„Jeigu jūsų vaikai nevalgo žuvies, puikiai juos apgausite. Žuvį naudokite kokią mėgstate, tačiau skaniausia su balta žuvimi“, – sako Odeta.
Jums reikės
- 600 g baltos žuvies filė,
- 3 skiltelių česnako,
- 1 šaukšto bulvių krakmolo,
- 2 šaukštų majonezo,
- 1 kiaušinio,
- nedidelio ryšelio krapų,
- žiupsnelio druskos,
- žiupsnelio maltų pipirų,
- žiupsnelio prieskonių žuviai,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti:
1. Žuvies filė nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Į dubenį dedame žuvį, beriame bulvių krakmolą, prieskonius, dedame smulkintus česnakus, majonezą, mušame kiaušinį. Gerai viską išmaišome.
2. Krapus susmulkiname ir suberiame į žuvies masę. Išmaišome. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir šaukšto pagalba formuojame blynus. Kepame po 3 min. iš kiekvienos pusės, kol blynai apskrunda ir iškepa. Valgome su norimu garnyru.