Kepimo formai ~15*15 cm. reikės tiek ingredientų. Obuolius nulupkite, supjaustykite mažais gabalėliais ir tolygiai jais padenkite kepimo indo dugną, kurį prieš tai šiek tiek patepkite aliejumi ir pabarstykite šiek tiek miltų. Kiaušinius išplakite...
Gaminame košę:
Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir dėkite į puodą, kuriame gaminsite, kartu su likusiais ingredientais. Virkite pagal instukciją.
Gaminame traškučius:
Iš ingredientų padarykite trapią tešlą ir patrupinkite ją ant...
Matavimui naudojama 200 ml. stiklinė.
Džiovintus vaisius gerai nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir pamirkykite vandenyje (jei naudojate kietus - ananasus, papajas ar kt.), kol ruošite tešlą. Kiaušinius ir cukrų išplakite mikseriu iki...
Paruoškite tešlą. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi, sukdama po vieną sudėkite trynius, suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkykite tešlą. Išklokite tešla apvalią kepimo formą. Pasilikite šiek tiek tešlos...
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Obuolius nulupkite, susmulkinkite ir sumaišykite su apelsinų sultimis ir žievele, cukrumi, razinomis, muskatu. Tešlą iškočiokite ir patepkite lydytu sviestu, pabarstykite džiūvėseliais. Į jos vidurį dėkite į...
Kopūstus nestambiai supjaustykite. Morkas sutarkuokite. Tuomet sluoksniuokite kopūstus, morkas, su nuluptais ir perpus perpjautais obuoliais bei spanguolėmis į indą. Kaskart po sluoksniavimo užberkite pagal skonį druskos, cukraus, kmynų. Kad...
Iš slyvų išimkite kauliukus, supjaustykite jas į keturias dalis. Obuolius nulupkite ir supjaustykite kubeliais, svogūną – plonais pusžiedžiais. Susmulkinkite česnakus. Visus produktus sudėkite į indą, supilkite actą, užvirinkite, sumažinkite...
Baklažanus perpjaukite išilgai pusiau, pabarstykite druska, 10 min. palikite. Nuplaukite po tekančiu šaltu vandeniu, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Dėkite į nepridegantį kepimo indą pjūviu į viršų. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje...
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite arba sviestu ištepkite 16 cm skersmens kepimo indą. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į dubenį. Sumaišykite su maltu cinamonu,...
Varškę ištrinkite su kiaušiniu. Įmaišykite tarkuotą obuolį. Suberkite miltus, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną ir druską, sudėkite vanilinį jogurtą. Išmaišykite iki vientisos masės. Imkite po šaukštą paruoštos masės ir tarp drėgnų ar pamiltuotų...
Razinas ir datules nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu. Datules pasmulkinkite, kartu su razinomis suberkite į dubenį, užpilkite brendžiu ir palikite, kad išbrinktų. Obuolius nulupkite, perpjovusi per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir...
Tešlą išimkite iš šaldymo kameros ir palikite ~15~20 min kambario temperatūroje, kad atšiltų. Tuo metu nulupkite ir supjaustykite obuolius, sumaišykite su 2 rūšių cukrumi ir cinamonu (galite užpilti šiek tiek citrinos sulčių, kad obuoliai...
Pirmiausia paruoškite tešlą: bulves sugrūskite mediniu grūstuvu, sumaišykite su jogurtu, miltais, įmaišykite plaktą trynį, žiupsnelį druskos, cukrų ir viską gerai išsukite iki tirštos masės. Jei tokia neišeina, įberkite miltų. Obuolius nuplaukite,...
Nuo obuolio nulupkite žievelę, išimkite sėklalizdžius ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Visas batono riekeles aptepkite žemės riešutų sviestu. Ant vienos riekelės sudėkite obuolio griežinėlius ir suvožkite riekeles taip, kad suvožtinio viduje...
Pirmiausia užminkykite tešlą: sviestą su cukrumi išsukite, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į dubenį suberkite miltus ir maišykite, kol tešla ims lipti į gumulą. Tešlą krėskite ant gausiai miltais pabarstyto stalo, suformuokite rutulį,...
Visus riešutus nuplaukite, nusausinkite, paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sugrūskite kočėlu taip, kad vieni liktų stambesni, kiti – smulkesni. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius išplakite iki purumo, baltymus padėkite šaltai....