Makaronų kriauklės, įdarytos lęšiais
(receptas iš tinklaraščio Vegan pipiras)
Ingredientai:
įdarui:
- ½ pakuotės prancūziškų lęšių (mirkytų 24 valandas, kartais perplaunant);
- 1 puodelis moliūgo masės;
- 1 kukurūzo burbuolė;
- 1 poras;
- 1 arbat. šaukšt. kario miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. paprikos miltelių;
- druskos;
- pipirų;
- 1 pakuotė kriauklių formos makaronų;
- 250 ml pomidorų pastos;
- 500 ml vandens.
patiekimui:
- keli šaukštai Dižono garstyčių;
- keli šaukštai vandens;
- namuose daigintų brokolio daigų.
Gaminimas:
1. Padalinkite moliūgą į keturias dalis. Išimkite sėklas ir valandą kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje.
2. Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakuotės, atvėsinkite.
3. Lęšius perplaukite, berkite į puodą, užpilkite filtruotu vandeniu. Palaukite, kol užvirs, ir tada išjunkite.
4. Nugremžkite kukurūzus nuo burbuolės. Porą susmulkinkite griežinėliais.
5. Sumaišykite nusausintus lęšius su prieskoniais, porais, kukurūzais, moliūgo tyre.
6. Imkite didelę keptuvę – apie 30 cm skersmens. Į makaronus dėkite įdaro ir gražiai išdėliokite keptuvėje. Ant viršaus pilkite pomidorų pastą, praskiestą vandeniu. Keptuvę su paruoštais makaronais uždenkite ir kaitinkite apie 10–15 min.
7. Patiekite su garstyčiomis (kad jos būtų skystesnės, mes maišėme su trupučiu vandens). Papuoškite brokolių daigais.
Kokosiniai pyragėliai su aviečių džemu
(receptas iš tinklaraščio Vegan pipiras)
Ingredientai:
- 1 puodelis kokosų pieno iš skardinės (kambario temperatūros);
- 2 puodeliai baltų speltų miltų;
- 1 valg. šaukšt. kepimo miltelių;
- 4 valg. šaukšt. nerafinuoto cukranendrių cukraus.
džemui:
- 1 puodelis aviečių (naudojome šaldytas, atitirpintas);
- 4 valg. šaukšt. ispaninio šalavijo (chia) sėklų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
2. Avietes sumaišykite su ispaninio šalavijo (chia) sėklomis ir palikite brinkti.
3. Į tešlos maišytuvą (arba didelį dubenį) pilkite sijotus miltus, cukrų, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Pilkite kokosų pieną. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Padalinkite ją į 8 lygias dalis ir suformuokite rutuliukus.
4. Išdėliokite tešlos rutuliukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos švelniai spustelėdami.
5. Kepkite orkaitėje 15–20 minučių. Atvėsinkite ant grotelių.
6. Perpjaukite pyragėlius per pusę ir įdarykite aviečių džemu.
Šiuos receptus pristato ne pelno siekiantis visuomenės sveikatos projektas „auGalingas pirmadienis“ kartu su tinklaraščiu Vegan pipiras. Projektas „auGalingas pirmadienis“ įkvepia maitintis sveikai, skaniai ir sočiai, taip pat padeda tėvams pratinti vaikus valgyti daugiau daržovių, pamėgti sveiką maistą. Kiekvieną pirmadienį 15min ieškokite naujų įdomių auGalingų receptų!