Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 28

Ką verta žinoti namie gaminant „Fish & chips“? 10 ekspertės patarimų

Žuvis ir bulvytės – „Fish & chips“ – legendinis britų patiekalas, populiarus visame pasaulyje. Jis paperka ir mažus, ir didelius, nes derinys skanus ir smagus valgyti – traškioje tešloje kepta švelnaus skonio žuvis, bulvyčių lazdelės ir majonezinis tartaro padažas. Dar – žalieji žirneliai, o gal salotos. Apie tai, ką verta žinoti, jei patys namuose gaminsite šį patiekalą, pasakoja „Paikio“, bene geriausios šio patiekalo vietos Vilniuje, įkūrėja Inga Briedaitytė.
„Fish & chips“
„Fish & chips“ / Vida Press nuotr.

Pašnekovė yra viena tų verslo savininkių, kuri nepradingo kur nors užkulisiuose, bet pati kasdien triūsia vienoje sostinės maisto halių įsikūrusiame „Paikyje“ – kasdien ruošia žuvį, bulvytes, salotas ir kitus priedus. Ji patvirtina, kad „Fish & chips“ išties mėgsta paties įvairiausio amžiaus žmonės – vaikai ir senjorai, vyrai ir moterys.

Dar 2015 metais kaip maisto vagonėlis startavęs „Paikis“ nuo 2018-ųjų įsitvirtino nuolatinėje vietoje ir dabar turi ištikimų valgytojų ratą. I.Briedaitytė sako, kad kartais itin gausaus lankytojų antplūdžio net nebesinori, nes tada atsiranda skubėjimas, o jai svarbiausia kokybė. Nors buvo įvairiausių eksperimentų, per kelerius metus pavyko ištobulinti tokį „Fish & chips“ receptą, pagal kurį pavyksta nenuviliantis ir nekintantis rezultatas.

Ką gi vertėtų žinoti, jei šį nesudėtingą, tačiau tam tikrų niuansų reikalaujantį paisyti patiekalą, nutarėte gaminti namie?

Pirmasis bendras patarimas – gerai susiplanuoti darbus, nes iškepta žuvis tešloje turi būti valgoma, kol dar karšta, o apvalkalas neprarado traškumo. Tad padažą verta pasiruošti iš anksto, taip pat ir žaliuosius žirnelius, o bulvės gali tuo pat metu kaip žuvis kepti orkaitėje arba prieš tai iškeptos gruzdintuvėje jos gali orkaitėje šiltai laukti žuvies.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius