Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Paragaukite žiedinių kopūstų „ryžių“: skanu, universalu, mažiau kalorijų

Pastaraisiais metais išpopuliarėjo nemažai augalinių kai kurių produktų alternatyvų, leidžiančių maitintis lengviau, į valgiaraštį įtraukti daugiau daržovių. Prisiminkime, pavyzdžiui, cukinijų „spagečius“. Dar vienas skanus „išradimas“ – iš žiedinių kopūstų (kalafiorų) gaminami „ryžiai“, kuriuos skanu valgyti kaip garnyrą, ruošti su jais salotas. Kaip juos gaminti?
Žiedinių kopūstų „ryžiai“
Žiedinių kopūstų „ryžiai“ / Vida Press nuotr.

Kas tai yra? Žiedinių kopūstų „ryžiai“ viso labo ir yra tik žiediniai kopūstai, elektriniu virtuvės smulkintuvu (galima naudoti ir tarką) susmulkinti iki maždaug ryžių dydžio gabalėlių.

Kur juos naudoti? Salotoms, kaip garnyrą prie kepsnių, karių, buritos ir visur kitur, kur, jūsų manymu, jie galėtų tikti.

Kaip gaminti? Gerai nuplaukite ir nusausinkite žiedinį kopūstą, suskirstykite nedideliais žiedynais, o tada berkite į elektrinio smulkintuvo su S formos peiliuku indą ir pulsuojančiu režimu smukinkite iki ryžių dydžio. Smulkinkite po kelias saujas, kad neperkrautumėte indo, o pulsuojantis režimas pasitarnaus tam, kad geriau kontroliuotumėt dydį – mums reikia „ryžių“, o ne košės. Jei neturite elektrinio maisto smulkintuvo, daržovė galite sukapoti plačiu peiliu arba naudoti burokinę tarką.

Vida Press nuotr./Žiedinių kopūstų „ryžiai“
Vida Press nuotr./Žiedinių kopūstų „ryžiai“

Ką daryti toliau? Jei receptas prašo termiškai neapdorotų žiedinių kopūtų „ryžių“, tokius juos ir naudokite. Tačiau jei juos naudosite kaip įprastų ryžių alternatyvą, paprastai rekomenduojama juos trumpai termiškai apdoroti ir paskaninti prieskoniais – tada skonis nebus tik kaip gryno žiedinio kopūsto.

Taigi, pirmiausiai daržovė susmulkinama, tada plačioje keptuvėje įkaitinama pora šaukštų alyvuogių aliejaus, suberiami žiedinio kopūsto gabaliukai ir intensyviai maišant kelias minutes jie pakepinami. Nepamirškite pasūdyti, įberti pipirų, galima paskaninti ir kapotais svogūnų laikais, mėgstamomis žolelėmis. Taip paruošti ryžiai jau taps pilnaverčiu garnyru.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius