15min be reklamos
2022 12 06, 20:00

Kriaušių ir buratos salotos, kurios papuoš ir šventinį stalą

Kriaušių šiais laikais galima nusipirkti visais sezonais, o burata – tai buivolių pieno mocarela, kuri taip pat nėra retenybė. Suderinus šiuos du produktus ir dar keletą ingredientų, pagaminsite karališkas salotas, kurios nepadarys gėdos patiektos ir ant šventinio – Kalėdų ar Naujųjų sutikimo – stalo.
Kriaušių ir buratos salotos
Kriaušių ir buratos salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 didelės tvirtos ir saldžios kriaušės, be sėklų, supjaustytos plonytėmis skiltelėmis;
  • 2 rutuliukai buratos (galima keisti ir minkšta mocarela), padalinti į 4 dalis;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas, labai smulkiai supjaustytas,
  • 2 saujos gražgarsčių, nuplautų ir nusausintų;
  • 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 2 arbat. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • saujelė graikinių riešutų arba migdolų, švelniai pakepintų ir stambiai sukapotų.

Gaminimas:

1. Pirmiausiai lėkštę, kurioje salotas tieksite, išklokite gražgarsčių sluoksniu. Tuomet ant jų išdėliokite buratos gabaliukus ir kriaušių skilteles.

2. Mažame dubenėlyje suplakite aliejų, actą, svogūnus, garstyčias, truputį druskos ir pipirus. Šiuo padažu pašlakstykite visus ingredientus lėkštėje, o galiausiai pabarstykite riešutais. Tiekite nedelsdami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką