Parmigiana – mano mėgstamiausias baklažanų patiekalas, ruoštas tiek sykių, jog pagaminčiau ir užsimerkusi. Paprastai ji ruošiama pagal vieną daugiau mažiau panašų receptą visoje Pietų Italijoje, iš kurios yra kilusi, vis dėlto kai kurios šeimininkė...
1. Morką, svogūną ir pievagrybius supjaustykite labai smulkiais šiaudeliais ir apkepinkite keptuvėje su alyvuogių aliejumi.
2. Fermentinį sūrį, papriką, agurką, saliero šaknį, virtą kiaušinį ir džiovintą pomidorą taip pat supjaustykite šiaudeliais...
1. Iš šiek tiek atšilusios tešlos stikline išspauskite 12 skritulių (6 – 7 cm skersmens). Iš 6 skritulių mažesniu indu (pavyzdžiui, taurele) išspauskite 4 – 4,5 cm skersmens angas. Sveikuosius skritulius patepkite išplaktu kiaušiniu, ant kiekvieno...
1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje, perliekite šaltu vandeniu ir išverskite į didelį dubenį. Dar šiltus sumaišykite su susmulkintais svogūnais, petražolėmis, kario milteliais. Sudėkite gabalėliais supjaustytą žuvį, skiltelėmis supjaustytus...
1. Griežinėliais supjaustytus grybus trumpai pakepinkite su 2 šaukštais sviesto ir išdėliokite į indelius.
2. Paruoškite padažą: smulkintus svogūnus pakepinkite likusiame svieste, suberkite miltus, maišydami dar truputį pakepinkite ir atskieskite...
1. 3 cm ilgio gabaliukais supjaustytus porus 10 min. virkite pasūdytame vandenyje ir iš karto išgriebkite.
2. Į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų sudėkite porus, nuluptus svogūnus ir apie 20 min. troškinkite. Supilkite sultiniu atskiestą pomidorų...
1. Nuskustas bulves supjaustykite kubeliais, užpilkite šiek tiek pasūdytu vandeniu ir užkaiskite.
2. Po 10 min. sudėkite skiltelėmis supjaustytus svogūnus, įmeskite sultinio kubelį ir virkite 30 min.
3. Tada bulves nusunkite, supilkite pieną, įdė...
Ryžius suberkite į verdantį sultinį ir virkite, kol suminkštės. Cukinijų šonus nupjaukite, išskobkite dalį minkštimo ir tokius “laivelius” apvirkite pasūdytame vandenyje (5 min.). Minkštimą ir nupjautus šonelius smulkiai supjaustykite. Papriką,...
1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulves ir retkarčiais pamaišydami kepkite 30 min.
2. Svogūnus gana stambiai supjaustykite, sudėkite į kepamas bulves ir troškinkite dar 5 min.
3....
1. Ryžius išbrinkinkite. Morkas stambiai sutarkuokite ir kartu su susmulkintais svogūnais pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Mėsos gabaliukus taip pat pakepinkite keptuvėje.
2. Plovą indeliuose sluoksniuokite taip: pakepinta mėsa, morkos...
1. Svogūnus smulkiai sukapokite, moliūgus, paprikas ir baklažanus supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais.
2. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejaus bei sviesto mišinį ir pakepinkite svogūnus. Kai jie pasidarys skaidrūs, sudėkite paruoštas darž...
1. Gerai nuplautas ir išbrinkintas kruopas suberkite į verdantį vandenį ir 5–10 min. pavirkite. Paskui vandenį nupilkite, o apvirusias kruopas suberkite į verdantį pasūdytą pieną ir ant mažos ugnies virkite, kol kruopos sugers visą skystį ir suminkš...
1. Keptuvėje išlydykite šaukštą sviesto ir patroškinkite smulkiai supjaustytą svogūną.
2. Suberkite ryžius, truputį pakepinkite ir po stiklinę supilkite karštą sultinį.
3. Po 10 min. sudėkite žirnelius ir virkite dar maždaug 20 min.
4. Gatavą koš...