Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Genialiai paprasta ir skanu: ant grilio kepta lašiša su citrina ir čiobreliais

Dažnai girdimas patarimas žuvies mėgėjams – pirkti ją kuo šviežesnę, o gaminant neužgožti agresyviais prieskoniais. Recepte, kuriuo dalijamės, lašiša paskaninama ir pakvėpinama citrina ir čiobreliais – idealiai tinkančiais, švelniais pagardais. Išbandykite!
Grilyje kepta lašiša
Grilyje kepta lašiša / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 4 lašišos kepsniai (po 150-200 g kiekvienas);
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė (tik geltonoji dalis);
  • 4 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1,5 arbat. šaukšt. šviežių čiobrelių lapelių;
  • 1 didelė skiltelė česnako, sutrinta;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • citrinos skiltelių (patiekimui).

Gaminimas:

1. Dubenėlyje sumaišykite citrinos sultis, žievelę, aliejų, čiobrelius, česnaką ir druską. Šiuo mišiniu aptepkite lašišos kepsnius, tada dėkite ant plačios lėkštės, pridenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą pasimarinuoti 30-60 min. Ilgiau nemarinuokite!

2. Iki reikiamos temperatūros įkaitinkite grilį, patepkite groteles aliejumi ir atsargiai, idealu, naudojant žnyples, dėkite lašišos kepsnelius.

3. Kepkite lašišą po 4-5 min. iš kievienos pusės (tikslus laikas priklausys nuo kepsnelių storio).

4. Patiekite su citrinos skiltelėmis šalia – galite ant žuvies išspausti sulčių. Kaip garnyras tinka grilintos daržovės ar šviežių žalumynų salotos, taip pat virti ryžiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius