Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gename ligas į šalį: 15 patiekalų, pastiprintų česnakais – nuo sriubų iki kepinių

Ir kas gi negirdėjo, kad norint apsisaugoti nuo ligų, reikia valgyti česnakais skaninto maisto. Tiesa, nuo negalavimų tai ne visada apsaugo, tačiau paguoda bent jau ta, kad česnakai daugybę patiekalų tikrai labai pagardina. Ligų sezonui kol kas nesitraukiant, virkime sriubas, kepkime kepsnius ir kitus skanėstus!
Vištiena su česnakais
Vištiena su česnakais / Strelkabelka nuotr.
Močiutės česnakų sriuba
Receptas: Močiutės česnakų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 600.00 ml
Šoninė: (liesa) 25.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Duona: 4.00 riekės (juodos grūdėtosios)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (šviežių, smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę, griežinėliais supjaustytus česnakus, susmulkintą aitriąją papriką, plonais žiedais supjaustytą svogūną, suberkite čiobrelius ir kepinkite, kol šoninės griežinėliai gražiai apskrus.

2. Nuo duonos nupjaukite plutą, minkštimą sutrupinkite į puodą. Pagardinkite malta saldžiąja paprika, supilkite sultinį, užvirinkite ir virkite10 min. retkarčiais pamaišydami. Sriuba išvirusi, kai duonos gabalėliai išsileidžia ir skystis sutirštėja.

3. Prieš nukeldami nuo ugnies pagardinkite pipirais.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Česnakų sriuba
Receptas: Česnakų sriuba su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.5 / 76
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 0.25 vnt. (kaimiško vištos; sultiniui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (perpjautas per pusę; sultiniui)
Morkos: 1.00 vnt. (stambiai supjaustyta; sultiniui)
Juodieji pipirai: 5.00 vnt. (sultiniui)
Laurų lapai: 2.00 vnt. (sultiniui)
Čiobreliai: 5.00 vnt. (šakelės; sultiniui)
Česnakai: 3.00 vnt. (galvos; sriubai)
Sviestas: 2.00 valg. š. (kepimui; sriubai)
Salierai: 0.50 vnt. (šaknies arba 1 kaliaropė; sriubai)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; sriubai)
Šafranas: 1.00 žiupsnelis (sriubai)
Kaip gaminti

Pirmiausia jums reikės riebios vištos iš kaimo ar ūkininko. Su paukštynų broileriais tikrai neprasisuksit – gausit birzgaliuką, o ne sriubą. O patį česnaką mėgstu šiek tiek karamelizuoti svieste, o ne iš karto sumesti į sultinį. Šafranas čia tinka neįtikėtinai gerai, o aš jo net nemėgstu, ir yra vienintelis patiekalas, dėl kurio išvis šafraną perku.

1. Pirmiausia išverdame sultinį. Į puodą sudedame visus jam skirtus ingredientus ir įpilame pusantro litro vandens. Neuždengę puodo ant mažos ugnies verdame apie pusantros valandos. Mėsa jau turi lengvai nertis nuo kaulo. Išvirus mėsą išimame, palaukiame, kol pravės, ir suplėšome gabaliukais. Atsidedame į šalį. Sultinį perkošiame.

2. Kokius 50 ml dar karšto sultinio įpilame į puodelį ir ten įberiame šafraną. Paliekame 20 minučių.

3. Verdame sriubą. Česnakus nulupame ir lengvai pakepiname ant sviesto puode, kuriame virsime sriubą. Supilame sultinį, sudedame stambiai supjaustytą kaliaropę ar saliero šaknį. Verdame 30 min. Į virimo pabaigą supilame sultinį su šafranu.

4. Sriubą sutriname smulkintuvu. Atgal sudedame suplėšytą gabaliukais vištą.

5. Patiekiame su kepinta duona, ištrinta česnaku.

Suskleisti
Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė
Receptas: Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 68
Receptas
Ingredientai
Sūris: 250.00 g (baltasis)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (1 - 2)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š. (nebūtina)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti - nebūtina)
Pienas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Morkos: 2.00 vnt. (užkandai)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (užkandai)
Salierai: 1.00 vnt. (užkandai)
Krekeriai: (užkandai) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną.
  2. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min.
  4. Patiekite su supjaustytomis morkomis, salierais, kalafiorais ar krekeriais.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Suskleisti
Krevetės su  česnakais ir pipirais
Receptas: Krevetės su česnakais ir pipirais
2 asmenims
Pagaminsite per 12 min.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2-2,5 valg. š.)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2-3)
Krevetės: 250.00 g (lukštentos)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (raudonieji - grūsti)
Svogūnai: 20.00 g (2 valg. š. smulkintų)
Kalendros: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos.

2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite kapotomis kalendromis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Spagečiai su žaliuoju padažu
Receptas: Kreminis makaronų padažas su šviežiais žalumynais ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Petražolės: 1.00 sauja (didelė; geriau plokščialapių)
Bazilikai: 5.00 vnt. (šakelės (galima ir nedėti))
Česnakai: 4.00 skiltelės
Parmezano sūris: 40.00 g (smulkiai tarkuoto)
Ožkų pieno sūris: 50.00 g (minkšto, bet geriau ne tepamo)
Druska: 1.00 žiupsnelis (didelis)
Alyvuogių aliejus: 8.00 valg. š.
Spagečiai: 500.00 g
Kaip gaminti

1. Nuplaukite ir nusausinkite petražoles, bazilikus (jei juos naudojate), kiek pasmulkinkite. Nulupkite ir kiek susmulkinkite česnako skilteles. Česnakus, žalumynus ir druską berkite į elektrinį smulkintuvą ir keliolika sekundžių pamalkite.

2. Į elektrinį smulkintuvą suberkite ir parmezaną, gabaliukais sutrupintą ožkų pieno sūrį, maždaug pusę aliejaus ir vėl trinkite, kol gausite kreminę žalsvą košelę. Jei masė labai tiršta, galite pilti tiek aliejaus, kiek jums atrodo reikalinga – turite gauti tirštos grietinės konsistencijos padažą.

3. Atidėkite padažą į šoną ir išvirkite spagečius. Kai juos nukošite, vėl suverskite į dar šiltą puodą, sukrėskite paruoštą padažą ir labai gerai išmaišykite, kad pasta juo pasidengtu. Dėkite į lėkštes ir patiekite. 

Suskleisti
Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais
Receptas: Viščiukas su citrinomis, čiobreliais ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 26
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 8.00 vnt. (blauzdelių arba šlaunelių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 12.00 skiltelės (12 - 16)
Sultinys: 1.00 st. (vištienos arba daržovių)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (džiovintų arba 3 - 4 šakelės šviežių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai grūstų)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Vynas: 2.00 valg. š. (2 - 3 balto)
Kaip gaminti
  1. Viščiuko gabaliukus įtrinkite druska.
  2. Supjaustykite citriną plonais griežinėliais, apibarstykite juos ruduoju cukrumi.
  3. Gilesniame inde sumaišykite aliejų, vyną, jei naudojate, čiobrelius, pipirus.
  4. Sudėkite vištieną į indą, užklokite citrinos griežinėliais. Uždenkite ir valandą marinuokite.
  5. Česnakus nuplaukite, nes jų lupti nereikės. Sudėkite vištieną į troškintuvą, supilkite marinatą ir sultinį, suberkite česnakus.
  6. Ant viršaus išdėliokite citrinų griežinėlius.
  7. Uždenkite dangčiu ir troškinkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
  8. Baigiant kepti atidenkite ir 10–15 minučių skrudinkite.

Pagaminsite per 1,5 val. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

 

Suskleisti
Česnakinė vištienos filė
Receptas: Česnakinė vištienos filė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 100.00 ml
Sūris: 120.00 g (fermentinis)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 valg. š. (smulkinti)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 210 laipsnių. Česnaką susmulkinkite ir suberkite į keptuvę. Nuolat maišydami kepkite, kol lengvai apskrus, o aliejus prisigers česnako aromato. Įberkite cukraus ir maišykite, kol ištirps.
  2. Krūtinėles pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite į keptuvę ir vartydami kepkite, kol apskrus. Įpilkite vandens ir neuždengę keptuvės troškinkite 8–10 minučių.
  3. Vištieną perkelkite į kepimo formą. Ant kiekvienos krūtinėlės uždėkite griežinėlį pomidoro, pabarstykite smulkintais bazilikų lapeliais ir tarkuotu sūriu. Šaukite į viršutinę orkaitės lentyną ir kepkite keletą minučių, kol sūris išsilydys.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
Receptas: Bulviniai blynai su obuoliais ir česnakais
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 137
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (nemažų)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (tryniai)
Miltai: 5.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Svogūnai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Aliejus: 1.00 st. (kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Laiškiniai svogūnai: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves, nuluptus be sėklyčių obuolius, svogūnus ir česnakus sutarkuokite bulvių tarkavimo mašina. Nupilkite skysčio perteklių (galima šiek tiek ir nusunkti) bei apšlakstykite citrinos sultimis.

2. Įmuškite kiaušinių trynius, pasūdykite, įdėkite pipirų bei gerai išmaišykite. Sudėkite miltus ir dar truputį pamaišykite.

3. Blynus apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių gerai įkaitintame aliejuje, kol apskrus.

4. Iškepus geriausia padėti blynus ant vienkartinio rankšluoščio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius.

5. Patiekite su grietine bei laiškiniais svogūnais (žiemos metu puikiai tinka džiovinti).

Skanaus!

Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė

Suskleisti
Kotletukai su sūriu ir česnakais
Receptas: Kotletukai su sūriu ir česnakais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 41
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 700.00 g (malta kiauliena ir jautiena)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 150.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į maltą kiaulieną ir jautieną įmuškite kiaušinį, įberkite prieskonių ir pusę pjaustyto svogūno.

2. Sūrį supjaustykite kubeliais, česnaką griežinėliais. Formuokite kotletukus, į vidų dėkite sūrį ir česnaką. Apvoliokite miltuose ir kepkite keptuvėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės
Receptas: Česnakinis bulvių apkepas su daug grietinės
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 44
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g
Česnakai: 5.00 skiltelės
Grietinė: 300.00 ml (10% proc.)
Sviestas: 25.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pusė arbat. š.)
Kaip gaminti

1.Bulves ir česnakus nulupkite, supjaustykite labai plonais griežinėliais. Bulves sudėkite į šaltą vandenį, nuplaukite krakmolą ir gerai nuvarvinkite.

2.Kepimo skardą ištepkite sviestu, į dugną sudėkite pirmą sluoksnį bulvių. Ant bulvių berkite smulkintų česnakų, čiobrelių, druskos, pipirų, tada vėl dėkite bulvių ir taip dar kelis kartus.

3.Ant bulvių supilkite grietinę, sudėkite mažais gabaliukais pjaustytą sviestą ir 220 laipsnių orkaitėje kepkite 45 minutes.

4.Pageidaujant tarp bulvių sluoksnių taip pat galima dėti bazilikų ir džiovintų pomidorų.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis
Receptas: Česnakų skonio kiaulienos karbonadas su keptų bulvių salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.0 / 5
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (bulvių salotoms)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (bulvių salotoms)
Majonezas: 250.00 g (bulvių salotoms)
Druska: 0.50 valg. š. (SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos (malūnėlyje) - bulvių salotoms)
Aitrioji paprika: 0.50 arbat. š. (SANTA MARIA ANCHO aitriųjų paprikų - bulvių salotoms)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA kuminų - bulvių salotoms)
Paprikos: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA paprikų - bulvių salotoms)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys - bulvių salotoms)
Svogūnų laiškai: 3.00 valg. š. (bulvių salotoms)
Petražolės: 100.00 g (šviežiai kapotų - bulvių salotoms)
Kalendros: 100.00 g (šviežiai kapotų - bulvių salotoms)
Ridikėliai: 8.00 vnt. (griežinėliais pjaustyti - bulvių salotoms)
Kiauliena: 4.00 vnt. (kiaulienos karbonadai (180 g / pjausnys))
SANTA MARIA amerikietiškas lauko kepsnių padažas su skrudintais česnakais: (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Keptų bulvių salotos:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 225 °C temperatūros.
  2. Nuplaukite bulves ir supjaustykite jas gabaliukais, sudėkite ant kepimo skardos, apšlakstykite rapsų aliejumi ir paskaninkite druska bei šviežiai maltais pipirais. Kepkite apie 20–30 min. arba tol, kol jų paviršius taps traškus.
  3. Išimkite bulves iš orkaitės ir leiskite joms atvėsti.
  4. Padažui pagaminti sumaišykite majonezą su prieskoniais ir žaliosios citrinos sultimis, paskaninkite druska.
  5. Sumaišykite bulves su padažu ir patiekite su supjaustytais svogūnų laiškais, kapotomis petražolėmis, kalendromis bei ridikėliais.

Kiaulienos karbonadas:

  1. Kepkite karbonadą ant grotelių 5 minutes iš abiejų pusių tol, kol mėsa įgaus rudai auksinę spalvą ir bus iškepusi iš vidaus.
  2. Paskutiniame kepimo etape užpilkite amerikietiško lauko kepsnių padažo su skrudintais česnakais.
  3. Ant grotelių keptą mėsą patiekite su kepintų bulvių salotomis.

„Santa Maria“ receptas.

 

Suskleisti
Vištiena su česnakais
Receptas: Su česnakais troškintos vištos šlaunelės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 50 min.
3.6 / 29
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 6.00 vnt. (šlaunelės)
Alyvuogių aliejus: 120.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (šviežiai maltų)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (džiovinto)
Česnakai: 3.00 vnt. (galvos)
Vermutas: 60.00 ml (sauso)
Kaip gaminti

Prie taip paprastai paruoštos vištienos šlaunelių visada tinka morkų salotos su česnaku. O to padažo iš aliejaus ir vermuto jokiais būdais neišpilkite, o sunaudokite – kartu su grikiais, pasta ar salotomis. Jei liks česnakų, juos galite sutraiškyti ir sumaišyti su tuo padažu.

1. Nusausinkite šlauneles vienkartiniu rankšluosčiu. Užpilkite šiek tiek aliejaus ir suberkite visus prieskonius. Šlauneles gerai ištrinkite.

2. Sudėkite į kepimo indą, suberkite česnako skilteles (jų nulupti nereikia), supilkite likusį aliejų ir sausą vermutą.

3. Indą uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie pusantros valandos, arba kol šlaunelės iškeps.

4. Iškepus leiskite šiek tiek „pailsėti“. Paskrudinkite mėgstamos duonos ir ant jos išspauskite česnakus.

Suskleisti
Karamelizuotų česnakų tarta
Receptas: Karamelizuotų česnakų tarta
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 3.00 vnt. (galvos)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Vanduo: 120.00 ml
Cukrus: 0.75 valg. š.
Druska: 0.25 arbat. š.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (smulkiai kapoto)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (smulkiai kapoto)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Ožkų pieno sūris: 120.00 g (minkšto tepamo)
Kietasis sūris: 120.00 g (tarkuoto)
Grietinėlė: 100.00 ml (32 proc. riebumo)
Jogurtas: 100.00 ml (graikiško)
Kaip gaminti

1. Lengvai iškočiokite tešlą iki kepimo formos dydžio. Tešlą įdėkite į kepimo formą ir subadykite šakute. Ant viršaus uždėkite kepimo popieriaus ir užberkite sausomis pupelėmis. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Tuomet nuimkite pupeles ir popierių, dar kepkite apie 20 min.

2. Kol kepa tarta, pasiruoškite česnakus. Sudėkite juos į mažą puodelį, užpilkite vandeniu, užvirkite, virkite 3 minutes. Vandenį nukoškite ir česnakams leiskite nudžiūti.

3. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus ir sudėkite česnakus, kepkite juos ant didelės ugnies apie 2 minutes. Sumažinkite ugnį, supilkite balzamiką ir vandenį, kaitinkite apie 5 minutes. Suberkite cukrų, druską, sukapotus rozmariną ir čiobrelį. Kaitinkite viską iki skystis beveik visas išgaruos, o česnakai pasidengs sirupu. Palikite atvėsti.

4. Į dubenį įmuškite kiaušinius, lengvai šluotele suplakite, sudėkite ožkos pieno sūrį, suberkite tarkuotą kietąjį sūrį ir viską išmaišykite. Supilkite grietinėlę ir graikišką jogurtą. Sumaišykite viską iki vientisos masės.

5. Į iškepusią tartą supilkite gautą masę, ant viršaus tolygiai užberkite karamelizuotus česnakus. Viską šaukite į 180 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 30–40 minučių – tarta turi būti gražiai apskrudusi.

 

Suskleisti
Žolelėmis ir česnaku pagardinta focaccia
Receptas: Bulvinė „focaccia“, pagardinta žolelėmis ir česnaku
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 210.00 g (virtų ar orkaitėje su lupena keptų ir nuluptų ir dar 1–2 nevirtos bulvės, supjaustytos 2–3 mm storio riekelėmis (viršui))
Miltai: 350.00 g
Mielės: 1.00 arbat. š. (sausų)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (stambios arba druskos dribsnių)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (nuskabyti lapeliai)
Rozmarinai: 2.00 arbat. š. (nuskabyti lapeliai)
Česnakai: 2.00 skiltelės (labai plonai supjaustytos)
Kaip gaminti

1. Virtas ar keptas ir nuluptas bulves kruopščiai sutrinkite dideliame dubenyje, kol neliks gumuliukų, įpilkite 130 ml vandens, 3 šaukštus aliejaus, suberkite cukrų, druską ir mieles, gerai išmaišykite ir palikite 10 min. – tegul mielės ištirpsta.

2. Į mišinį suberkite miltus ir pradėkite minkyti – neišsigąskite, jei pradžioje tešla atrodys labai sausa – kantriai minkykite ir ji suminkštės, taps elastinga, šilkinė, jei darysis lipni, rankas pavilgykite aliejumi. Minkymui skirkite bent 5–7 min.

3. Kai tešla bus išminkyta, suformuokite rutulį, patepkite aliejumi, pridenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 40–60 min. – kol tūris padidės apie 50 proc.

4. 30 cm x 40 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi ir patepkite alyvuogių aliejumi. Pakilusią tešlą dėkite į skardą ir rankomis ištampykite, kad dengtų visą dugną. Pridenkite maistine plėvele ir vėl palikite šiltoje vietoje apie 30 min., kad pakiltų.

 

5. Nedideliame dubenyje sumaišykite bulvių riekeles, žoleles, likusį aliejų, česnaką. Šį mišinį tolygiai paskirstykite ant skardoje pakilusios tešlos švelniai įspausdami. Ir vėl atidėkite dar 20–30 min., kad pakiltų.

6 Įkaitinkite orkaitę iki 210°C temperatūros. Pabarstykite focaccia druska ir juodagrūdės sėklomis (jei turite) ir dėkite kepti.

7. Kepkite apie 20 min., kol taps auksiškai rusvos spalvos. Išimkite kepinį iš skardos, nuimkite nuo apačios popierių ir padėkite pravėsti 10–15 min. O tada belieka mėgautis!

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius