Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nidos receptas: fetos ir žirnelių kišas be tešlos pagrindo

Vasarą aš stengiuosi ne tik leisti kuo mažiau laiko virtuvėje, bet ir gaminti tokį maistą, kuriam nereikia įmantrių produktų, kuris būtų lengvai virškinamas, tačiau kartu pakraunantis energija kone visai likusiai dienai. Būtent toks patiekalas yra šis purus kišas. Nuo tradicinių kišų jis skiriasi tuo, jog čia nėra tešlos. O kadangi nereiks kočioti tešlos, tai ir laiko virtuvėje tikrai susitaupys!
Nida Degutienė ir jos keptas kišas
Nida Degutienė ir jos keptas kišas / Nidos Degutienės nuotr.

Toks vasarinis gaivių spalvų kišas tiks vėlyviems pusryčiams, lengvai vakarienei ar piknikui gamtoje. Jis gardus karštas, bet lygiai toks pat skanus ir atvėsęs. Kišą lengva transportuoti, jį gaminant neprireiks nei virtuvinės technikos, nei ypatingų sugebėjimų. Būtent toks, mano įsitikinimu, ir turi būti vasaros maistas.

Ingredientai:

  • 1 arbat. šaukšt. augalinio aliejaus;
  • 200 g fetos sūrio;
  • 200 g žaliųjų žirnelių (gali būti šaldyti – juos suberkite į sietelį tiesiai iš šaldiklio ir perliekite verdančiu vandeniu);
  • 4 svogūno laiškai, smulkiai supjaustyti;
  • 6 kiaušiniai;
  • 200 g grietinės (patariu rinktis riebesnę);
  • 1,5 valg. šaukšt. šviežių mėtų lapelių, susmulkintų;
  • grūstų juodųjų pipirų.
Nidos Degutienės nuotr. /Fetos ir žirnelių kišas be tešlos pagrindo
Nidos Degutienės nuotr. /Fetos ir žirnelių kišas be tešlos pagrindo

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių (su ventiliatoriaus funkcija). Pasiruoškite kepimui indą – tiks bet koks apie 20 cm skersmens indas, kurį galima dėti į orkaitę (keptuvė su metaline rankena, kišo ar pyrago kepimo forma – stiklinė, keramikinė ar metalinė ir pan., – svarbu, kad sienelės būtų apie 4 cm aukščio). Ištepkite jį šaukšteliu aliejaus – dugną ir kraštus.

2. Ant kepimo indo dugno dėkite sulaužytos ar supjaustytos fetos gabalėlius (apie 1,5–2 cm dydžio), suberkite žirnelius, apibarstykite viską susmulkintais svogūno laiškais.

3. Atskirame dubenėlyje lengvai suplakite kiaušinius kartu su grietine ir mėtomis, įberkite grūstų pipirų. Šią masę supilkite į kepimo indą ant jau sudėtų ingredientų ir pašaukite kepti.

4. Kepkite apie 35–40 min., arba kol gražiai apskrus ir vidus bus iškepęs (patikrinkite įbesdami medinį pagaliuką arba peilį).

5. Išėmę iš orkaitės palaikykite kelias minutes inde, kuriame kepė, tada galite arba išversti kišą į lėkštę ir supjaustę patiekti, arba supjaustyti toje pat keptuvėje. Kišas skanus ir šiltas, ir atvėsęs.

Nidos Degutienės nuotr. /Fetos ir žirnelių kišas be tešlos pagrindo
Nidos Degutienės nuotr. /Fetos ir žirnelių kišas be tešlos pagrindo

Su 15min skaitytojais savo receptais besidalijanti Nida Degutienė puikiai pažįstama daugybei lietuvių, besidominčių kūrybišku maisto gaminimu namie. Nida rašo populiarų maisto tinklaraštį Nidos receptai, yra išleidusi dvi kulinarines knygas „Izraelio virtuvė“ ir „Žuvis pasaulio virtuvėse“, o šiuo metu gyvena Australijoje. Kiekvieną savaitę 15min ieškokite naujų Nidos receptų ir įdomių skaitinių apie maistą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius