Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šildančios ir sočios sriubos su mėsa – nuo pažįstamos klasikos iki pikantiškų rytietiškų

Niekada taip nesinori sriubų, kaip įsigalėjus žvarbiems orams. Rodos, su kiekvienu šilto skysčio šaukštu į kūną grįžta ne tik šiluma, bet net ir gyvenimas tampa šviesesnis. Išsivirkite puodą skanios sriubos ir mėgaukitės žiemiškais orais. Belieka rinktis receptą!
Soti sriuba su mėsa
Soti sriuba su mėsa / Vida Press nuotr.
Charčio sriuba
Receptas: Soti ir šildanti charčio sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 131
Receptas
Ingredientai
Avienos šonkauliai: 2.00 kg (galite imti ir 3 kg, be riebalų; avienos sultiniui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (1 nuplautas, bet nenuluptas avienos sultiniui ir 1 supjaustytas kubeliais sriubai)
Morkos: 1.00 vnt. (didelė, supjaustuta į keletą dalių; avienos sultiniui)
Salierų stiebai: 3.00 vnt. (avienos sultiniui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (avienos sultiniui)
Druska: 2.00 arbat. š. (perpus avienos sultiniui ir sriubai (arba pagal skonį))
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (perpus sultiniui ir sriubai (arba pagal skonį))
Česnakai: 7.00 skiltelės (3 avienos sultiniui ir 4 susmulkintos sriubai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (sriubai)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (švieži arba džiovinti, dėkite pagal skonį, kiek toleruojate aitrumo; sriubai)
Paprikos: 2.00 vnt. (išvalytos ir supjaustytos gabalėliais raudonosios; sriubai)
Konservuoti pomidorai: 1.00 vnt. (indelis geros kokybės konservuotų savo sultyse; sriubai)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š. (galite dėti ir 3; sriubai)
Avinžirniai: 1.00 st. (išbrinkintų per naktį vandenyje; sriubai)
Ryžiai: 1.00 st. (nuplautų; sriubai)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (džiovintų sriubai ir dar saujelė šviežių kapotų patiekimui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; sriubai)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; sriubai)
Kvapnieji pipirai: 0.50 arbat. š. (sriubai)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia išsivirkite avienos sultinį. Geriausia jį išvirti iš vakaro, kad palikus šaltai ant viršaus sustingtų riebalai, kuriuos galėsite atsargiai nuimti ir išmesti (nes jie tikrai niekam nereikalingi…).

2. Į puodą sudėkite avienos kaulus ir pripilkite vandens, kad apsemtų kaulus. Kai vanduo užvirs, vandenį nupilkite, kaulus praskalaukite ir užpilkite nauju vandeniu. Užvirkite dar kartą, nugriebkite putas. Sudėkite visas daržoves (svogūno nelupkite, bus daugiau skonio ir spalvos), įberkite druskos, pipirų, sumeskite lauro lapus ir uždengę troškinkite apie 2–6 valandas (kuo ilgiau, tuo geriau). Nupilkite išvirusį sultinį, daržoves išmeskite, kaulus su mėsa padėkite atskirai, o sultinį palikite puode, kuriame virė, per naktį šaltai, kad sustingtų riebalai ir juos galėtumėte pašalinti.

3. Kitame puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite svogūnus, kol suminkštės. Suberkite česnakus, čili pipirus, pabarstykite kuminu, kalendromis, saldžiosios paprikos milteliais ir pakepinkite dar kelias minutes.

4. Sudėkite saldžiąsias paprikas, po poros minučių – pomidorus su visomis sultimis ir pomidorų pastą, kepinkite apie 5–10 min., suberkite išmirkytus avinžirnius ir supilkite pašildytą sultinį.

5. Virkite, kol avinžirniai suminkštės (apie 30 min.), tada suberkite ryžius ir toliau virkite dar apie 10 min., kol ryžiai išvirs.

6. Pabaigoje sudėkite virtus avienos kauliukus, paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų, jei trūksta rūgšties, įlašinkite citrinos sulčių. Patiekite pabarstę šviežiomis kalendromis.

Suskleisti
Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais
Receptas: Daržovių sriuba su jautienos šonkauliukais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 10 min.
2.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 2.00 l
Jautiena: 500.00 g (šonkaulių)
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (sauja šviežių arba džiovintų)
Kaip gaminti

1. Porcijomis supjaustytus šonkauliukus pusvalandį kepkite 200`C karštumo orkaitėje.

2. Apskrudusius šonkauliukus sudėkite į puodą, supilkite vandenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, įmeskite laurų lapelį ir ant labai mažos ugnies virkite, kol mėsa visai suminkštės (apie 2 val).

3. Išvirusius šonkauliukus išgriebkite, sultinį perkoškite, vėl užvirinkite, sudėkite griežinėliais supjaustytas morkas ir pavirkite 10 min. Tada sudėkite kubeliais supjaustytas bulves, žiedynėliais išskirstytus kopūstus ir virkite dar 15 min. Prieš nukeliant nuo ugnies sudėkite šonkauliukus ir suberkite susmulkintus prieskoninius žalumynus.  

Suskleisti
Sočioji guliašo sriuba
Receptas: Sočioji guliašo sriuba
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 32
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g (minkštos)
Svogūnai: 5.00 vnt. (2 puodeliai smulkiai sukapotų)
Sultinys: 2.00 l (gali būti tirpus)
Pomidorai: 1.00 vnt. (pusė puodelio konservuotų savo sultyse)
Bulvės: 4.00 vnt. (1,5 puodelio kubeliais supjaustytų)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais (tai padaryt lengviau, kai ji gerokai pašalusi).

2. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir kepinkite svogūnus, kol truputį paruduos. Išgriebkite, į tą pačią keptuvę supilkite likusį aliejų, sudėkite mėsos kubelius ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus.

3. Į puodą su svogūnais sukrėskite mėsą su visu skysčiu, supilkite sultinį, sudėkite pomidorus, uždenkite ir ant mažos ugnies virkite, kol mėsa visiškai suminkštės.

4. Viralą ataušinkite iki kambario temperatūros, paskui palaikykite šaldytuve, kad sustingtų į paviršių išplaukę riebalai. Juos nugriebkite ir išmeskite, puodą vėl užkaiskite.

5. Į užvirusią sriubą sudėkite sugrūstus česnakus, bulves, įberkite saldžiosios paprikos, uždenkite ir virkite ant mažos ugnies dar 20 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Jautienos sriuba
Receptas: Jautienos sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 39
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g
Grikiai: 1.00 st.
Pomidorai: 400.00 g (konservuotų be odelių)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais.

2. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite.

3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną. Vis pamaišydama kepkite, kol gražiai apskrus.

4. Baigdama kepti pasūdykite, sudėkite svogūnus, išspauskite česnaką, dar šiek tiek pakepkite. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol mėsa suminkštės. Suberkite nuplautas ir nuvarvintas grikių kruopas. Virkite apie 10 min.

5. Nulupkite bulves, nuskuskite morką. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais. Sudėkite daržoves į sriubą. Virkite dar maždaug 10 min. Baigdama virti įmaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir petražolėmis.

Suskleisti
Mėsiška sriuba guliašas
Receptas: Mėsiška sriuba-guliašas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.2 / 23
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 300.00 g (arba aviena, jautiena)
Sviestas: 40.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (žalios)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Sultinys: 1500.00 ml (arba vanduo)
Bulvės: 600.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1.Storadugniame puode įkaitinkite sviestą ir apkepkite nedideliais gabalėliais pjaustytą mėsą bei smulkintus svogūnus.

2.Pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais (norint, kad būtų aštriau, galima įberti aitriosios paprikos). Sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, juostelėmis – paprikas, grūstą česnaką ir čiobrelius.

3.Viską užpilkite nedideliu kiekiu vandens (arba sultinio), pasūdykite, uždenkite ir troškinkite, kol mėsa bus beveik minkšta. Supilkite likusį vandenį ir sudėkite kubeliais pjaustytas bulves.

4.Virkite, kol mėsa ir daržovės bus išvirusios. Sriubą tiekite pabarstytą maltais juodaisiais pipirais ir smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aštri faršo sriuba
Receptas: Aštri faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 23
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 jautienos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Pupelės: 400.00 g (konservuotos, raudonos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aštrus)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, morkas ir česnaką. Tada sudėkite faršą ir dar viską pakepkite kelias minutes. Į puodą įpilkite 1,5–2 litrus vandens, sudėkite konservuotus pomidorus, aitrųjį pipirą, pomidorų padažą, paskaninkite žolelėmis, pipirais, druska, cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.

2. Baigdami virti suberkite pupeles ir dar 10 minučių pavirkite. Išvirtą sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Tiekite su grietine ar pabarstę fermentiniu sūriu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Ypatingoji jautienos sriuba
Receptas: Ypatingoji jautienos sriuba
7 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 40 min.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (liesos)
Pomidorai: 800.00 g (konservuoti savo sultyse)
Jautienos sultinys: 1500.00 ml (tinka tirpus)
Svogūnai: 3.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (3/4 puodelio stambiai tarkuotų šakniagumbių)
Morkos: 2.00 vnt. (3/4 puodelio stambiai sutarkuotų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Juodieji pipirai: 10.00 vnt. (grūdelių)
Kaip gaminti

1. Kruopščiai nuplautą mėsą įdėkite į puodą, sukrėskite pomidorus su visomis sultimis.

2 Sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus, salierus, morkas, supilkite sultinį, suberkite čiobrelius ir pipirus.

3. Puodą uždenkite ir ant labai mažos ugnies virkite maždaug 4 val. Nugaravusį skystį papildykite verdančiu vandeniu.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Sultinys su makaronais ir jautiena
Receptas: Sultinys su makaronais ir jautiena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 2.00 l
Jautiena: 600.00 g (jautienos kulninė)
Makaronai: 200.00 g (smulkūs)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 20.00 g (šaknis)
Petražolės: 50.00 g (kapotos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Į didelį puodą sudėkite jautieną, per pusę perpjautą svogūną, į tris dalis padalytą morką, griežinėliais pjaustytus salierus. Virkite apie valandą.
  2. Tada daržoves išimkite, sultinį perkoškite, mėsą supjaustykite ir padėkite šiltai.
  3. Sultinį perpilkite į švarų puodą, užvirinkite, suberkite makaronus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite apie 10 min. (kol išvirs makaronai).
  4. Sultinį patiekite karštą su keliais jautienos gabalėliais, pabarstytą kapotomis petražolėmis.
Suskleisti
Sriuba
Receptas: Greita sriuba su grybais ir jautiena
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Spagečiai: 100.00 g (kiaušininių arba ryžių)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 200.00 g (galite įdėti ir konservuotų voveraičių)
Sviestas: 2.00 arbat. š.
Sultinys: 2.00 l (vištienos arba jautienos)
Kininis kopūstas: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kumpis: 100.00 g (jautienos)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia išsivirkite spagečius, nukoškite juos ir atidėkite.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną, griežinėliais supjaustykite pievagrybius. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir suberkite svogūnus bei pievagrybius – kepkite, kol grybai šiek tiek pagelsvės.

3. Dideliame puode užvirkite vištienos sultinį, suberkite iškepusius grybus ir smulkintą kinišką kopūstą. Kai kopūstas suminkštės, suberkite plonais šiaudeliais supjaustytą jautienos kumpį bei išvirtus spagečius.

4. Virkite sriubą apie 5 minutes ir prieš patiekiant pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Imbieru ir sojos padažu pagardinta vištienos sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 17
Receptas
Ingredientai
Ryžių spagečiai: 100.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežias; pusės nykščio dydžio gabaliukas)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 3.00 vnt.
Vištiena: 100.00 g (filė)
Sojos padažas: 50.00 ml (šviesaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čili prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Iš pradžių išvirkite ryžių spagečius. Išvirusius juos nupilkite šaltu vandeniu ir atidėkite.

2. Į didelį puodą supilkite vištienos sultinį, įberkite maždaug 8 arbat. šaukšt. nulupto ir smulkiai supjaustyto imbiero, česnaką ir griežinėliais supjaustytus svogūnus. Vištienos sultinį užvirkite ir palikite lengvai virti ant vidutinės ugnies.

3. Tuomet į sultinį supilkite sojos padažą, įberkite žiupsnelį druskos, čili paprikos ir smulkiai pjaustytą vištienos filė. Sriubą 5 minutes virkite ant vidutinės ugnies.

4. Praėjus nurodytam laikui, suberkite į sriubą ryžių spagečius, puodą nukelkite nuo ugnies ir prieš patiekdami palaikykite uždengtą dar 5 minutes.

Suskleisti
Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba
Receptas: Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 38
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 500.00 ml (natūralaus arba iš kubelių)
Vištiena: 200.00 g (filė)
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Makaronai: 1.00 sauja (vermišelių)
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Kokosų pienas: 100.00 ml
Ciberžolė: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Paprikos: 1.00 žiupsnelis (Kajeno paprikų miltelių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - kepti)
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite ir susmulkinkite mažais gabalėliais. Česnaką nulupkite ir taip pat susmulkinkite gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną su česnakais.
  3. Morkas ir saliero gumbą nulupkite. Salierą sutarkuokite smulkiais šiaudeliais, morkas pagal skonį – galite sutarkuoti ar supjaustyti.
  4. Puode užkaiskite vištienos sultinį, kai užvirs, suberkite daržoves ir apkeptus vištienos gabalėlius. Kai daržovės bus beveik suminkštėjusios, suberkite vermišelius.
  5. Išvirusią sriubą pagardinkite kokosų pienu, ciberžolėmis, muskatu, Kajeno  paprikos milteliais, pasūdykite.

 

Suskleisti
Žiedinių kopūstų sriuba su vištiena
Receptas: Žiedinių kopūstų sriuba su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 57
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Porai: 30.00 g (gabalėlis)
Ryžiai: 4.00 valg. š. (ilgagrūdžiai)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pipirai: 8.00 vnt. (keli kvapieji ir aitrieji)
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų šlaunelės)
Kaip gaminti

1. Nuplautą žiedinį kopūstą suskirstykite žiedynėliais.

2. Raudoną saldžiąją papriką perpjaukite pusiau, išskobusi sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais.

3. Nuluptus porus supjaustykite griežinėliais.

4. Į puodą sudėkite nuplautas viščiuko šlauneles, įpilkite apie pusantro litro vandens. Kai užvirs, sumeskite laurų lapus, pipirus ir apie 20 minučių pakaitinkite. Suberkite ryžius ir virkite dar 10 minučių.

5. Šlauneles išgriebkite. Nuo kaulų nupjaustykite mėsą, susmulkinkite.

6. Keptuvėje išlydytame svieste pakepinkite porų griežinėlius. Sudėkite smulkintą mėsą ir kepinkite dar kelias minutes. Suverskite į puodą su ryžiais, išmaišykite, luktelėkite, kol užvirs.

7. Sumeskite smulkintus žiedinius kopūstus, paprikas ir virkite, kol daržovės suminkštės. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Tiekiant tinka užbalinti liesa grietinėle.

Suskleisti
Pikantiška sriuba su vištų blauzdelėmis
Receptas: Pikantiška sriuba su vištų blauzdelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 6.00 vnt. (blauzdelės)
Porai: 2.00 vnt.
Pupelės: 200.00 g (konservuotos rudosios)
Kukurūzai: 200.00 g (konservuoti)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Daržovių sultinys: 1500.00 ml
Juodasis šokoladas: 50.00 g (tarkuotas)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Cinamonas: 3.00 g
Kardamonas: 3.00 g
Kalendros: 3.00 g (malta)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Aliejų išmaišykite su cinamonu, malta kalendra, kardamonu, aitriąja paprika ir druska. Mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas vištų blauzdeles. Palikite 20 minučių pastovėti.

2.Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Svogūnus supjaustykite į keturias dalis. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Puode įkaitinkite aliejų, apkepinkite vištų blauzdeles, svogūnus ir papriką.

3.Supilkite daržovių sultinį ir ant silpnos ugnies virkite 40 minučių. Iki virimo pabaigos likus 10 minučių suberkite sietelyje nuvarvintas pupeles, kukurūzus, tarkuotą šokoladą, smulkintą česnaką ir atsargiai išmaišykite. Pasūdykite, paskaninkite pipirais.

4.Porus supjaustykite žiedais, sudėkite į verdant sūdytą vandenį ir virkite 6 minutes. Nuvarvinkite sietelyje, perliekite šaltu vandeniu, sukrėskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir truputį apkepkite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, sukrėskite į sriubą ir virkite dar 2 minutes.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje
Receptas: Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 62
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 2500.00 ml (naminis)
Makaronai: 100.00 g (sauja)
Bulvės: 3.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Moliūgai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 20.00 g (saujelė žalių)
Petražolės: 20.00 g (saujelė žalių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Sviestas: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Svieste pakepinkite smulkintas daržoves

2. Į sultinį suberkite druską, prieskonius, supjaustytas bulves bei apkepintas daržoves ir virkite apie 20 min. Galite paskaninti grietine.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Soti kopūstų sriuba su faršu
Receptas: Soti kopūstų sriuba su faršu
4 asmenims
Pagaminsite per 55 min.
3.7 / 87
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusės gūžės šviežio)
Faršas: 300.00 g (300 - 400 g kiaulienos)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Paprikos: 2.00 vnt. (kelių griežinėlių raudonos ir geltonos)
Citrinos: 1.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (2 - 3)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Petražolės: 20.00 g (smulkintos)
Kaip gaminti

1. Didesniame puode įkaitinkite 3–4 šaukštus aliejaus, sudėkite faršą, pjaustytą svogūną, smulkintą česnaką ir gerai apkepkite.

2. Tada suberkite pjaustytas morkas, paprikas, kopūstą ir maišydami dar kelias minutes pakepkite, pagardinkite prieskoniais, įmeskite laurų lapelių, įpilkite apie 2 litrus vandens, sojų padažo ir virkite, kol daržovės suminkštės. Virdami įspauskite citrinų sulčių.

3. Tiekite su grietine ir apibarstę smulkintomis petražolėmis.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius