Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sviestas“ 93 puslapis

Plikyti pyragaičiai

Plikyti pyragaičiai 3 asm.

1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Nukelkite nuo ugnies ir berkite miltus, nuolat maišydami mediniu šaukštu, kad nesusidarytų gumuliukų. 2. Puodą vėl statykite ant ugnies ir maiš...
Keptas sūrio pyragas

Keptas sūrio pyragas 6 asm.

1. Razinas nuplaukite, užpilkite šiltu vandeniu, palikite išbrinkti. 2. Virtuvės kombainu smulkiai sutrupinkite sausainius. Apšlakstykite tirpintu sviestu, išmaišykite. Apvalią 20 cm skersmens skardą patepkite sviestu, suberkite trupinius,...
Morkų keksiukai

Morkų keksiukai 8 asm.

1. Į gilų dubenį suberkite miltus, cukrų, cinamoną ir kepimo miltelius, gerai išmaišykite. 2. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki vientisos masės suplakite kiaušinius, plona srovele įmaišykite tirpintą sviestą. Plaktus kiaušinius sumaišykite...
Pomidorų apkepas

Pomidorų apkepas 6 asm.

1. Sviestą palaikykite šaldytuve. Supjaustykite gabalėliais ir sudėkite miltus. Įmuškite kiaušinį, įpilkite acto, vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 1 valandai dėkite į šaldytuvą....
Vanilinis pudingas

Vanilinis pudingas 4 asm.

1. Nedideliame puode sumaišykite cukrų ir krakmolą, įpilkite pieno. Nuolat maišydama šluotele, kaitinkite puodą ant vidutinės ugnies, kol mišinys sutirštės ir ims virti, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar porą minučių. Nukaiskite puodą nuo ugnies....
Sumuštiniai su krevetėmis

Sumuštiniai su krevetėmis 2 asm.

1. Imbiero gabalėlį nulupkite ir susmulkinkite. Česnaką nulupkite, sukapokite. Pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. 2. Suverskite nuvarvintas krevetes, supilkite mangų padažą, žaliosios citrinų sultis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite š...
Sumuštinis su spanguolių džemu

Sumuštinis su spanguolių džemu 6 asm.

1. Duoną supjaustykite vidutinio dydžio riekutėmis, iš abiejų pusių paskrudinkite sausoje keptuvėje ir atvėsinkite. 2. Varškę ir rikotą iki vientisos masės išsukite su grietinėle ir medumi, įmaišykite nutarkuotas citrinų žieveles, suberkite...
Kiauliena su grybų padažu

Kiauliena su grybų padažu 6 asm.

1. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį, tada išvirkite ir kiek pasmulkinkite. 2. Morkas nuskuskite, supjaustykite smulkiais gabalėliais. Salierą nuplaukite ir taip pat susmulkinkite. 3. Česnakus nulupkite,...
Sotus troškinys

Sotus troškinys 6 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir...
Sausblyniai

Sausblyniai 2 asm.

1. Mediniu šaukštu dubenyje išsukite sviestą. 2. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Trynius supilkite į išsuktą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos. Maišydama supilkite pieną arba grietinėlę, suberkite miltus ir vanilinį cukrų, maišykite,...
Jautienos šiupinys

Jautienos šiupinys 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir dalimis apkepkite mėsą. Iškepusi vieną dalį mėsos, sudėkite ją į puodą, iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, įkaitinkite...
Makaronų apkepas

Makaronų apkepas 4 asm.

1. Laikydamasi nurodymų ant pakuotės, išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Supilkite į kiaurasamtį, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, ir palikite nusivarvėti. 2. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir trumpai apkepkite įkaitintame...
Makaronai su špinatais

Makaronai su špinatais 4 asm.

1. Vadovaudamasi nurodymais ant pakuotės išvirkite makaronus, nukoškite. 2. Gerai nuplaukite, nuvarvinkite ir suplėšykite špinatus. 3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sviestą, išspauskite česnaką, sudėkite pomidorus, pakepkite 2–3 min.,...
Kumpio suktinukai

Kumpio suktinukai 4 asm.

1. Kumpį supjaustykite plonais griežiniais. 2. Nuvalytus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste. Išgriebusi iš keptuvės, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. 3. Į karštus riebalus suberkite...
Biskvitinis slyvų pyragas

Biskvitinis slyvų pyragas 4 asm.

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus ir supjaustykite stambiais griežiniais. 2. Sviestą su cukrumi išsukite iki purumo. 3. Kiaušinius sudėkite į plakti skirtą indą ir elektriniu plakikliu išplakite iki putų....
Pyragaičiai „Bulvytės“

Pyragaičiai „Bulvytės“ 5 asm.

1. Šokoladinį biskvitą palikite kelioms valandoms šiltoje vietoje, kad šiek tiek apdžiūtų. Sutrupinkite jį. 2. 50 g šokolado sutarkuokite stambia trintuve ir sumaišykite su trupiniais. 3. Likusius 50 g šokolado ištirpinkite ir ataušinkite, bet...
Bolivinių balandų sėklų troškinys

Bolivinių balandų sėklų troškinys 4 asm.

1. Bolivinių balandų sėklas gerai nuplaukite sietelyje, suberkite į verdantį sultinį, puodą uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 15 min. 2. Nukelkite nuo ugnies ir dar 10 min. brinkinkite. 3. Išvirusias sėklas perdėkite į dubenį ir...
Šokoladiniai pyragaičiai

Šokoladiniai pyragaičiai 4 asm.

1. Šokoladą sulaužykite ir dubenyje sumaišykite su gabalėliais pjaustytu sviestu, Statykite į puodą su karštu vandeniu ir maišykite, kol šokoladas ir sviestas išsilydys. Palikite masę 10 minučių, kad šiek tiek atvėstų. 2. Į kitą indą įmuškite kiauš...
Lietiniai su špinatais

Lietiniai su špinatais 4 asm.

1. Visus tešlai skirtus produktus sudėkite į plakimo indą ir išplakite elektriniu plakikliu. Padėkite tešlą pusvalandžiui šaldytuvą, paskui iš jos iškepkite lietinius. 2. Paruoškite įdarą: nuplautus, nusausintus špinatus susmulkinkite ir sumaiš...
Virtinukai su cukinijomis

Virtinukai su cukinijomis 2 asm.

1. Ant medinės lentelės miltus sumaišykite su druska, viduryje padarykite įdubą. 2. Sudėkite kiaušinius, trynį, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą. Padėkite ant miltais pabarstytos lėkštelės, uždenkite švaria medvilnine skepetaite ir...