Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Roberto „Carcass“ Mikuckio treniruojama „G2 Gozen“ tapo pasaulio čempionėmis!

Vėlyvą sekmadienio vakarą Berlyne Robertas „Carcass“ Mikuckis įsirašė į esporto istoriją, kuomet jo treniruojama „G2 Gozen“ iškovojo pirmąjį pasaulio moterų „VALORANT“ čempionato „Game Changers Championship“ titulą.
„G2 Gozen“
„G2 Gozen“ / "vlr.gg" nuotr.

„VALORANT“ – viena sparčiausiai augančių esporto disciplinų. 2020 m. išleista šaudyklė pakerėjo daugybę žmonių, o šio žaidimo turnyrai, kuriuose kovojama dėl keletos šimtų tūkstančių eurų prizinio fondo, pritraukia milijonus žiūrovų iš viso pasaulio.

Į pirmąsias moterų pasaulio pirmenybes „Game Changers Championship“ „G2 Gozen“ pateko po to, kai Europos ir Artimųjų Rytų čempionate jos užėmė antrąją vietą, finale nusileidusios „Guild X“ komandai. Visgi Berlyne „G2 Gozen“ atrodė nepriekaištingai – savo kelyje link finalo jos pralošė vos vieną žemėlapį ir palaužė tokias žinomų organizacijų komandas kaip „KRU Fem“, „Cloud9 White“ bei „Team Liquid Brazil“.

Nors „G2 Gozen“ ir buvo laikomos favoritėmis, finalas nebuvo lengvas. Jame lietuvio treniruojamas penketukas susitiko prieš amerikiečių organizaciją „Shopify Rebellion GC“. Į finalą amerikietės žengė be savo trenerio Rob „robwiz“ Kennedy, kurį turnyro organizatoriai „Riot“ nusprendė pašalinti, kuomet jis po pergalės savo oponentams parodė vidurinįjį pirštą.

Kadangi „G2 Gozen“ prieš finalus turnyre nepralošė nei vienų varžybų, žemėlapių „veto“ dalyje, jos galėjo savo nuožiūra išbraukti pirmus du žemėlapius iš eilės. Tad Europos komanda nusprendė pašalinti „Fracute“ ir „Haven“, kuriame amerikietės geriausiai žaidė viso turnyro metu.

"vlr.gg" nuotr./„G2 Gozen“
"vlr.gg" nuotr./„G2 Gozen“

Nepaisant šių keblumų, „Shopify Rebellion GC“ nustebino visus žiūrovus ir serijoje iki 3 žemėlapių pergalių išsiveržė 2-0. Amerikietės palaužė savo varžoves tiek „Pearl“, tiek „Bind“ rezultatu 13:9. Tai lėmė, kad „G2 Gozen“ nebegalėjo pralaimėti nei vieno žemėlapio, jeigu jos norėjo tapti čempionėmis.

Visgi šioje įtemptoje situacijoje daugiau patirties turinčios „G2 Gozen“ nepasimetė ir lemtinguose žemėlapiuose sutriuškino savo varžoves. Trečiajame žemėlapyje „Ascent“ „G2 Gozen“ šventė pergalę 13:3, ketvirtajame, „Icebox“, – 13:2, o paskutiniajame finalo žemėlapyje, „Breeze“, „G2 Gozen“ nupūtė savo oponentes 13:5.

Finalų naudingiausia žaidėja tapo 16-metė talentė Maryam „Mary“ Maher, kuri buvo rezultatyviausia narė savo komandoje, surinkusi 166 ADR reitingą. Po šios „G2“ pergalės ji taip pat yra jauniausia žaidėja „VALORANT“ istorijoje, iškovojusi tarptautinį trofėjų. Su šiuo laimėjimu „G2 Gozen“ ne tik įsitvirtino kaip stipriausia moterų „VALORANT“ komanda pasaulyje, bet ir užsitikrino 180 tūkst. JAV dolerių prizinį fondą.


„G2 Gozen“ sudėtis:

Maryam „Mary“ Maher

Julia „juliano“ Kiran

Petra „Petra“ Stoker

Anastasia „Glance“ Anisimova

Michaela „mimi“ Lintrup

Robertas „Carcass“ Mikuckis (treneris)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius