Odetos žuvies blynai: paruošite greitai ir skaniai

„Užtruksite tik tiek, kol išvirsite mėgstamą garnyrą, o jei turite laiko, tai galite iš vakaro pasiruošti žuvies blynų tešlą, o kitą dieną grįžus iš darbo, ar šiaip norint greitai pavalgyti, beliks tik iškepti blynus“, – sako Odeta Kudopčenkienė, maisto tinklaraščio „Samčio užrašai“ kūrėja.
Odetos žuvies blynai
Odetos žuvies blynai / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

„Jeigu jūsų vaikai nevalgo žuvies, puikiai juos apgausite. Žuvį naudokite kokią mėgstate, tačiau skaniausia su balta žuvimi“, – sako Odeta.

Jums reikės

  • 600 g baltos žuvies filė,
  • 3 skiltelių česnako,
  • 1 šaukšto bulvių krakmolo,
  • 2 šaukštų majonezo,
  • 1 kiaušinio,
  • nedidelio ryšelio krapų,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio maltų pipirų,
  • žiupsnelio prieskonių žuviai,
  • aliejaus kepti.

Kaip gaminti:

1. Žuvies filė nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Į dubenį dedame žuvį, beriame bulvių krakmolą, prieskonius, dedame smulkintus česnakus, majonezą, mušame kiaušinį. Gerai viską išmaišome.

2. Krapus susmulkiname ir suberiame į žuvies masę. Išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir šaukšto pagalba formuojame blynus. Kepame po 3 min. iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrunda ir iškepa. Valgome su norimu garnyru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas: spręsk ir laimėk elektrinį dantų šepetėlį sau!
„Moerie“ plaukų priežiūros priemonių veidu tapo K.Meschino: pamilau jas jau po pirmo galvos plovimo
Reklama
Jautienos troškiniai – tobulas maistas šaltajam sezonui: vos kelios taisyklės ir gaminsite lengva ranka
Reklama
5 Graikijos kurortai – ką rinktis: salas ar sostinę?