Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sviestas“ 91 puslapis

Moliūgų pica

Moliūgų pica 2 asm.

1. Pilkite miltus ant stalo, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, įberkite žiupsnelį druskos, kapokite miltus ir sviestą peiliu, kol susidarys trupiniai. Supilkite šaltą vandenį, greitai išminkykite tešlą rankomis, padarykite rutulį, susukite į plė...
Vištienos ir kukurūzų sriuba su skrudinta duona

Vištienos ir kukurūzų sriuba su skrudinta duona 4 asm.

1. Kukurūzus nuvarvinkite. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę, išpjaukite kotelius, minkštimą supjaustykite kubeliais. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Mėsą...
Gaivus ananasų pyragas

Gaivus ananasų pyragas 6 asm.

1. Nuluptą ananasą susmulkinkite kubeliais ir apibarstykite dviem šaukštais cukraus.  2. Dubenyje iš papločiui gaminti skirtų produktų suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir valandai padėkite į šaldytuvą. 3. Ant miltais pabarstyto...
Karamelizuotos daržovės

Karamelizuotos daržovės 3 asm.

1. Daržoves ir grybus nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite. Paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite stambiais gabalais, cukiniją – stambiais griežiniais, svogūnus – stambiomis skiltelėmis. 2. Pievagrybius...
Daugiaryžis su džiovintais grybais

Daugiaryžis su džiovintais grybais 2 asm.

1. Džiovintus grybus nuplaukite, užpilkite stikline vandens ir palikite mirkti maždaug 3 val. Grybus išgriebkite, nuspauskite (skysčio neišpilkite), supjaustykite mažesniais gabalėliais. 2. Puode užvirinkite 700 ml vandens, sudėkite gabalėliais...
Grybų pyragas

Grybų pyragas 6 asm.

1. Džiovintus baravykus 2–3 val. pamirkykite vandenyje. 2. Sukapokite gabalėliais supjaustytus riebalus su miltais ir druska. Supilkite vandenį. Užminkykite kietą tešlą, įvyniokite į plėvelę ir 30 min. palaikykite šaldytuve. 3. Nusunkite dž...
Makaronai su grybų padažu

Makaronai su grybų padažu 5 asm.

1. Nuvalykite šviežius grybus, nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. 2. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite grybus, vis pamaišydama kepkite, kol susigers skystis. 3. Pasūdykite, pagardinkite pipirais....
Kreminė baravykų sriuba

Kreminė baravykų sriuba 4 asm.

1. Nuvalykite, nuplaukite ir nuvarvinkite grybus. Supjaustykite nedideliais gabalėliais. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Paruoškite vištienos sultinį. Nedideliame puode užkaitinkite pieną. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite svogūnus,...
Varškės ir mėlynių pyragas

Varškės ir mėlynių pyragas 6 asm.

1. Du šaukštus želatinos užpilkite puse stiklinės šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Likusią želatiną nedideliame vandens kiekyje išbrinkinkite atskirame dubenyje. 2. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Suberkite su vaniliniu cukrumi...
Džiovintų vaisių padažas

Džiovintų vaisių padažas 6 asm.

1. Džiovintus vaisius nuplaukite, kartu su apelsino žievelėmis sumeskite į puodelį ir užpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų. Kiek pamirkusias apelsino žieveles išimkite. 2. Obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite stambiais gabalėliais. ...
Bruknių ir kriaušių užpilas

Bruknių ir kriaušių užpilas 4 asm.

1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir uždengusi dangčiu kepinkite keptuvėje svieste, iki suminkštės. 2. Bruknes perrinkite, pertrinkite per sietelį, kartu su mandarinų dž...
Kepti įdaryti obuoliai

Kepti įdaryti obuoliai 2 asm.

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite ir pusvalandžiui pamerkite į brendį. 2. Obuolius nuplaukite, sėklalizdžius išskobkite taip, kad būtų vietos įdarui. 3. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste, iki dailiai parus,...
Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu

Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu 6 asm.

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas šviežias prieskonines žoleles bei mėlynąjį svogūną susmulkinkite. Batono riekes sudėkite į dubenį, apliekite vynu ir palikite pastovėti. 2. Į kitą dubenį sudėkite mėsą, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintas ž...
Omletas su špinatais

Omletas su špinatais 2 asm.

1. Švarius sausus špinatus pakepinkite svieste su petražolėmis bei porais. Gautą masę tolygiai paskleiskite ant nepridegančio kepimo indo dugno. Ant viršaus išdėliokite pomidorų griežinėlius. 2. Į indą įmuškite kelis kiaušinius, įpilkite grietinėlė...
Brokolinių kopūstų suflė

Brokolinių kopūstų suflė 5 asm.

1. Brokolinius kopūstus susmulkinkite, sumeskite į aukštą siaurą indą ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu. 2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Baltymus kiek pašaldykite ir išplakite iki standžių putų. 3. Grietinėlę už...
Trinta bulvių sriuba

Trinta bulvių sriuba 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir apie 15 min. pavirkite sultinyje kartu su smulkintais saulėje džiovintais pomidorais ir salierais.   2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kartu su bazilikais pakepinkite...
Trinta morkų sriuba

Trinta morkų sriuba 2 asm.

1. Svogūnus, česnakus ir imbierą nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste. 2. Morkas nuskuskite, sutarkuokite, suberkite į svogūnų troškinį ir, uždengusi keptuvę dangčiu, kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 min., iki suminkštės. 3....
Trinta grybų sriuba

Trinta grybų sriuba 3 asm.

1. Baravykus užpilkite vandeniu ir pusvalandį pamirkykite. 2. Karštame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai šie dailiai pagels, sumeskite nuvalytus supjaustytus pievagrybius ir smulkintus mirkytus baravykus. Viską kepkite apie...
Kavos tortas

Kavos tortas 8 asm.

1. Dubenyje suplakite kiaušinius su cukrumi, maišykite, kol ištirps cukrus. 2. Sodą išmaišykite dviejuose šaukštuose grietinės. Likusią grietinę sumaišykite su kakava, sukrėskite į kiaušinių masę, suberkite miltus, supilkite grietinę su soda, sudė...
Baklažanų pyragas

Baklažanų pyragas 4 asm.

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir bent 20 min. palaikykite šaltai. Iškočiokite iš tešlos apskritą lakštą, išklokite kepimo skardą, prispauskite kraštus, dugną subadykite šakute. Kepkite 210 °C temperatūros orkaitė...
Užsisakykite 15min naujienlaiškius