Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgaliui pasaldinti – nuostabus vyšnių pyragas, paskanintas kvapniu cukrumi

Vis dar tęsiasi vyšnių sezonas, tad būtinai išbandykite desertą su jomis. Gal tai bus šis pyragas, kurio receptu dalijamės? Jo užteks nemažam skaičiui žmonių, tad kepinys idealus, jei laukiate svečių.
Vyšnių pyragas
Vyšnių pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

įdarui:

  • 700–900 g vyšnių be kauliukų (nekeiskite jų trešnėmis, nes šios per saldžios);
  • 180 g cukraus;
  • 3 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
  • 1 žaliosios citrinos (laimo) nutarkuota žievelė ir išspaustos sultys.

tešlai:

  • 500 g miltų;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 220 g sviesto, šalto, supjaustyto kubeliais;
  • 100 ml šalto vandens;
  • 2 valg. šaukšt. riebios grietinėlės.

viršui:

  • 1 valg. šaukšt. riebios grietinėlės;
  • 4 valg. šaukšt. cukraus;
  • 1 žaliosios citrinos (laimo) nutarkuota žievelė.

Gaminimas:

1. Į nedidelį prikaistuvį suberkite vyšnias, pakaitinkite ant vidutinės kaitros kelias minutes, kol vyšnios išleis sultis ir sukris. Suberkite įdarui skirtą cukrų, krakmolą, pakaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps, o mišinys kiek sutirštės. Nukaiskite, supilkite citrinos sultis, suberkite žievelę, išmaišykite ir atidėkite į šoną.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Suberkite sviesto kubelius ir trindami pirštais suformuokite riebius trupinius, tada supilkite grietinėlę ir po truputį pilkite vandenį, maišydami mišinį vienos rankos pirštais. Kai pajusite, kad drėgmės pakanka, vandens nebepilkite, o iš gauto mišinio greitai suminkykite tešlą. Suformuokite iš jos grubų stačiakampį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Vidutinio dydžio (pvz., 20x30 cm ar kiek mažesnę) stačiakampę kepimo formą neaukštais kraštais išklokite kepimo popieriumi.

4. Išimkite tešlą iš šaldytuvo, perpjaukite pusiau. Ant lygaus paviršiaus iškočiokite kiekvieną lakštą iki tokio dydžio, kaip kepimo skardos dugnas. Verta tešlą kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, taip ji nelips prie kočėlo.

5. Atsargiai perkelkite vieną tešlos lakštą į kepimo skardą, tada dėkite ant jo pasiruoštą vyšnių įdarą (ne iki pat kraštų), tolygiai jį paskirstykite. Dėkite ant įdaro antrą tešlos lakštą, o tada atsargiai apspaudykite kraštus. Patepkite viršų grietinėle, keliose vietose šakute subadykite viršutinį tešlos sluoksnį.

6. Dėkite į orkaitę ir kepkite 40 min., kol viršus bus auksiškai rusvas.

7. Kol pyragas kepa, mažame dubenėlyje sumaišykite viršui skirtą cukrų ir citrinos žievelę, patrinkite tarp pirštų, kad cukrus taptų kvapnus. Šiuo mišiniu apibarstykite iškepusio pyrago viršų, o tada dėkite, kad visiškai atvėstų. Pyragui atšalus, pjaustykite ir ragaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius