2 už 1 kainą. Vieną prenumeratą perkate, antrą dovanojate!
Prenumeruoti
11 12

Nepavyksta pagaminti mielinės tešlos? Štai 7 klaidos, kurias galbūt darote

Patyrę kepėjai sako, kad viską daro intuityviai ir kad mielinę tešlą reikia pajausti. Tačiau pajausti mielinės tešlos niuansų net po kelių kepinių gali dar ir nepavykti. Visgi be praktikos taip pat niekas nesigaus. Taigi raitojamės rankoves ir einam į virtuvę.
Mielinė tešla
Mielinė tešla / Shutterstock nuotr.

Bendri patarimai tik 2: praktikuotis ir nebekartoti klaidų. Štai kelios populiarios (o žemiau rasite ir receptų rinkinį – kad praktikos būtų daugiau):

Klaida Nr. 1: Naudojate ką tik iš šaldytuvo ištrauktus ingredientus, nepašildote pieno / vandens

Visi mielinei tešlai skirti ingredientai, jei tik nenurodyta kitaip, turi būti kambario temperatūros (na, gal išskyrus šviežias mieles, kurių kiekis toks nedidelis, jog jos tešlos neatšaldys). Tačiau sviestą, kiaušinius išimkite iš šaldytuvo kelios valandos iki tešlos ruošimo, o pieną (ar vandenį) pašildykite, kol bus šiltas, bet ne karštas (maždaug 27–32 laipsnių šilumos).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų implantacija: ar verta investuoti į savo šypseną?
Reklama
„FreeBuds Pro 3“ – geriausios belaidės ausinės „Huawei“ istorijoje
Reklama
Tūkstančiai valandų, skirtų mokymuisi: IKEA dalinasi, kiek kainuoja darbuotojų augimas
Reklama
Keliautojas ekstremalas Karolis Mieliauskas: ekspedicijose kas nors iš komandos narių visuomet peršąla ar kokia infekcija užsikrečia, o aš vis „išsisuku“
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką