Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 08

Pandemija įkvėpė Aleksandrą atsikratyti antsvorio: per 4 mėnesius numetė 26 kg, rungiasi varžybose

Prasidėjus pandemijai ir žmonėms užsidarius namuose, daugelis ėmė skųstis dėl sumažėjusio aktyvumo pastebimai ėmusiu augti svoriu. Išgirdęs apie papildomus kolegoms atsiradusius kilogramus, Aleksandras Širaliovas suprato, kad pats tokio likimo nenori, tad, priešingai nei kiti, pradėjo sportuoti ir prisižiūrėti mitybą. To rezultatas – per keturis mėnesius dingę 26 kg ir taip pamiltas sportas, jog dabar Aleksandras net išbando jėgas įvairiose varžybose.
Aleksandras Širaliovas
Aleksandras Širaliovas / Asmeninio albumo nuotr.

Aktyviai sportuoti ėmė per karantiną

IT vadovu dirbančio Aleksandro gyvenime svarbią vietą užima ir sportas, kurį jis prilygina savotiškam narkotikui. Kaip vyras sako, nebūna dienos, kai jis neturėtų bent vienos treniruotės.

„Aktyvus buvau nuo mažens: iki 15 metų žaidžiau futbolą, ledo ritulį, stalo tenisą. Dėl traumų dariau pertrauką, kuri truputį užsitęsė. Atsirado šeima, darbai, karjera, buvo ir žalingų įpročių. Tuomet išryškėjo tokio gyvenimo pasekmės – antsvoris, dusimas. Be to, einu ne jaunyn – senstu, tad supratau, kad reikia ką nors keisti, – prisimena A.Širaliovas.

– Vaikai jau suaugę, kai bus anūkų, norėsis aktyviai bendrauti, o ne pasakas skaityti prieš miegą. Vaikus pastačiau ant pačiūžų, tą patį noriu padaryti ir su anūkais. Tam reikia būti sveikam.“

Asmeninio albumo nuotr./Aleksandras Širaliovas
Asmeninio albumo nuotr./Aleksandras Širaliovas

Prasidėjus pandemijai, Aleksandras kartu su kolegomis persikėlė dirbti nuotoliu. Netrukus po to, kai namai tapo darbo vieta, vyras ėmė girdėti istorijų, kaip žmonės priaugo kelis kilogramus. Būtent tada jis užsibrėžė tikslą padaryti priešingai – jei kiti priauga svorio, Aleksandras jį numes.

„Tuo metu svėriau 103 kg. Pradėjau nuo paprasčiausio vaikščiojimo. Turėjau suprasti, ar galiu vaikščioti ilgus atstumus – viena yra nueiti iki parduotuvės, kita – žygiuoti 10 km. Po pusmečio kojos pasiprašė pabėgioti. Iš pradžių nubėgau 4 km, vėliau – 8. Taip ėmiau bėgioti.

Tada atradau dviratį – važiavau 10, 20, 70 km, o šiemet myniau iki Klaipėdos – išėjo beveik 600 km. Kartu vežėmės palapinę, maistą, dujinę viryklę. Tokius rezultatus pasiekiau per pusantrų metų, – pasakoja A.Širaliovas. – Po kurio laiko susidomėjau vandens sportu – irklentėmis. Tiesa, pirmais kartais teko nemažai pagerti ežero vandens Trakuose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius