-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijos raketa pataikė į karinį objektą Chmelnyckio mieste

Šeštadienio rytą, vakariniuose, centriniuose ir pietiniuose Ukrainos regionuose buvo paskelbtas oro pavojus dėl numanomų Rusijos raketų smūgių. Nuožmios atakos pažeidė infrastruktūrą, pražudė civilius gyventojus ir pataikė kariniam objektui Chmelnyckio mieste.
Ukrainiečių kareivis netoli Adijivkos
Ukrainiečių kareivis netoli Adijivkos / „AP“/„Scanpix“

Šeštadienį Chmelnyckio srityje dėl Rusijos masinio smūgio buvo sugriauta civilinė infrastruktūra ir sužeisti du žmonės, pranešė Chmelnyckio meras Oleksandras Simčyšinas.

„Dar vienas teroristinis išpuolis Chmelnyckio srityje. Nukentėjo trys švietimo įstaigos, apgadinta apie dešimt daugiaaukščių pastatų, sunaikinta apie pusė tūkstančio langų ir balkonų“, – sakė jis.

Pasak jo, taip pat apgadinta dalis įrangos ir privačių transporto priemonių. Be to, yra du sužeisti civiliai gyventojai. Sužeidimai nežymūs, žmonių gyvybei pavojus negresia.

Tuo tarpu Chmelnyckio regioninės karinės administracijos vadovas Serhijus Gamalijus nacionalinio teletilto „Jungtinės žinios“ eteryje pridūrė, kad per rytinį apšaudymą Chmelnyckio mieste raketa pataikė į karinį objektą.

„Devintą valandą teroristai sudavė du smūgius – vieną į karinį objektą, o kitą netoliese – į civilius gyventojus“, – sakė S.Gamalijus.

Pasak jo, raketos mieste sukėlė nemažai nuostolių – 100 kvadratinių metrų plote kilo didelis gaisras, kuris šiuo metu jau užgesintas.

Pareigūnas nepatikslino, kuris objektas užsidegė dėl apšaudymo.

Mieste taip pat apgadintos kavinės ir parduotuvės, gyvenamieji pastatai. Šiuo metu policija juos apieško, kad išsiaiškintų, ar nėra žmonių, kurie negali patys kreiptis medicininės pagalbos.

Miestas yra šalies vakaruose, maždaug už 270 kilometrų į pietvakarius nuo sostinės Kyjivo.

Ankstyvą šeštadienio rytą Kyjivo regione buvo paskelbtas pavojus dėl oro pavojaus, tačiau vėliau jis buvo atšauktas.

Kelių pietinių ir rytinių regionų valdžios institucijos įspėjo apie galimus prevencinius elektros energijos tiekimo nutraukimus, kad būtų sumažinta bet kokia žala, jei elektros tinklams būtų suduotas smūgis.

Pastaraisiais mėnesiais Rusijos pajėgos ne kartą taikėsi į Ukrainos energetikos infrastruktūrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius