Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keptų traškių bulvių garnyras su sūriu, idealus prie bet kokio kepsnio

Kad ir ką kas besakytų, ne laukiniai ryžiai ar garuose virti brokoliai yra mėgstamiausias mūsų, lietuvių, kepsnių palydovas. Dažnam tai pirmiausiai bulvės – gal virtos, gal keptos takuose, gal iš jų sugrūsta purutėlė košė... O šįsyk siūlome bulvių garnyrą, kuris idealiai tiks prie šventinio kepsnio. Dar geriau, kad jį galima pusiau iškepti, o vėliau, prieš pat patiekiant baigti skrudinti.
Keptų traškių bulvių garnyras
Keptų traškių bulvių garnyras / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 kg vidutiniškai krakmolingų bulvių rausva odele;
  • 200 g parmezano sūrio smulkiai sutarkuoto;
  • 200 g ryškaus skonio kito kietojo sūrio, smulkiai sutarkuoto (tarkime, Gruyère);
  • 1 stiklinė plakamosios grietinėlės;
  • 1 stiklinė sultinio;
  • 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
  • žiupsnis šviežių čiobrelių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis juodųjų pipirų;
  • gabaliukas sviesto (kepimo formai ištepti).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Apvalią ar keturkampę kepimo formą aukštesniais kraštais ištepkite sviestu.

2. Bulves labai gerai nušveiskite, jei yra, išpjaukite įvairius pajuodavimus ir „akutes“, o tada aštriu peiliu ar mandolina supjaustykite plonyčiais, perregimais griežinėliais. Suberkite juos į didelį dubenį.

3. Atskirame dubenėlyje sumaišykite abiejų rūšių sūrį, trečdalį jo atidėkite, o likusią dalį sumaišykite su grietinėle, sultiniu, druska, pipirais, čiobreliais. Supilkite šį mišinį ant bulvių ir rankomis labai gerai išmaišykite, kad gerai pasidengtų.

4. Dėliokite bulvių griežinėlius vieną prie kito ir tada dėkite juos į paruoštą kepimo formą, pradėdami nuo krašto ir formuodami sraigės formos juostą. Arba galite dėti juostomis – kaip jums patinka. Turite sudėti visas bulves. Dubens dugne likusį skystį užpilkite ant bulvių jau skardoje. Uždenkite kepimo formą folija ir dėkite į orkaitę kepti. Kepkite 30 min. Nudenkite foliją ir kepkite dar 30 min.

5. Dabar galimi du žingsniai: arba pabarstyti atsidėtuoju sūriu ir kepti galutines 30 min., arba traukti iš orkaitės, leisti pravėsti, o kepimą pabaigti artėjant pagrindinio patiekalo patiekimui. Pavyzdžiui, šventės dieną bulves taip pusiau paruošti galite ryte, o baigti kepti jau pietums, kol iš orkaitės ištrauktas kepsnys „ilsisi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius