Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 23

„Icor“ valdybos narys Gintautas Jaugielavičius hektarą valstybinės žemės verčia prabangiais rūmais

Beveik hektaras valstybinės žemės, milžiniškas namas, baseinas ir tiek erdvės, kad pakaktų nedideliam nuosavam parkui. Taip Vilniuje, visai netoli miesto centro esančiame Pavilnių regioniniame parke, įsikurs milijonierius, koncerno „Icor“ (buv. „Rubicon Group“) valdybos narys Gintautas Jaugielavičius.
Gintauto Jaugielavičiaus namas Vilniaus Kalvos gatvėje
Gintauto Jaugielavičiaus namas Vilniaus Kalvos gatvėje / Irmanto Gelūno / 15min.lt ir koncerno „Icor“ nuotr.

Sostinės Kalvos gatvėje, Rasų seniūnijoje, jau senokai verda statybos. Statybininkų automobilių ir technikos tiek, kad statybų aikštelėje nebetelpa. Milžinišką teritoriją juosia tvora, o už jos kyšo būsimi G.Jaugielavičiaus rūmai. Rūmai, kurie, pasirodo, leidžia žiniasklaidos dėmesio retai sulaukiančiam „Icor“ valdybos nariui iš valstybės perimti milžiniškus žemės plotus regioninio parko teritorijoje.

VIDEO: Tarp Vilniaus miškų dygsta milijonieriaus G.Jaugielavičiaus namas

Milijonierius, kurio turtas įvairiose apžvalgose vertintas daugiau apie 60 mln. eurų, patvirtina sau statantis rūmus, tačiau į detales nesileidžia. „Icor“ taip pat šmaikštauja, esą vienas iš koncerno vadovų savo šeimai jau suplanavo gyvenimą Marse.

„Janukonis, bet ne tas“

Vietos gyventojai statybų negali nepastebėti. Su apylinkėse gyvenančiais žmonėmis pabendravęs 15min.lt žurnalistas sužinojo, kad gyventojai jau kuždasi apie būsimojo kaimyno tapatybę. „Janukonis, bet ne tas“, – taip 15min.lt būsimų rūmų savininką apibūdino vienas iš pašnekovų.

Ir visai arti tiesos. Mat visai netoli didžiosios Kalvos gatvės statybvietės, nusileidus į Filaretų gatvę, namą turi kitas „Icor“ valdybos narys, koncerno veidu ir smegenimis dažnai tituluojamas Andrius Janukonis. Jo būstas didelis, prabangus, bet prieš būsimas G.Jaugielavičiaus valdas visiškai nublanksta.

„Icor“ veido partneris šeimininkauja kur kas didesnėje teritorijoje, o ten kylantys rūmai turbūt sutalpintų visą A.Janukonio būstą – ir dar liktų nemažai laisvos vietos. Ką bekalbėti apie baseiną ir kitus prabangos atributus, kuriais tylusis „Icor“ partneris akivaizdžiai lenkia gerokai garsesnį kolegą.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gintauto Jaugielavičiaus valdos apima beveik hektarą valstybinės žemės
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gintauto Jaugielavičiaus valdos apima beveik hektarą valstybinės žemės
Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr./Andriaus Janukonio namas Vilniuje, Filaretų gatvėje, nublanksta prieš būsimą G.Jaugielavičiaus rezidenciją
Dainiaus Labučio/„Scanpix“ nuotr./Andriaus Janukonio namas Vilniuje, Filaretų gatvėje, nublanksta prieš būsimą G.Jaugielavičiaus rezidenciją

Valstybinės žemės nuomininkas – iki grabo lentos

15min.lt turimais duomenimis, milžiniškas sklypas Kalvos gatvėje valdomas nuomos pagrindu. Valstybinė žemė, ant kurios dygsta prabangūs rūmai, išnuomota iki 2083 metų.

O sklypo istorija marga ir įdomi. Ne taip ir seniai čia buvo pareigūnų reikmėms skirta teritorija. Dar 2006 m. Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Valdas Klimantavičius, šiose pareigose buvęs ir valdant 2011-2015 m. Artūro Zuoko koalicijai, savo įsakymu nustatė, kad tai „teritorija krašto apsaugos tikslams specialiųjų krašto apsaugos tikslų objektų statybai, rekonstrukcijai ir eksploatacijai“. O sklypą tuo metu valdė Vidaus tarnybos Antrasis pulkas – dabartinės Viešojo saugumo tarnybos pirmtakas.

Sklype buvo ir pastatas, radijo centras pareigūnų reikmėms. Tačiau netrukus ši teritorija Antrajam pulkui tapo nebereikalinga.

2009 m. žemė su statiniais perduota valdyti Turto bankui. Pradėtas organizuoti šio turto pardavimas.

Tačiau sklypas parduotas nebuvo – ant prekystalio atgulė tik statiniai. Turto banko archyvuose galima rasti ir duomenis apie tikslią kainą, kurią už radijo centrą paklojo naujasis pirkėjas.

„Ataskaitinio laikotarpio valstybės nekilnojamojo turto atnaujinimo organizavimo planuotas rodiklis – Atnaujinto (parduodamo) turto rodiklis nebuvo įgyvendintas, kadangi 2010-10-20 įvykusio Vilniaus m. Kalvos g. 15 turto aukciono laimėtojas (2010-11-19 Nekilnojamojo daikto pirkimo – pardavimo sutartis) dar neįvykdė sutarties sąlygos dėl radijo ryšio sistemos (APCO) perkėlimo į atitinkamą patalpą, todėl nekilnojamas turtas nebuvo perduotas pirkėjui. Lėšos už parduotą turtą 2,835 mln. Lt buvo pervestos AB Turto bankui“, – rašoma Turto banko ataskaitoje už 2010 metus.

2011 m. žemės sklypas išnuomotas statinius įgijusiai bendrovei „Forest Capital“. Ji, kaip statinių valdytoja, įgijo ir pirmumo teisę į žemę. 15min.lt turimais duomenimis, šią įmonę valdo bendrovė „Lag&d“. Nuo 2012 m. spalio ši bendrovė, kontroliuojama per Estijoje registruotą įmonę „Global Energy Consulting OU“, yra koncerno „Icor“ akcininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius