Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Multimedijos pasakojimas „Sveikos mitybos ABC“: ką valgyti, kad būtum sveikas ir gerai jaustumeisi

Mūsų seneliai valgė tai, ką užsiaugindavo. Tėvai – ką pavykdavo rasti parduotuvėje, kas užaugdavo kolektyviniame sode arba į namus atklysdavo „per blatą“. Šių dienų valgytojai turi tokį didelį maisto produktų pasirinkimą, kad kartais net sunku apsispręsti, ko nori.
Sveika mityba = įvairi mityba
Sveika mityba = įvairi mityba / 123RF.com nuotr.

Egzotiški vaisiai ir daržovės, prieskoniai, kruopos, net mėsa Lietuvą be didesnių problemų pasiekia vos per kelias dienas ar savaites. Vis dėlto tai nėra vien geras dalykas – kai pasirinkimas per gausus, sunku atsispirti vilionėms ir maitintis tinkamai.

Nieko keisto, kad domėtis sveika mityba dažnas pradedame pajutę sveikatos problemas arba veidrodyje išvydę sau nepatinkantį atvaizdą. Informacijos apie tai, ką valgyti, kad liktum sveikas ir jaustumeisi gerai, regis, nestinga. Tad kartais atrodo, jog sveikos mitybos pagrindus išmano visi. Vis dėlto labai dažnai šios žinios apsiriboja keliais faktais, kurie iš tiesų yra ne kas kita kaip mitai. Tad kas yra sveika mityba?

Apie tai sužinosite peržiūrėję šį 15min ir Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerijos parengtą multimedijos pasakojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius