Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pasilepinti savaitgalį – naminiai makaronai su „Carbonara“ padažu ir nuostabusis „Crème brûlée“

Niekam ne paslaptis, kaip TV laidos „Gardu Gardu“ laidos šefas Gian Luca Demarco didžiuojasi itališka virtuve. Visi jau žino ir tai, kad Ali Gadžijevas yra aistringas prancūziškos konditerijos mylėtojas. Taigi nenuostabu, kad savaitgaliui šefai siūlo labai gerai žinomus šių šalių patiekalus. Gian Luca – naminius makaronus su „Carbonara“ padažu, o Ali – prancūzišką desertą „Crème brûlée“.
Patiekalų duetas savaitgaliui
Patiekalų duetas savaitgaliui / TV3 nuotr.

Naminiai makaronai su „Carbonara“ padažu

Ingredientai:

tešlai:

  • 400 g miltų;
  • 5 kiaušiniai.

padažui:

  • 150-200 g rūkytos šoninės;
  • 1 pilnas kiaušinis ir 2 kiaušinių trynių;
  • 50 g Pecorino sūrio;
  • pipirų.

pabaigimui:

50 g Pecorino sūrio.

Gaminimas:

1. Ant darbastalio ar į indą suberti miltus ir viduryje padaryti „šulinėlį“, į kurį reikia įmušti kiaušinius. Tuomet atsargiai maišyti iki vientisos masės.

2. Masę pabaigti minkyti ant miltais pabarstyto darbastalio. Minkyti tol, kol tešla visiškai nelips prie rankų ir taps elastinga. Suformuoti kamuoliuką ir įvyniojus į maistinę plėvelę arba uždengus medvilniniu rankšluosčiu leisti pailsėti.

3. Kol tešla „ilsisi“, galima pasiruošti padažą. Smulkiomis juostelėmis supjaustyti šoninę ir dėti kepti į gerai įkaitintą keptuvę. Kepti, kol šoninė apskrus. Kiaušinį bei trynius gerai išplakti su Pecorino sūriu ir pipirais. Palikti, kol išvirs makaronai.

4. Lieka paruošti naminius makaronus. Kuo ploniau iškočioti tešlą. Kočiojant nepagailėti miltų. Iškočiotą tešlą suvynioti, kaip vyniotinį, ir pjaustyti apie 3-4 mm pločio riekelėmis.

5. Į verdantį vandenį su šlakeliu alyvuogių aliejaus bei keliais žiupsniais druskos sudėti makaronus ir virti 3 min.

6. Nukošti makaronus, tačiau rekomenduojama palikti šiek tiek vandens. Suversti makaronus į keptuvę su šonine ir šiek tiek pakaitinti. Viską perpilti į didelį indą, užpilti kiaušinio plakiniu ir gerai išmaišyti. Jei trūksta skysčio, įpilti likusio nuo pastos vandens.

7. Makaronus su „Carbonara“ padažu patiekti gilioje lėkštėje, papildomai užberti Pecorino sūrio.

TV3 nuotr./Naminiai makaronai su „Carbonara“ padažu
TV3 nuotr./Naminiai makaronai su „Carbonara“ padažu

Klasikinis desertas „Crème brûlée“

Ingredientai:

  • 500 g grietinėlės;
  • 100 g pieno;
  • 6 kiaušinių tryniai;
  • 65 g cukraus;
  • 1 vanilės ankštis;
  • 50 g cukraus (karamelizavimui).

Gaminimas:

1. Puode iki virimo pakaitinti grietinėlę. Iš vanilės ankšties išimti sėklytes ir įdėti į grietinėlę. Taip pat supilti ir cukrų. Šiek tiek pamaišyti, kad ištirptų.

2. Kambario temperatūros kiaušinių trynius atsargiai išmaišyti šluotele, kad masė būtų vientisa, lygi, tačiau ne puri ir be putų. Plakti nereikia, kadangi iškepęs „Crème brûlée“ turi būti lygus, vientisas, be jokių oro tarpelių. Nuolat maišant po truputį pilti grietinėlę. Išmaišyti iki vientisos masės. Jei atsirado putų, galima nukošti. Tuomet išpilstyti į norimus indelius. Juos sustatyti į skardą. Į skardą pilti vandens, kad apsemtų du trečdalius indelių aukščio. Kepti iki 105°C laispnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 val. 30 min.

3. Iškepusį atvėsinti, apibarstyti paviršių cukrumi ir karamelizuoti specialiu degikliu arba trumpai įkišus į orkaitę su grilio režimu.

TV3 nuotr./Desertas „Crème brûlée“
TV3 nuotr./Desertas „Crème brûlée“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius