos jaunimo, tačiau Denverio klubas turi ir patikimų veteranų. Nežinia, ar sezoną šiame klube baigs Danilo Gallinari ir Kennethas Fariedas, nes gandai apie jų mainus sklando jau seniai.

Viskas priklauso nuo jaunųjų talentų tobulėjimo bei kitų ekipų pasiūlymų už šiuos krepšininkus.

Apibendrinant, „Nuggets“ yra visai neblogoje situacijoje. Algų kepurė nėra prikimšta didelėmis sutartimis, jaunimas auga, o klubo nekankina joks spaudimas laimėti. Mike'as Malone'as puikiai dirba su perspektyviais talentais, todėl situacija komandoje turėtų tik gerėti.

„Nuggets“ greičiausiai bandys dar kartą sudalyvauti NBA naujokų biržoje ir gauti ten aukštą šaukimą, tačiau jau kitą sezoną tai turėtų būti nebloga komanda. Kažkuriuo sezono metu jie vis tik privalo atlikti keletą mainų, o vėliau į ekipą prisivilioti ir kokį nors laisvąjį agentą.

Reikia tikėtis, kad kažkuris jų jaunasis žaidėjas taps superžvaigžde, tačiau skubėti nėra kur. „Nuggets“ turi daugybę laiko, o tai yra jų pagrindinis pranašumas.

Kitos apžvalgos:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius