Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greitas ir skanus bulvių, baklažanų ir pomidorų apkepas

Nė vienas iš šiam apkepui reikalingų ingredientų nėra egzotika, tačiau panašius patiekalus daugelis kepame gana retai. O visai be reikalo, nes jie skanūs, lengvi, tačiau pasotinantys. Apkepas, kurio receptu dalijamės, kiek primena graikišką musaką, tik yra paprastesnis – jis bemėsis, sluoksniuojamas paprasčiau ir iškepa greičiau. Išbandykite!
Bulvių, baklažanų ir pomidorų apkepas
Bulvių, baklažanų ir pomidorų apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 2 vidutinio dydžio bulvės;
  • 1 baklažanas;
  • 2 dideli, kuo mažiau sultingi pomidorai;
  • 150 g fetos sūrio;
  • žiupsnis džiovinto ar šviežio raudonėlio;
  • žiupsnis druskos;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių.

Gaminimas:

1. Bulves, pomidorus ir baklažanus supjaustykite panašaus storio – maždaug 5 mm – griežinėliais. Fetą sutrupinkite.

2. Nedidelę kepimo formą pašlakstykite alyvuogių aliejumi, tada išklokite bulvių griežinėliais – jų sunaudokite pusę. Pabarstykite druska. Tada klokite pomidorų griežinėlius (vėlgi pusę), šiuos pabarstykite trupinta feta bei raudonėliais. Ant pomidorų klokite baklažanus, pašlakstykite aliejumi ir pabarstykite druskos. Kiekvieną sluoksnį darsyk pakartokite, viršus turi būti baklažanų.

3. Viršutinį baklažanų sluoksnį dar pašlakstykite aliejumi, o tada pabarstykite trupiniais.

4. Dėkite kepimo formą su apkepu į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 40–45 min., kol visos daržovės bus iškepę, o viršus gražiai skrustelėjęs.

5. Leiskite kelias minutes pravėsti ir ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais