Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sūris“ 23 puslapis

Grybų pyragas

Grybų pyragas 6 asm.

1. Džiovintus baravykus 2–3 val. pamirkykite vandenyje. 2. Sukapokite gabalėliais supjaustytus riebalus su miltais ir druska. Supilkite vandenį. Užminkykite kietą tešlą, įvyniokite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. 3. Nusunkite dž...
Makaronai su grybų padažu

Makaronai su grybų padažu 5 asm.

1. Nuvalykite šviežius grybus, nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. 2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite grybus, vis pamaišydama kepkite, kol susigers skystis. 3. Pasūdykite, pagardinkite pipirais....
Dešrainis su naminiu pomidorų padažu

Dešrainis su naminiu pomidorų padažu 6 asm.

1. Paruoškite padažą: puode storu dugnu įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite trintus česnakus ir dar porą minučių pakepinkite. Sudėkite nuluptus smulkintus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, cukraus, maltų juodųjų...
Omletas su špinatais

Omletas su špinatais 2 asm.

1. Švarius sausus špinatus pakepinkite svieste su petražolėmis bei porais. Gautą masę tolygiai paskleiskite ant nepridegančio kepimo indo dugno. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius. 2. Į indą įmuškite kelis kiaušinius, įpilkite grietinėlė...
Brokolinių kopūstų suflė

Brokolinių kopūstų suflė 5 asm.

1. Brokolinius kopūstus susmulkinkite, sumeskite į aukštą siaurą indą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu. 2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus kiek pašaldykite ir išplakite iki standžių putų. 3. Grietinėlę už...
Jautienos karpačas

Jautienos karpačas 2 asm.

1. Jautieną atvėsinkite šaldymo kameroje, supjaustykite plonyčiais gabalėliais, išdėliokite lėkštėje, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Ant viršaus berkite sūrio drožlių...
Baklažanų pyragas

Baklažanų pyragas 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir bent 20 min. palaikykite šaltai. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite kepimo skardą, prispauskite kraštus, dugną subadykite šakute. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitė...
Kopūstų sluoksniuotis

Kopūstų sluoksniuotis 4 asm.

1. Kopūstą ir porą nuplaukite, kopūstą padalykite į keturias dalis ir stambiai supjaustykite, porą – pailgomis juostelėmis. Kopūstus ir porus labai trumpai pakaitinkite virš garų, kad šiek tiek suminkštėtų. 2. Bulves išvirkite su lupenomis, atvė...
Kumpio salotos su braškėmis ir riešutais

Kumpio salotos su braškėmis ir riešutais 2 asm.

1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse. 2. Ant viršaus dėkite braškių ir kumpio griežinėlių, berkite sūrio drožlių ir sausoje keptuvėje skrudintų riešutų. 3. Salotas apliekite padažu, paruoštu iš nurodytų ingredientų.
Špinatų suflė su kedrinėmis pinijomis

Špinatų suflė su kedrinėmis pinijomis 5 asm.

1. Pieną užkaitinkite puode su prieskoniais ir svogūnu, uždenkite dangčiu ir palikite pastovėti, kad prisigertų prieskonių kvapų. 2. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto, suberkite miltus ir nuolat maišydama kaitinkite, kol masė sutirštės. Keptuvę...
Užkandėlė artišokuose

Užkandėlė artišokuose 4 asm.

1. Artišokus nuvalykite, viršūnėles nupjaukite, vidų išskobkite, daržoves apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų, tada koteliais į viršų sudėkite į puodą su vandeniu, įpilkite aliejaus ir virkite apie 40 minučių. 2. Svogūnus ir česnakus...
Salotos stiklinaitėse

Salotos stiklinaitėse 4 asm.

1. Ryžius išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir atvėsinkite. 2. Nuluptus česnakus ir nuplautus žalumynus sukapokite. 3. Morkas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite ir sumaišykite su smulkintais česnakais, žalumynais, aliejumi ir citrinų...
Blyneliai su daržovėmis

Blyneliai su daržovėmis 6 asm.

 1. Morkas, cukinijas ir paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais (darbą labai palengvintų daržovių pjaustyklė). 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite paruoštus daržovių šiaudelius. 3. Šparagines...
Daugiaryžis su kepenėlėmis

Daugiaryžis su kepenėlėmis 4 asm.

1. Vištų kepenėles užpilkite pienu ir valandą palaikykite šaldytuve. Nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite pipirais. 2. Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, sudė...
Batonas su žalumynais

Batonas su žalumynais 4 asm.

1. Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai sukapokite žalumynus. Galite naudoti vienos rūšies žoleles arba jų mišinį. 2. Dubenėlyje išsukite sviestą su druska, kad būtų minkštas ir purus. Išspauskite česnaką, suberkite kapotus žalumynus ir parmezaną,...
Baklažanų apkepas

Baklažanų apkepas 4 asm.

1. Baklažanus supjaustykite griežinėliais, pabarstykite druska, palikite 20 min. pastovėti, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Baklažanų griežinėlius apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų...
Vištiena su sūriu

Vištiena su sūriu 2 asm.

1. Smulkiai sutarkuokite brandintą sūrį, sumaišykite su kapotomis petražolėmis ir smulkintais graikiniais riešutais, išspauskite česnaką. 2. Įpjaukite viščiukų krūtinėles išilgai, kad gautumėte „kišenėlę“. Įtrinkite mėsą druska ir pipirais. Į vidų...
Pomidorų apkepas

Pomidorų apkepas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite miltus. Įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai dėkite į šaldytuvą....
Įdarytos tortilijos

Įdarytos tortilijos 4 asm.

1. Miltus, kepimo miltelius ir druską suberkite į dubenį, supilkite aliejų ir gerai išmaišykite. 2. Pieną pakaitinkite mikrobangų krosnelėje arba ant viryklės ir plona srovele pildama įplakite į tešlą. Kai tešla atšoks nuo dubens sienelių, ją dė...
Sumuštiniai su krevetėmis

Sumuštiniai su krevetėmis 2 asm.

1. Imbiero gabalėlį nulupkite ir susmulkinkite. Česnaką nulupkite, sukapokite. Pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. 2. Suverskite nuvarvintas krevetes, supilkite mangų padažą, žaliosios citrinų sultis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite š...