Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šis kepinys – skaniausias būdas naikinti cukinijas: drėgnas ir kvapnus keksas

Tie, kas augina cukinijas, ko gero, jau yra atradę ne vieną receptą, kaip jas panaudoti. Tačiau vieni receptai vis tiek pranašesni už kitus. Nors kartą per vasarą išsikepkite cukinijų keksą. Pagal mūsų siūlomą receptą jis išeis drėgnas, purus, su gana ryškiai jaučiamom citrusų natomis.
Cukinijų duona
Cukinijų duona / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2/3 stiklinės cukraus (galite berti ir mažiau);
  • 1/2 stiklinės neutralaus skonio ir kvapo aliejaus;
  • 1 didelis kiaušinis, lengvai paplaktas;
  • 1 citrinos nutarkuota žievelė (prieš tai gerai nušveiskite citriną su soda, nuplaukite ir nusausinkite);
  • 1 stiklinė cukinijos tarkių (tarkuokite burokine tarka);
  • 1 ir 1/2 stiklinės kvietinių miltų;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • 1/2 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1/2 šaukštelio sodos.

citrinų sirupui (jis nebūtinas, bet suteiks kepiniui daugiau skonio ir drėgmės):

  • 1/4 stiklinės cukraus;
  • 1/4 stiklinės šviežiai spaustų citrinų sulčių.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Keksui skirtą kepimo formą plonai ištepkite sviestu arba aliejumi.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite cukrų, aliejų, kiaušinį ir citrinos žievelę. Galiausiai suberkite cukinijos tarkius ir darsyk išmaišykite. Atidėkite mišinį į šalį.

3. Kitame dubenyje išmaišykite miltus, druską, kepimo miltelius ir sodą. Šį sausąjį mišinį suberkite į prieš tai pagamintą šlapiąjį ir labai atsargiai, švelniais judesiais išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų. Svarbu tešlos nepermaišyti, antraip kepinys bus kietas.

4. Krėskite pagamintą tešlą į paruoštą kepimo formą, išlyginkite paviršių ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 45 min. arba kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.

5. Jei ketinate naudoti, paruoškite citrinų sirupą. Tiesiog pakaitinkite cukrų su citrinos sultimis, kol cukrus ištirps.

6. Kai tik kepinį ištrauksite iš orkaitės, dar karšto jo paviršių dosniai aptepkite sirupu. Leiskite keksui vėsti, o per tą laiką dar kelis kartus patepkite jo viršų sirupu.

7. Leiskite kepiniui visiškai atšalti ant grotelių ir tik tada pjaustykite ir ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius