Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Grybai“ 6 puslapis

Lęšių sriuba su voveraitėmis

Lęšių sriuba su voveraitėmis 3 asm.

1. Į verdantį daržovių sultinį sudėkite pjaustytas bulves, morkas ir virkite 10 minučių. Suberkite lęšius, paskaninkite pipirais, druska, mairūnais ir virkite dar 15–20 minučių. 2. Išvirtą sriubą kiek atvėsinkite ir elektriniu plaktuvu sutrinkite...
Virtinukai su grybų įdaru

Virtinukai su grybų įdaru 4 asm.

1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į...
Daržovių - voveraičių sriuba su vištiena

Daržovių - voveraičių sriuba su vištiena 6 asm.

1. Svieste apkepkite vištienos gabaliukus. Juos apkepinti galima kartu su svogūnais, įbėrus druskos ir prieskonių. 2. Sudėkite voveraites, smulkintas bulves ir svieste apkeptas kitas daržoves. 3. Užpilkite vandeniu, pagardinkite prieskoniais, ž...
Makaronai su vištiena ir daržovėmis

Makaronai su vištiena ir daržovėmis 4 asm.

1. Makaronus 8 min. virkite pasūdytame vandenyje, poto nukoškite. 2. Didesnius grybukus perpjaukite pusiau. 3. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite gabalėliais, pamarinuokite sojų padaže valandą ir apkepkite keptuvėje. 4....
Šanchajaus ragu

Šanchajaus ragu 2 asm.

1. Morkas nuskuskite, nuplaukite ir sutarkuokite. 2. Grybus išmirkykite vandenyje. 3. Į įkaitintą aliejų suberkite brokolius, bambukų ūglius, morkas ir kaitinkite apie tris minutes. 4. Išmirkytus grybus sudėkite į daržoves. Sumažinkite ugnį, už...
Žymės: troškinys, ragu
Grybų blyneliai

Grybų blyneliai 2 asm.

1. Nusunkite išvirtus grybus ir sumalkite mėsmale. Paskui į juos įmuškite kiaušinius, suberkite bulvių krakmolą ir miltus. 2. Tešlą išmaišykite ir, įpylę šlakelį alyvuogių aliejaus į keptuvę, kepkite blynelius. Receptą atsiuntė Neringa...
Troškinti burokėliai su džiovintais grybais

Troškinti burokėliai su džiovintais grybais 4 asm.

1. Kiekvieną nuluptą burokėlį apipjaukite ištisine juostele ir pasidėkite - bus pagrindas „rožytei“. 2. Svogūnus pakepinkite aliejuje, supilkite tarkuotus burokėlius, pasūdykite, pagardinkite „Kotanyi“ prieskoniais, mairūnais. 3. Suberkite pasū...
Bulvių pyragas su džiovintais baravykais

Bulvių pyragas su džiovintais baravykais 4 asm.

1. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Įmeskite pusę svogūno, krapų. 2. Kol verda bulvės, paruoškite įdarą. Grybus išvirkite sūdytame ir laurų lapeliais bei pipirais pagardintame vandenyje. 3. Pačirškinkite keptuvėje lašinių spirgučius. Kai...
Silkė su pomidorų padažu ir džiovintais baravykais

Silkė su pomidorų padažu ir džiovintais baravykais 4 asm.

1. Baravykus pamirkykite ir išvirkite pasūdytame ir laurų lapeliais pagardintame vandenyje. 2. Aliejuje ištroškinkite smulkintą svogūną bei cukiniją. 3. Suberkite baravykus, supilkite pomidorų padažą ir dar patroškinkite. Jei reikia, dar...
Žymės: silkė
Kaimiška grybų sriuba su moliūgais

Kaimiška grybų sriuba su moliūgais 6 asm.

1. Pakepinkite supjaustytus lašinukus. Spirgučius išgraibykite, o likusiuose riebaluose apkepkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir smulkintą svogūną. 2. Į verdantį vandenį suberkite voveraites, apkepintą moliūgo ir svogūnų masę, kubeliais pjaustytas...
Voveraičių – daržovių troškinys „smėliniuose“ krepšeliuose

Voveraičių – daržovių troškinys „smėliniuose“ krepšeliuose 4 asm.

1. Miltuose sukapokite sviestą, įberkite kmynų, po trupučiuką druskos ir cukraus, įminkykite majonezą ir kiaušinį. Valandai tešlą padėkite į šaldytuvą. 2. Visas daržoves, taip pat prieskonines žoleles, susmulkinkite. Jas apkepkite ant silpnos ugnies...
Karkos suktinis su voveraitėmis ir daržovėmis

Karkos suktinis su voveraitėmis ir daržovėmis 8 asm.

1. Voveraites apvirkite su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais ir kmynais. 2. Karką nuskuskite ir nudirkite jai odą, išilgai neperpjaunant. Išrinkite mėsą, be riebalų ir sausgyslių. Mėsos gabalėlius lengvai pamuškite ir supjaustykite...
Žymės: Vyniotinis, karka
Grybais įdaryti kepti pomidorai

Grybais įdaryti kepti pomidorai 4 asm.

1. Smulkiai supjaustytas daržoves, pomidorų viduriukus su smulkintais žalumynais apkepkite keptuvėje išlydytame svieste. Sudėkite virtus grybus, paskaninkite prieskoniais ir išmaišius sudėkite į išskobtus pomidorus. 2. Kulinariniu švirkštu...
Krabų lazdelių ir pievagrybių troškinys su ryžiais

Krabų lazdelių ir pievagrybių troškinys su ryžiais 6 asm.

1. Pakepinkite svogūną ir morką, sudėkite plonais griežinėliais pjaustytus pievagrybius. 2. Ištirpinkite sultinį (nebūtinai grybų) stiklinėje karšto vandens ir pilkite ant daržovių. 3. Porą minučių patroškinkite uždengę dangčiu, tada suberkite...
Įdarytos paprikos su padažu

Įdarytos paprikos su padažu 4 asm.

1. Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršūnes, išimkite sėklas. 2. Į keptuvėje išlydytą sviestą sudėkite faršą, svogūną, druską, pipirus ir viską apkepinkite. 3. Dubenyje sumaišykite ryžius, grybus ir apkepintą faršą su svogūnais. Paruoštu įdaru...
Itališkas rizotas su voveraitėmis

Itališkas rizotas su voveraitėmis 4 asm.

1. Voveraites išvirkite, nuvarvinkite. 2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi ir sugers visą...
Paštetas su alumi

Paštetas su alumi 5 asm.

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, netinkamas dalis išpjaustykite, susmulkinkite ir sumeskite į gilesnį puodą. 2. Minkštą jautieną irgi susmulkinkite, sumeskite į puodą su kepenėlėmis. 3. Į tą patį puodą sumeskite svogūną, vandenyje...
Bulvių pyragas su grybų paštetu

Bulvių pyragas su grybų paštetu 6 asm.

1. Pirmiausia paruoškite grybų įdarą: svogūnus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai svogūnai pasidarys permatomi, sumeskite mėsmale sumaltus grybus, virtus kiaušinius. Masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais...
Balandėliai su grybų ir svogūnų įdaru

Balandėliai su grybų ir svogūnų įdaru 5 asm.

1. Kopūstų lapus paruoškite kaip paprastiems balandėliams: išpjaukite kotą, 5–7 min. visą gūžę pavirkite sūdytame vandenyje, paskui atšaldykite dubenyje su šaltu vandeniu ir išskirstykite atskirais lapais. 2. Paruoškite įdarą: smulkiai sukapotus...
Grybų kotletai

Grybų kotletai 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite sugrūstus česnakus ir kubeliais supjaustytus svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, įpilkite 50 ml sultinio, sudėkite nuvalytus ir smulkiai supjaustytus grybus ir 5 min. patroškinkite. Suberkite aviž...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius