Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lėkštėje nutūpusi vasara: feta ir bazilikais įdaryti kvapnūs pomidorai

Baigėsi „plastikinių“ pomidorų metas – kai kas jau mėgaujasi savais, kiti nusiperka kvapnių, raudonų atvežtinių. Ikoniškas pomidorų palydovas yra bazilikas, o ką manytumėt, jei dar prijungtumėm ir sūrstelėjusį fetos sūrį? Pabandom!
Įdaryti pomidorai feta ir bazilikais
Įdaryti pomidorai feta ir bazilikais / Mariaus Žičiaus nuotr.

Ingredientai:

  • 6 pomidorai, gerai sunokę, bet tvirti;
  • didelė sauja šviežių bazilikų (raudonųjų ir žaliųjų, susmulkintų);
  • saujelė juodųjų alyvuogių be kauliukų, supjaustytų griežinėliais;
  • 100-150 g fetos sūrio;
  • 1 arbat. šaukšt. aliejaus.

Gaminimas:

1. Pomidorus nuplaukite, nupjaukite viršūnėles ir išskobkite.

2. Į vidų įberkite bazilikų. Pridėkite alyvuogių, fetos.

3. Ant pomidorų uždėkite nupjautas viršūnėles, aptepkite aliejumi, kad kepdami smarkiai nesutrūkinėtų. Sudėkite į skardą (galima iškloti kepimo popieriumi arba folija), ant jos užmaukite kepimo rankovę, užriškite galus ir kiškite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10–15 minučių rankovę perkirpkite ir dar kepkite 5 min. padidinę temperatūrą iki 220 laipsnių.

4. Iškepusiems pomidorams leiskite gerokai pravėsti, nes bus beprotiškai karšti, ir tik tada ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas