-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirktinė tešla leis susisukti greit: gardus nesaldus pyragas su kumpiu ir sūriu

Mažai kas turi laiko darbo dieną užsiimti su sudėtingais kepiniais. Tačiau visai kitas reikalas, jei naudojama jau paruošta pirktinė tešla, o ir įdaras nereikalauja jokio ypatingo pasiruošimo. Išbandykite šį receptą ir nustebsite, kaip greitai susisuksite.
Nesaldus sluoksniuotos tešlos pyragas
Nesaldus sluoksniuotos tešlos pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 dideli lakštai šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos (jei nusipirkote tešlos nedideliais lakšteliais, juo galima sulipinti, tačiau geriau rinktis paruoštus didelius lakštus);
  • 1 didelis kiaušinis, paplaktas;
  • 2 valg. šaukšt. grūdėtųjų garstyčių (jei nemėgstate, galite keisti pomidorų padažu ar majonezu, bet garstyčios tinka labiausiai);
  • 250300 g virto kumpio, supjaustyto griežinėliais ar juostelėmis;
  • 250300 g gerai besilydančio puskiečio sūrio.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Išimkite tešlą iš šaldymo kameros ir leiskite pabūti kambario temperatūroje apie 15 min. Dabar galite rinktis – kepti keturkampį ar apvalų pyragą. Jei pastarąjį, tada reikia iš lakštų išpjauti du apvalius panašaus dydžio lakštus.

3. Dėkite vieną tešlos lakštą ant skardos, patepkite jį visą kiaušinio plakiniu, o tada garstyčiomis (garstyčiomis netepkite iki pat kraštų, juos palikite neapteptus).

4. Ant garstyčių dėliokite kumpio griežinėlius, o tada ant jų sūrį. Uždenkite antruoju tešlos lakštu, o tada labai labai gerai užspaudykite kraštus, galima pasinaudoti ir šakutės dantukais.

5. Pyrago viršų irgi aptepkite kiaušiniu, o tada keliose vietose įpjaukite aštriu peiliu. Dėkite į orkaitę ir kepkite 2025 min., kol išsipūs ir taps auksiškai rusvas. Leiskite šiek tiek pravėsti, o tada pjaustykite gabaliukais ir tiekite dar šiltą. Šalia labai tinka bet kokios mėgstamos salotos.

Vida Press nuotr./Nesaldus sluoksniuotos tešlos pyragas
Vida Press nuotr./Nesaldus sluoksniuotos tešlos pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius